theater

Hokwerda`s kind door Productiehuis Brabant is gebaseerd op de roman van Oek de Jong. Een zinnelijk sprookje over een onverwoestbaar meisje....

Soul is de muzikale eindejaarsvoorstelling van het RO Theater, in regievan Pieter Kramer. Ton Kas schreef de tekst. Wat zoekt de moderne mens?Zichzelf? Erkenning? Extase? Een `soulhappening` met muziek van MillyJackson, The Drifters en andere soulvedettes. Vanavond t/m 10 januari inde Rotterdamse Schouwburg.

Slangenvel van Orkater gaat over `vriendschap, verlies en verval`. WimieWilhelm, Margôt Ros en Bodil de la Parra spelen drie vriendinnen van bovende zeventig die weinig meer hebben dan elkaar. Vanavond en vrijdag in deToneelschuur, Haarlem; 3 t/m 14 januari in Theater Bellevue, Amsterdam.

Fragmenten van Olivier Provily toont een kaleidoscoop van menselijkegedragingen, portretten van mensen die het geluk zoeken. Door Het ZuidelijkToneel, op 3 januari in Enschede (Twentse Schouwburg), 5 januari in Utrecht(Stadsschouwburg), 7 januari in Purmerend (De Purmaryn).

De bamboesnijder, een sprookje voor volwassenen door ToneelgroepOostpool. Een tekst van Peer Wittenbols op basis van een oud Japanssprookje over liefde en vergankelijkheid. Van 4 januari t/m 4 februari inHuis Oostpool, Arnhem.

Rode Sneeuw door Het Vervolg laat de sprookjesschrijver Hans ChristianAndersen zien als een onzekere, eenzame man die terugkijkt op zijn leven.Van 3 t/m 21 januari in Derlon Theater, Maastricht.

Het bezoek, Gerardjan Rijnders bewerking van Dürrenmatts komedie doorToneelgroep De Appel. Vanavond t/m 12 februari in Appeltheater, Den Haag.

Herfstsonate van Ingmar Bergman, met Linda van Dyck en Camilla Siegertszals moeder en dochter die na jaren de confrontatie aangaan. Op 2 en 3januari in Amsterdam (Stadsschouwburg), 4 januari in Utrecht(Stadsschouwburg), 6 januari in Heerenveen (Posthuis), 7 januari inGroningen (Stadsschouwburg).

Phèdre van Racine door het Nationale Toneel, met Ariane Schluter alsde wanhopige vrouw die door haar verliefdheid een groot onheil over haargezin uitroept. Op 4 januari in IJmuiden (Stadsschouwburg Velsen), 5januari in Emmen (De Muzeval), 6 januari in Delft (De Veste), 7 januari inAmersfoort (De Flint).

Tirannie van de tijd door Het Zuidelijk Toneel in regie van MatthijsRümke. Associatief relaas van negen reizigers op een perron na een heftigeontploffing. Vanavond en vrijdag in Amsterdam (Stadsschouwburg), van 4 t/m7 januari in Arnhem (Schouwburg). Aanvang steeds 19.30 uur.

Dorst, een tragikomedie van Tjeerd Bischoff over drie vrouwen en grotegevoelens op het Drentse platteland. Door Petra Laseur, Elsje de Wijn,Trudy de Jong en Theo de Groot, die samen met regisseur Ad van Kempen, deToneelgroep Dorst vormen. Vanavond in Amsterdam (Bellevue), 4 januari inRoosendaal (De Kring), 5 januari in IJmuiden (Witte Theater).

Bruid in de morgen van Hugo Claus door het Nationale Toneel, in regievan Maaike van Langen. Vanavond extra voorstelling in Den Haag (KoninklijkeSchouwburg), op 7 januari in Kampen (Stadsgehoorzaal), 10 januari inAlkmaar (De Vest), 11 januari in Hoorn (Het Park).

De Nimfen, een tekst van Peer Wittenbols over vier zussen dieonvrijwillig herenigd zijn. Door Toneelgroep Oostpool, met Marie-Christinede Both, Diane Lensink, Sylvia Poorta en Juul Vrijdag. In regie van LidwienRoothaan. Op 3 en 4 januari in Apeldoorn (Orpheus), 5 t/m 7 januari in deRotterdamse Schouwburg.

Macbeth van Shakespeare in regie van Marc Becker door het NoordNederlands Toneel. Een poppenkast-spektakel voor volwassenen. Laatstevoorstellingen op 4 en 5 januari in de Amsterdamse Stadsschouwburg.

De Barones, een Van den Endeproductie in regie van Anny van Hoof. MetKitty Courbois als de strijdbare barones van het vredige Laerhoven, waarde rust wreed wordt verstoord door fanatieke milieuactivisten. Vanavond inZaandam (Zaantheater), vrijdag in Veldhoven (De Schalm), 4 januari inMiddelburg (Stadsschouwburg).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden