Tikje vermoeiend geblaat, prima geitenkaas

Het nieuwe eten

Wat ze verzinnen, in de voedselindustrie! Deze week: blije geiten, betere kaas.

Geitenkaas van Zoë en Zazu.

'Alles draait om gelukkige geiten.' Nieuwe eten-eters vermoeden al waar dit qua marketing naartoe gaat: alles draait om een ambachtelijk verhaal.

Zoë en Zazu is een geitenkaasmerk en een geitenduo. Zoë en Zazu zijn 'brutale geitjes' die 'allemaal avonturen' beleven op een biologische boerderij. Blije geiten, betere kaas, is het sympathieke idee. Ze worden ook wel 'vrolijke hippiegeiten' genoemd en op YouTube zijn video's te vinden van de geiten die aan geitenyoga doen.

Nee nee nee, het zijn geen echte geiten. Of althans, voor zover wij kunnen zien, huppelen Zoë en Zazu alleen rond in een getekende wei, fraai uitgevoerd in blauwgroen en rood-oranje.

Op de site van Zoë en Zazu staan uitgebreide karakterbeschrijvingen. 'Zazu leeft in haar eigen kleine wereldje en verliest zich vaak in haar eigen ideeën.' En: 'Zoë is van nature wijs en verzorgend. Ze is intelligent en verstandig, een beetje geeky en ze heeft een pragmatische en nuchtere blik. Ze is zorgzaam en goedmoedig, maar maakt zich soms te veel zorgen over wat kan gebeuren of wat anderen er van denken.'

Op het gevaar af een gelukkige geit sikkeneurig te maken: tikje vermoeiend geblaat, prima kaas.

Cijfer: 7