Theater

Het Braambos van Willem Jan Otten door Het Toneel Speelt. Een voorstelling over vergeving. Regie: Willem Van de Sande Bakhuyzen....

Grond door Boukje Schweigman, Jaap en Jelte van Andel. Een voorstelling met mime, dans, vormgeving en live muziek. Van 8 t/m 18 januari in Het Veemtheater in Amsterdam.

Achter het eten door Het Muziek Lod. Drama gebaseerd op een briefwisseling tussen een moeder en haar dochter. Op 9 en 10 januari in De Brakke Grond in Amsterdam.

Het Tapijt, een 'speelgoedvoorstelling' van Firma Rieks Swarte naar het beroemde tapisserie van Bayeux, Vanavond in De Vorst in Tilburg, vrijdag in De Kunstmin in Dordrecht, zaterdag in het Parktheater in Alphen a/d Rijn, 20 januari in Stadstheater in Zoetermeer, 21 januari in 't Gouwe Huis in Gouda, 22 januari in Schouwburg Arnhem, 23 en 24 januari in Theater a/h Spui in Den Haag, 28 januari t/m 1 februari in Bellevue in Amsterdam.

Tantalus in een bewerking van John Barton door Toneelgroep De Appel. Monsterproductie van twaalf uur, gespeeld op dag. Tot eind mei in het Appeltheater in Den Haag.

De Twaalfde Nacht (8+) naar Shakespeare door Laika/RO Theater. Iedereen is verkikkerd op de verkeerde in deze uitbundige familievoorstelling. Regie: Jo Roets. Zondag in De Lawei in Drachten, 16 januari in De Harmonie in Leeuwarden, 18 januari in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, 21 januari in Theater a/h Vrijthof in Maastricht, 24 januari in Stadsschouwburg Eindhoven, 28 januari in Theater a/d Parade in Den Bosch, 30 januari in het Stadstheater Zoetermeer.

Crazy Gary's Mobile Disco van Gary Owen door Huis van BourgondiDrie verschillende versies van een 'kl*te' karaoke-avond. Regie: Domien Van der Meiren. Vrijdag in de Lieve Vrouw in Amersfoort, 12 januari in De Maaspoort in Venlo, 14 januari in de Toneelschuur in Haarlem, 16 januari in

Odeon in Zwolle, 17 januari in CK Theater in Roermond, 21 januari in het Grand Theatre in Groningen, 23 januari in Theaterkerk Wadway in Spanbroek, 29 januari in Lux in Nijmegen, 30 januari in De Vorst in Tilburg.

De Gesluierde Monologen van Adelheid Roosen, die vrouwen met een islamitische achtergrond interviewde. Op 9 en 10 januari in Den Haag (Theater a/h Spui), 14 t/m 16 januari in Stadsschouwburg Utrecht, 20 januari in de Leidse Schouwburg, 25 januari in Theater a/d Parade in Den Bosch, 29 t/m 31 januari in Theaters Tilburg.

Dolly, and the art of being myself door Boogaerdt/Van der Schoot. Een voorstelling over look-a-likes. Op 8 januari in De Groene Engel in Oss, 14 januari in Zaantheater in Zaandam, 15 januari in Huis van Bourgondin Maastricht, 16 januari in Stadstheater Zoetermeer, 17 januari in De Lieve Vrouw in Amersfoort, 27 januari in De Vest in Alkmaar, 29 januari in het Laktheater in Leiden, 30 januari in Plaza Futura in Eindhoven.

La Musica twee van Marguerite Duras door ZT Hollandia. Reprise van dit succesnummer van twaalf jaar geleden. Vrijdag en zaterdag in de Rotterdamse Schouwburg, 16 en 17 januari in Plaza Futura in Eindhoven, 20 en 21 januari in Stadsschouwburg Utrecht, 22 januari in de Leidse Schouwburg, 24 januari in De Kunstmin in Dord recht, 29 januari in Odeon in Zwolle, 30 januari in Stadsschouwburg Groningen, 31 januari in De Lawei in Drachten.

Omtrent PP van Rob de Graaf door Keesen & Co. Over de Nederlandse soldaat Poncke Princen. Regie: Willibrord Keesen. Vanavond in Lantaren/Venster in Rotterdam, vrijdag in het Gruitpoorttheater in Doetinchem, 10 januari in het Chassheater in Breda, 13 t/m 17 januari in De Brakke Grond in Amsterdam, 21 t/m 24 januari in Theater Kikker in Utrecht, 28 januari in Orpheus in Apeldoorn, 30 januari en 1 februari in Theater a/d Rijn in Arnhem, 3 februari tot slot in Plaza Futura in Eindhoven.

De Revisor van Gogol door De Paardenkathedraal. Regie: Dirk Tanghe en Paula Bangels. Vrijdag en zaterdag in De Veste in Delft, 13 januari in Parkstad in Kerkrade, 14 januari in Theater a/h Vrijthof in Maastricht, 16 en 17 januari in de Leidse Schouwburg, 21 januari in 't Voorhuys in Emmeloord, 24 januari in het Zeeuwse Theater in Middelburg, 28 januari in Fortis Theater a/d Schie in Schiedam, 29 januari in Schouwburg Arnhem, 30 januari in Schouwburg Tilburg, 31 januari in De Kunstmin in Dordrecht.

De Meid/Kwelling van Herman Heijermans door Olga Zuiderhoek en Ria Eimers. Op 9 januari in de Goudse Schouwburg, vrijdag in de Deventer Schouwburg, 14 januari in Fortis Theater a/d Schie in Schiedam, 15 januari in het Junushoff Theater in Wageningen, 30 en 31 januari in het Laktheater in Leiden.

Oom Vanja door Het Toneelhuis, in regie van Luk Perceval. Zijn bewerking bewijst dat deze tekst van Tjechov van alle tijden is. Op 18 januari om 19 uur in Stadsschouwburg Amsterdam.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden