Theater

Tegenwoordig/Aanwezig, Vlaams festival in Amsterdam. Met onder meer 'Übung' van Josse de Pauw door Victoria, 17 t/m 29 april in de Balie; 'Niet alle Marokkanen zijn dieven' van Arne Sierens door Het Paleis, 26 t/m 28 april in de Brakke Grond; 'Club Astrid' van Lies Pauwels door Victoria, 2 en...

Temple, Taylor & Garland, lunchvoorstelling van Bodil de la Parra over Shirley Temple, Elizabeth Taylor en Judy Garland op vergevorderde leeftijd. Regie: Matthijs Rümke. Van 24 april t/m 20 mei in Bellevue, Amsterdam.

Arabië van Koos Terpstra (tekst/regie) door Noord Nederlands Toneel. Een confrontatie tussen twee heren op leeftijd: Khalil Shawky uit Irak en zijn Nederlandse collega-acteur Jurg Molenaar. Met Faris Shawky als tolk. Vanavond t/m 12 mei in De Machinefabriek, Groningen.

Eau Rouge van Paul Pourveur, geregisseerd door Alexandra Koch. Over het verlangen voluit te gaan. Vanavond t/m zaterdag in Amsterdam (Gasthuis), 2 mei in Tilburg (De Vorst), 3 mei in Rotterdam (Lantaren/Venster).

Dekontaminaciju van Pourveur door Keesen & Co. Drie vrouwen zonder doel op een vliegveld. Vanavond in Haarlem (Toneelschuur), vrijdag in Eindhoven (Plaza Futura), 2 en 3 mei tot slot in Utrecht (Stadsschouwburg).

Three Sisters van Tsjechov door The InPlayers, van 1 t/m 13 mei in de Bovenzaal van de Stadsschouwburg, Amsterdam.

Kleine Alice van Edward Albee door het Nationale Toneel in regie van Victor Löw. Nog t/m 5 mei in Theater a/h Spui, Den Haag.

Familie Tót van István Örkény, absurdistische voorstelling door De Paardenkathedraal in regie van Dirk Tanghe. Vanavond in Rotterdam (Schouwburg), zaterdag in Dordrecht (Kunstmin), 1 mei in Maastricht (Theater a/h Vrijthof).

't Barre Land houdt huis: vanavond t/m zaterdag in Haarlem (Toneelschuur), met onder meer 'Hamlet', 'Congo' en 'Hoofd zonder wereld'.

Eva Bonheur van Herman Heijermans door Het Vervolg met Mieneke Bakker in de titelrol. Vanavond t/m 4 mei in het Derlon Theater, Maastricht.

Neanderdal van Rob de Graaf en Marien Jongewaard door Nieuw West. Vier jongemannen putten zich uit in agressief nihilisme. Op 2 mei in Haarlem (Toneelschuur), 3 en 4 mei in Den Haag (Korzo), 25 en 26 mei in Rotterdam (Schouwburg).

De straat en het struikgewas, een tekst van Armando over de dagelijke oorlogsrealiteit door de ogen van een jongen van 15 jaar. Door Wim van der Grijn (De Tijd), in regie van Lucas Vandervost. Vrijdag in Den Bosch (Bis), zaterdag in Leeuwarden (De Harmonie), 3 en 4 mei in Haarlem (Toneelschuur), 5 mei in Leiden (Schouwburg) en tot slot op 8 mei in Zwolle (Odeon).

Waarom. . . Daarom, een tekst van Nathalie Sarraute over vriendschap, door Van Houts en De Ket. Vrijdag en zaterdag in Den Haag (Theater a/h Spui), 1 mei in Utrecht (Stadsschouwburg), 19 mei in Eindhoven (Plaza Futura) en tot slot 22 t/m 25 mei in Amsterdam (De Brakke Grond).

Macbeth Macbeth door het RO Theater: laatste voorstellingen t/m 28 april in het RO Theater, Rotterdam.

De Trojaansen door het Onafhankelijk Toneel in regie van Mirjam Koen. Met Ria Eimers, Joke Tjalsma, José Kuijpers, Marlies Heuer e.a. Vanavond t/m 29 april in Den Haag (Koninklijke Schouwburg); 4 t/m 25 mei in de Schiecentrale (Lloydstraat 5), Rotterdam.

Lulu van Wedekind door de Theater Compagnie in regie van Theu Boermans. Met Halina Reijn als de vrouw die al het vrouwelijke in zich verenigt. Vanavond t/m 26 mei in het Compagnietheater, Kloveniersburgwal in Amsterdam.

Hendrik en Wilhelmina van Ton Vorstenbosch, vrijdag in Sittard (Stadsschouwburg), zaterdag in Woerden (het Klooster), 1 mei in IJmuiden (Thalia Theater), 5 mei in Heerhugowaard (De Schakel) en tot slot 8 mei in Kerkrade (Parkstad Theater).

Een hechte samenzwering van Ineke ter Heege door De Kern. Over de zusjes Virginia en Vanessa Bell, middelpunt van de Bloomsbury-groep. Vanavond in Hilversum (Gooiland), vrijdag in Tilburg (Schouwburg).

Medea van Euripides, in reprise bij Theatergroep Aluin, vanavond in Arnhem (Schouwburg), 27 april in Groningen (Kruithuis) en tot slot 12 mei in Purmerend (De Verbeelding).

Het Leven van Galileï van Brecht door het Nationale Toneel in regie van Ger Thijs. Vanavond in Den Helder (De Kampanje), zaterdag in Haarlem (Stadsschouwburg), 1 mei in Nijmegen (Stadsschouwburg), 2 en 3 mei in Utrecht (Stadsschouwburg).

Braak door Titus Tiel Groenestege, Maike Meijer en Han Römer. Over twee zoons die na de dood van hun moeder in één keer volwassen moeten worden. Vanavond in Enschede (Twentse Schouwburg), zaterdag in Arnhem (Schouwburg), 2 mei in Leiden (Schouwburg), 4 mei in Middelburg (Schouwburg).

Het Huis van Bernarda Alba van Lorca door het Nationale Toneel. Vanavond in Leeuwarden (De Harmonie), vrijdag in Zwolle (Odeon), zaterdag in Deventer (De Leeuwenbrug), 1 t/m 3 mei in de Rotterdamse Schouwburg.

Blokhut, familiedrama door Alex d'Electrique met Sam Bogaerts, Aat Ceelen, René van 't Hof e.a. Vanavond in Naaldwijk (De Naald), vrijdag in Bergeyk (De Kattendans), zaterdag in Den Bosch (Bis), 1 mei in Delft (De Veste), 3 mei in Groningen (Stadsschouwburg).

Mexico The Paradise in Me door Mug met de Gouden Tand in regie van Michiel van Erp. Met Maureen Teeuwen en Malou Gorter. Vanavond t/m 28 april in Rotterdam (Lantaren/Venster), 2 en 3 mei in Leiden (LAKtheater), 4 mei in Alkmaar (Provadja), 8 t/m 19 mei in Amsterdam (De Brakke Grond).

Art, een komedie van Yasmina Reza door Paul de Leeuw, Edwin de Vries en Hans Kesting. Drie vrienden krijgen ruzie over een modern schilderij. Alleen in (oude) Luxor, Rotterdam, vanavond t/m 1 juni; extra voorstellingen op 6, 20 en 27 mei om 17 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden