theater

Banden van Theatergroep Carver werd gemaakt door Beppie Melissen, Jim van der Woude en Martin Hofstra. Een moeder, haar zoon en haar broer wonen samen, zo vertrouwd met elkaar en toch zo vreemd soms....

Banden van Theatergroep Carver werd gemaakt door Beppie Melissen, Jimvan der Woude en Martin Hofstra. Een moeder, haar zoon en haar broer wonensamen, zo vertrouwd met elkaar en toch zo vreemd soms. Vanavond t/m 18maart in de Toneelschuur, Haarlem; première zaterdag.

Paradijs sub aarde is een sciencefiction sprookje van Els inc.,geschreven door Nirav Christophe. Over een groepje uitverkorene dat deopgebrande aarde mag verlaten voor een nieuwe wereld. Daar zullen geenfouten meer worden gemaakt. Zaterdag in Zwijndrecht (De Uitstek), maandagen dinsdag (première) in Schiedam (Theater a/d Schie).

Mightysociety2+3, project van Eric de Vroedt, dat bestaat uit tweekleine voorstellingen: het portret van een terrorist, Ibrahim K. en dat vanzijn slachtoffers, een groepje hyper-individualisten. Alles speelt zichvlak vóór een aanslag af, gelijktijdig, in een hotelkamer en in hettheater. Vanavond t/m 18 maart in Frascati, Amsterdam; tournee tot halfmei.

Door jou gaat over een schrijfster en een acteur die hun relatie op deproef stellen door een jongeman een gevaarlijk spel te spelen. Een tekstvan Esther Gerritsen, door Keesen & Co, in regie van Willibrord Keesen.Vanavond t/m zaterdag (première) in Arnhem (Schouwburg), dinsdag in DenHaag (Theater a/h Spui), 16 maart in Den Bosch (Verkadefabriek).

Succes van Norman Beim door Isa Hoes en Rick Engelkes. Eenacteursechtpaar zet de stap naar Hollywood, waar ze beiden een anderemanier blijken te hebben om het succes binnen te halen. Regie: Peter deBaan. Vanavond première in De Meerse, Hoofddorp; vrijdag in Gorinchem (DeNieuwe Doelen), zaterdag in Oldenzaal (De Bond), maandag in Eindhoven(Stadsschouwburg), dinsdag in Enschede (Schouwburg), 15 maart in Roermond(De Oranjerie), 16 maart in Sneek (Cine).

De Rit, naar het boek De Grap van Milan Kundera, door Literair TheaterBranoul. Twee jeugdvrienden en een journaliste proberen los te komen vanhun illusies en de ware liefde te vinden. Vanavond t/m 18 maart in Den Haag(Kon. Schouwburg); zaterdag première.

Zwanenzang gaat over een excentrieke moeder en dochter in een vervallenlandhuis, die dol zijn op theater en elkaar met zang en dans vermaken. Hoelang kan dat stand houden? Door Marjan Luif en Ellen Pieters. Regie:Lidwien Roothaan. Vandaag t/m 26 maart in Theater Bellevue, Amsterdam om12.30 uur; tournee.

Love door Nieuw West. Over het gevecht tussen een volksjongen, deavant-gardist, en de tycoon, die denkt dat alles te koop is. Met MarienJongewaard en Dic van Duin. Vrijdag in Breda (Chassé Theater), zaterdagin Alkmaar (Provadja), 15 maart in Arnhem (Schouwburg).

Paris, Texas door De Paardenkathedraal, naar het filmscenario van SamShepard. Over een man die probeert het geluk van zijn gezin terug tevinden. Met o.a. Peter de Graef. Regie: Paula Bangels. Vanavond inAmersfoort (De Flint), vrijdag in Amstelveen (Schouwburg), zaterdag inBreda (Chassé Theater), 15 maart in Zaandam (Zaantheater), 16 maart inAlphen a/d Rijn (Castellum), 17 maart in Drachten (De Lawei).

Uit liefde, komedie van Frank Houtappels over een echtpaar en hunhuisvriend die zich laten inpakken door een charmante jongeman. Met o.a.Olga Zuiderhoek en Joop Admiraal. Vanavond t/m zondag in Amsterdam(Bellevue), 14 maart in Venlo (De Maaspoort), 16 maart in Franeker (DeKoornbeurs).

Driekoningenavond van Shakespeare in een actuele versie van TheuBoermans, door de Theatercompagnie. Met Carice van Houten als het meisjeViola, dat zich uitgeeft voor een jongeman. Vanavond in Den Bosch (Theatera/d Parade), 14 maart in Almere (De Metropole), 15 maart in Cuijk(Schouwburg).

Brel 2 van Toneelgroep Oostpool, waarin Jeroen Willems liederen vanJacques Brel zingt, in vertaling van o.a. Ernst van Altena, Rob Klinkenbergen Peer Wittenbols. Vanavond in Drachten (De Lawei), vrijdag in Groningen(Stadsschouwburg, 14 maart in de Leidse Schouwburg, 15 en 16 maart in DenHaag (Kon. Schouwburg), 17 maart in Kerkrade (Parkstad Theater).

Kruistochten van Alan Ayckbourn door Toneelgroep Amsterdam. Eenhilarische komedie over vreemdgaan, ontrouw en bedrog met mooie wrangemomenten. Met Hans Kesting als onnavolgbare gangmaker. Vanavond t/mzaterdag in Den Haag (Kon. Schouwburg), 15 t/m 18 maart in Utrecht(Stadsschouwburg).

Cyrano, een bewerking van Edmond Rostand door TheEAter EA in regie vanTarkan Köroglu. Met Porgy Franssen als de verlegen woordkunstenaar die eenvriend vraagt hem te helpen het hart van de mooie Roxane te veroveren.Vrijdag en zaterdag in Utrecht (Kikker), 14 en 15 maart in Rotterdam(Lantaren/Venster) en tot slot 18 maart in Nijmegen (Lux).

De getemde feeks van Shakespeare, door Noord Nederlands Toneel in eenheftige, spannende regie van Karina Kroft. Vanavond in Amsterdam(Stadsschouwburg), vrijdag in Delft (de Veste), zaterdag in Enschede(Twentse Schouwburg), 14 t/m 18 maart in Groningen (Stadsschouwburg).

Slangenvel van Orkater gaat over 'vriendschap, verlies en verval'. WimieWilhelm, Margôt Ros en Bodil de la Parra spelen drie vriendinnen van bovende zeventig die weinig meer hebben dan elkaar. Vrijdag in Eindhoven (PlazaFutura), zaterdag in Groningen (Stadsschouwburg) en tot slot zondag inHoofddorp (De Meerse). dans

De kamer van de twee gezusters, een choreografie van Lonneke van Lethop basis van een Moorse legende over twee zusjes die als toekomstigebruiden van de sultan zijn opgesloten. Uitgevoerd door Cheryl Wimperis enLonneke van Leth. Vanavond t/m 18 maart in Theater aan het Spui in DenHaag; première vrijdag 10 maart.

Portable Dances door Compagnie Flak uit Canada met choreografieën vanJosé Navas. Op 13 maart in Stadsschouwburg, Groningen.

Hear me, tweede deel waarin Conny Janssen Danst de stad als themagebruikt. Elf dansers dagen elkaar uit en duiken onder in de stad. Metmedewerking van trompettist Eric Vloeimans en pianist Jeroen van Vliet.Vanavond in Amstelveen (Schouwburg), vrijdag in Hoofddorp (De Meerse), 15maart in Goes (De Mythe), 20 maart in Amsterdam (Stadsschouwburg).

Said and Done door Nederlands Dans Theater II met premières vanHenrique Rodovalho en Stephan Thoss, en de herneming van Said and Done vanLightfoot Léon. Vrijdag in Leeuwarden (De Harmonie), 15 maart inMaastricht (Theater a/h Vrijthof), 17 en 18 maart tot slot in Den Haag(Lucent Danstheater).

4x20 Waterproof, een vierluik van Scapino Ballet Rotterdam met werkenvan Amanda Miller, Nanine Linning, Georg Reischl en Ed Wubbe. Vanavond inVelsen (Stadsschouwburg), 15 maart in Alkmaar (De Vest), 16 maart inCapelle a/d IJssel (Isala Theater).

First Days van Lucy Guerin en Anatomic Obliteration van Bruno Listopaddoor Dance Works Rotterdam, vanavond in Eindhoven (Stadsschouwburg),vrijdag in Ede (Cultura), 16 maart in Zaandam (Zaantheater).

Ballads door Leine & Roebana laat twee uitersten zien: sentimentversus hardcore, van Chet Baker tot Aphex Twin. Het podium wordt verdeelddoor een vilten wand van Claudy Jongstra, met aan weerzijden een anderperspectief op deze dansvoorstelling. Vanavond in Woerden (DeKloostertuin), vrijdag en zaterdag in Leiden (LAKtheater), 30 maart inGroningen (Stadsschouwburg).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden