Theater

VERMOGEN

Mugmetdegoudentand en Cie. De Koe. Première 7/11 in Toneelschuur Haarlem. Tournee t/m 19/1.


mugmetdegoudentand.nl


Een politieke thriller met Lineke Rijxman en Willem de Wolf die zich afspeelt in een luxe Mercedes. Een spel over corruptie, macht en ambities. Met een schokkende blik op een nieuwe wereld.


BADKE

Les Ballets C. de la B. Première 8/11 in Enschede. Tournee t/m 23/11.


lesballetscdela.be


Koen Augustijnen, Rosalba Torres Guerrero en Hildegard De Vuyst maakten voor tien Palestijnse performers de dansvoorstelling Badke. Badke is de omkering van dabke, de Palestijnse volksdans. De voorstelling vertrekt van de volkse variant en confronteert deze lokale danstraditie met elementen uit de wereldwijde populaire danscultuur.


SCHETTINO!

Erik van Muiswinkel. Première 9/11 in Stadsschouwburg Velsen in IJmuiden. Tournee t/m 31/5. erikvanmuiswinkel.nl


Erik van Muiswinkel liet zich voor zijn nieuwe onemanshow inspireren door kapitein Schettino, die voor een particulier pleziertje zijn complete cruiseschip op de Italiaanse rotsen liet lopen. Zelf verliet hij als eerste het zinkende schip, met een aantal leuke assistentes. Wie staan er in de 21ste eeuw aan het roer? Wie geloven wij nog? Erkennen wij nog authoriteit?


HET WIJDE LAND

Toneelhuis/STAN/Olympique Dramatique. Op 8 (première) en 9/11 in Toneelschuur Haarlem.


stan.be ****


Arthur Schnitzlers Het Wijde Land bestaat voornamelijk uit een aaneenschakeling van tamelijk briljante monologen waarin hij zijn kennis van de menselijke ziel beeldschoon formuleert. De acteurs van STAN en Toneelhuis/Olympique Dramatique spelen een ironische visie op het stuk en tonen keihard het egoïsme en de nietsontziende hang naar lust. Met spel van Koen De Graeve, Sara De Roo en Damiaan De Schrijver.


READING

Paper Tiger Theatre. Première 9/11 in Frascati, Amsterdam. Tournee t/m 30/11.


ervaardaarhier.nl


Mix van mime en voordracht door het Chinese Paper Tiger Theatre. Vijf dansers/acteurs lezen teksten voor die in de verste verte niet voor het theater zijn bedoeld - uittreksels uit het geboorteregister, wetsartikelen, een gids voor zwangere vrouwen - en die ook geen relatie tot de beweging hebben, wat tot merkwaardige, soms komische botsingen tussen lichaam en woord leidt.


HARRIE EN TWEE MEESTERS

Jon van Eerd. Première 11/11 in de Amstelveense Schouwburg.


rep.nu/harrie


Als Harrie Vermeulen (Jon van Eerd) zich laat overhalen om zich voor te doen als de aanstaande echtgenoot van een jong meisje komt hij terecht in een draaimolen van intriges en misverstanden.


UNIVERSUM VAN SCHWEIGMAN

Theater Kikker, Utrecht. Tournee van 12/11 t/m 22/2.


schweigman.org


Het Universum van Schweigman& is een reis langs vijf voorstellingen uit tien jaar werk. Bezoek de rode planeet Dooier, ervaar de middelpuntzoekende kracht van Wervel, beleef het inkrimpende en uitdijende stelsel van Benen, laat de puntige Hoek op je afkomen of stap in het ongrijpbare zwarte gat van Tussen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden