Theater

Motus

NDT, 21/3 in Club Trouw, Amsterdam.

motus-ndt.nl

Nederlands Dans Theater brengt moderne dans naar de rauwe clubomgeving van Trouw in Amsterdam. Met stukken uit de balletten Cacti, Sunset Logic, Silent Screen en Shutters Shut maar ook video-installaties en live muziek van Off Projects en sets van dj's Dekmantel Soundsystem en Young Marco.

Tweetakt festival

Van 22/3 t/m 7/4 op diverse locaties in Utrecht. tweetakt.nl

Jeugdtheaterfestival met voorstellingen voor alle leeftijden. Te zien zijn o.a. Bloedmooi en zielsongelukkig van Theater Artemis, Vorst-Forest van KVS, Let the Reason Be Love van Theatergroep Dox en Horror van Anneke Sluiters. Op het cabaretprogramma o.a. Stefan Pop, Henry van Loon en Daniël Arends.

Witroodzwart

Cie. De Koe, van 21 t/m 24/3 in Frascati Amsterdam. dekoe.be

De Koe speelt de complete trilogie De Wederopbouw van het Westen. In Wit kijken de spelers terug op de wereld van hun jeugd, vol persoonlijke en maatschappelijke idealen. In Rood staat het leven van Elizabeth Taylor model voor de moderne westerse levenshouding en Zwart richt zich op de hoopvolle culturele wedergeboorte van de renaissance. Een absurdistische en geestige voorstelling van en met Natali Broods, Peter Van den Eede en Willem de Wolf.

Mijn slappe komedie...

Magne van den Berg, première 23/3 in Toneelschuur Haarlem. Tournee t/m 9/6. viarudolphi.nl

Mijn slappe komedie voor vier mensen, een handjevol personeel en een tafel die niet vrijkomt speelt zich af aan de bar van een restaurant waar een ex-stel en hun nieuwe partners de verdeling van de gezamenlijke spullen bespreken. Hun tafel komt maar niet vrij, en de sfeer wordt steeds grimmiger. Met Raymonde de Kuyper, René van 't Hof, Leny Breederveld en Aat Ceelen.

Motregenvariaties

Bellevue Lunchtheater, van 24/3 (première) t/m 14/4 in Theater Bellevue in Amsterdam. theaterbellevue.nl

Robert Alberdingk Thijm schreef speciaal voor Olga Zuiderhoek en Ria Eimers Motregenvariaties, een stuk over de drang naar erkenning en de angst voor mislukking. Twee dichteressen debuteerden in de jaren zeventig. De een werd wereldberoemd, de ander raakte totaal ondergesneeuwd. Veertig jaar later lopen ze elkaar weer tegen het lijf.

Voice over

Nanine Linning, première 26/3 in de Lawei in Drachten. Tournee t/m 7/4.

naninelinning.nl

Voice Over heet de nieuwe dansvoorstelling van Nanine Linning waarin ze met haar dansers op zoek gaat naar de ongemanipuleerde innerlijke stem van de mens.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden