Theater

Te Water, een 'multidisciplinaire voorstelling in een chill-out setting' door Xo: men kan al ruim voor aanvang van de voorstelling in de zaal terecht om daar met een drankje onder uit te zakken....

Who goes there? is een 'gedeconstrueerde' versie van Shakespeares 'Hamlet', waarin zeven Britse acteurs het publiek laat dwalen door kasteel Elsinore, waar delen van het verhaal soms te zien, soms alleen te horen zijn. Van 5 t/m 9 juni in de Toneelschuur, Haarlem. Regie: Henk Schut en Tristan Sharps, met soundscape van Ted van Leeuwen.

Godfried - een opgewekt mens van Rob van Dalen door Theatergroep De Regentes, in regie van Guusje Eybers. In de Julianakerk, Den Haag. Over Bomans' motieven en peroonlijke relaties. Tot en met 10 juni; tel. 070-3646376.

Holland-Amerika Lijn, een documentaire theatervoorstelling van Ab Gieteling en Theatergroep Nomade, vanavond t/m 3 juni in het Open Haven Museum, KNSM-laan, Amsterdam.

Circus Shakespeare, een productie van Zuidelijk Toneel Hollandia en de Stadsschouwburg in Utrecht die daarmee zijn 60ste verjaardag viert. Een circusvoorstelling met een tekst ('Timon van Athene') van Shakespeare. Vanavond t/m 23 juni in Jaarbeurs Utrecht. Tel. 030-2302023 (www.circusshakespeare.nl).

Jij - de stad van Fiona Tempelton, stadstocht van twee uur dwars door Rotterdam, voor één toeschouwer. Een productie van de Rotterdamse Schouwburg, Onafhankelijk Toneel, Bonheur, Jeugdtheater Hofplein en RO Theater. Tot en met 9 juni, kaartverkoop via Rotterdamse Schouwburg.

Emily, solo door Jeanet Meijs over de dichteres Emily Dickinson. Vanavond t/m zaterdag in Branoul, Den Haag.

Jean, Julie et Christine van Strindberg door De Paardenkathedraal in regie van Dirk Tanghe. Met Paula Bangels als 'freule Julie', Barry Atsma als haar bediende en Maike Meijer als de jaloerse kokkin. Tot en met 23 juni in het eigen theater, Veeartsenijstraat 155, Utrecht.

'Over een theatrale en zintuigelijke reis langs vele culturen op zoek naar de rode roos van Rotterdam', door het Rotterdams Centrum voor Theater naar een idee van Paul Röttger. Een tocht door Delfshaven, vanaf het theater a/d Mathenesserdijk nr 293, met een afsluitende maaltijd. Op 2, 3, 9, 10, 16 en 17 juni om 17 uur. Tel. 010-4773891 (www.rcth.nl).

Ik likte de deodorant van een straathoer van Jim Cartwright door toneelgroep Drang m.m.v. twee dansers. Over een hoer en een loser, voor wie ze een zwak gaat voelen. Vanavond t/m 2 juni in het Ketelhuis van Theater de Regentes in Den Haag.

Hunker, 'Crave', van Sarah Kane, in reprise bij Het Vervolg. Een 'hartstochtelijke levenskreet' en een 'hilarisch gevecht om aandacht' door Marie-Christine de Both, Mieneke Bakker e.a. Vanavond in Arnhem (Schouwburg), op 1 en 2 juni in het Derlon Theater, Maastricht.

Gorilla goes beautiful van Dagmar Chittka en Claudia Hauri door Lieber Gorilla m.m.v. Dalia Zaltron en regisseur Dick Hauser. Over de ontluisterende concurrentiestrijd bij een missverkiezing. Van 5/m 9 juni in De Brakke Grond, Amsterdam.

Berichten door Productiehuis Brabant, in het kader van 'Cement 2001': voorstellingen op verschillende locaties tijdens een wandeling door de stad. Vanavond en vrijdag vanuit Podium 't Beest in Goes (tel. 0113-233285) en van 6 t/m 9 juni in het Chassé Theater in Breda (076-5303132).

Familie Tót van István Örkény, absurdistische voorstelling door De Paardenkathedraal in regie van Dirk Tanghe. Vanavond en 1 juni in Arnhem (Schouwburg) en tot slot op 2 juni in Enschede (Twentse Schouwburg).

Neanderdal van Rob de Graaf en Marien Jongewaard door Nieuw West. Vier jongemannen putten zich uit in agressief nihilisme. Vanavond in Nijmegen (Lux).

De Trojaansen door het Onafhankelijk Toneel in regie van Mirjam Koen. Met Ria Eimers, Joke Tjalsma, José Kuijpers, Marlies Heuer e.a. Vanavond t/m 7 juni in Amsterdam (Bellevue), 13 t/m 30 juni in Haarlem (Toneelschuur).

Het Huis van Bernarda Alba van Lorca door het Nationale Toneel. Vanavond in Den Haag (Koninklijke Schouwburg), zaterdag in Tiel (Agnietenhof), 5 juni in Gouda (Schouwburg), 6 en 7 juni in Eindhoven (Stadsschouwburg).

Art, een komedie van Yasmina Reza door Paul de Leeuw, Edwin de Vries en Hans Kesting. Drie vrienden krijgen ruzie over een modern schilderij. Alleen in (oude) Luxor, Rotterdam, vanavond t/m 1 juni.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden