Theater

STROGANOFF

De Warme Winkel. Van 20 (première) t/m 28/3 in het Maltezerhuis in Utrecht.

dewarmewinkel.nl

Jeroen De Man van de Warme Winkel speelt een solovoorstelling over een van de rijkste en machtigste adellijke families ten tijde van het Russische Keizerrijk: de Strogannoffs. Gebaseerd op gesprekken met diverse Petersburgse edellieden, koks, leraren en schilders en dé Stroganoff-expert van Rusland. Het stuk wordt gespeeld op locatie in de Ridderzaal van het Maltezerhuis in Utrecht.

LAAROUSSA

Sofiane en Selma Ouisi. Première 20/3 in Stadsschouwburg Utrecht. Tournee t/m 2/4. ervaardaarhier.nl

Broer en zus Sofiane en Selma Ouissi zijn opgeleid aan de dansacademie in Tunis. Hun producties enten ze op het dagelijks leven en daarmee groeiden ze uit tot twee belangrijke choreografen in de hedendaagse Arabische dansscene. De minimalistische choreografie van Laa-roussa (bruid) is geïnspireerd door pottenbaksters in het Tunesische dorp Sejnane.

DE EERSTE VROUW

Bellevue Lunchtheater. Van 23/3 (première) t/m 13/4 in Theater Bellevue in Amsterdam. theaterbellevue.nl

Een voorstelling over journalistiek versus politiek van acteur en toneelschrijver Martijn de Rijk. Een politica, wier carrière dreigt te stranden op de gelijkheid tussen man en vrouw, zwemt op tegen de maalstroom van argumentatie, beeldvorming en stemverheffing. Ze probeert een wetsvoorstel te redden en haar politieke hoofd boven water te houden. Onverwacht schiet een journaliste haar te hulp, in ruil voor een interview. Er blijkt weinig voor nodig om het interview om te doen slaan in een confrontatie. Met Mirjam Stolwijk, Marieke de Kleine en Steven Joles.

BOTOX ANGELS

Dood Paard. Première 22/3 in Frascati Amsterdam. Tournee t/m 31/5.

doodpaard.nl

Dood Paard speelt Botox Angels van Rob de Graaf. Een feministische lesbische relatiekomedie over militante vrouwelijke seksualiteit binnen een kleine gemeenschap met veel broeierige dialogen, jaloezie en emotioneel geweld. Met Ellen Goemans, Janneke Remmers, Manja Topper, Steffie de Haan, Jan Marne Haak e.a.

DE WET

Wunderbaum en KVS. Première 26/3 in de Rotterdamse Schouwburg. Tournee t/m 14/5. wunderbaum.nl

Wunderbaum en KVS presenteren een theatraal drieluik over de wetten van de grens en de grenzen van de wet. Een verhaal over stateloosheid, migratie en soevereiniteit: de rechtsgang van een Somalische piraat, de lotgevallen van een prostituee uit de Balkan en de politieke lobby rondom de grensbewaking van Europa. Van en door Walter Bart, Wine Dierickx, Matijs Jansen, Willy Thomas, Scarlet Tummers en Mieke Verdin.

SPRING!

NNT. Van 20 t/m 29/3 in de loods aan de Rademakersstraat 12 in Emmer-Compascuum. nnt.nl

Noord Nederlands Toneel maakt samen met dertig jongeren uit Emmer-Compascuum deze voorstelling waarin twee Emmer Companen een geheime wereld ontdekken waarin alles mag en kan. De fantasie viert hoogtij, totdat er opeens bureaucraatpiraten opduiken. Gekleed in nette pakken en gewapend met invulformulieren komen ze de boel verstoren.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden