Tichelaar bemiddelde in conflict met familie

De Drentse commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar is onder vuur komen te liggen omdat hij zich als bemiddelaar heeft gemengd in een zakelijk conflict tussen zijn zwager en de gemeente Coevorden. Tichelaar schrijft maandag in een brief aan Provinciale Staten van Drenthe dat hij 'zuiver en integer' te werk is gegaan maar de bemiddeling vanwege de familiebanden achteraf beter niet had kunnen doen.

De Drentse commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar Beeld anp
De Drentse commissaris van de Koningin Jacques TichelaarBeeld anp

Volgens Tichelaar is hij vooral 'facilitator' geweest en heeft hij zich inhoudelijk niet met de ruzie tussen zijn zwager en Coevorden bemoeid. Die vechten een juridische strijd uit om 1,5 miljoen euro in verband met een horecaproject. Toch geeft de commissaris toe dat 'ik op deze manier kwetsbaar ben geraakt'.

Volgens Tichelaar, die vaak te hulp wordt geroepen als bemiddelaar, is het onterecht dat hem nu mogelijke belangenverstrengeling wordt verweten. 'Daar distantieer ik mij van.' Toch geeft de CdK toe 'dat ik op deze manier kwetsbaar ben geraakt'. 'Dit betekent dat ik in de toekomst op geen enkele wijze meer bij een bemiddeling zal optreden waar mogelijk een familielid bij betrokken is.'

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden