Theater

Valse wals - Bankstel - Zucht, trilogie van Ria Marks en Titus Tiel Groenestege. De stukken zijn de afgelopen jaren afzonderlijk te zien geweest op de verschillende festivals....

Koning Willem I of het verlies van België door Theatergroep De Kern. Hollands koningsdrama, geregisseerd door Dirk Laroy. Reprise. Vrijdag in 't Spant in Bussum, 9 t/m 11 oktober in de Regentes in Den Haag.

Baarderlân van Romke Toering door Tryater. Over veehandel, jenever, handjeklap en een dode Arabier. Friestalige voorstelling. Tot en met 5 oktober in De Koornbeurs in Franeker, première vrijdag.

Het beloofde land van Karst Woudstra door het Nationale Toneel. Een joodse Nederlander overleeft de oorlog tegen een hoge prijs. Met Will van Kralingen, Gees Linnebank en Titus Boonstra. Vrijdag in de Junushoff in Wageningen, zaterdag in het Posthuis Theater in Heerenveen, 7 en 8 oktober in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, 9 oktober in Stadsschouwburg Utrecht.

Flatzooi, 59ste stuk van Alan Ayckbourn is een romantische thrillerkomedie met o.a. Lottie Hellingman en Olaf Malmberg. Regie: Andy Daal. Tot en met 6 oktober in Nieuwe de la Mar Theater in Amsterdam, 8 oktober in Odeon in Zwolle, 9 oktober in Markant in Uden.

Dorst van Tjeerd Bischoff, lunchtheatervoorstelling met Petra Laseur, Elsje de Wijn en Theo de Groot. Tragikomedie over vriendschap en hartstocht. Regie: Ad van Kempen. Tot en met 20 oktober in Theater Bellevue in Amsterdam.

Sterremix van Oscar van den Boogaard door het Vlaamse SKaGeN, een jong Vlaams gezelschap. Een speelse voorstelling over het verlangen naar de ideale liefde. Vanavond in Theater aan het Spui in Den Bosch, 4 en 5 oktober in de Toneelschuur in Haarlem.

Zomergasten van Maksim Gorki door De Tijd. Een landhuis, een samowar, een pistool en een groepje pratende Russen. Regie: Lucas Vandervost. Vanavond naar de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, vrijdag in de Schouwburg in Kortrijk, 5 oktober in de Kunstmin in Dordrecht.

Een lastig portret van Barbara Duyfjes naar teksten van Toon Tellegen. Regie: Liesbeth Coltof. Duyfjes speelt met haar moeder een stuk vol waarheden en leugens in het licht van een onvermijdelijk afscheid. Vanavond in Schouwburg Arnhem, zondagmiddag in Lux in Nijmegen.

Twee stemmen, de bejubelde voorstelling door Jeroen Willems van ZT Hollandia maakt een reprisetournee. Aan een rijk gedekte dis speelt Willems zes topindustriëlen. Naar teksten van Pier Paolo Pasolini en in een regie van Johan Simons. Op 9 en 10 oktober in de Rotterdamse Schouwburg.

Van muizen en mensen van John Steinbeck door Het Vervolg. Over liefde en dromen in een harde mannenwereld van losers en loners. Regie: Léon van der Sanden. Vrijdag, zaterdag en zondagmiddag in Bellevue in Amsterdam, dinsdag in de Oranjerie in Den Bosch, 9 oktober in Stadsschouwburg Nijmegen.

Ubu van Alfred Jarry door Firma Rieks Swarte. 'Graaf u in , zet u schrap en hamster!' Een ruw plaatje uit de wereldgeschiedenis. Regie: Rieks Swarte. Vanavond in Lux in Nijmegen, 4 en 5 oktober in Theater a/h Spui in Den Haag, 9 en 10 oktober in het Lak Theater in Leiden.

Moeder3logie van Rob de Graaf door Huis van Bourgondië. Drie mannen op zoek naar zichzelf, de ander en naar de moeder. Concept en spel: Bram Coopmans, Ali Ben Horsting en Erik Whien. Vanavond in het Witte Theater in IJmuiden, vrijdag in Plaza Futura in Eindhoven, 5 en 6 oktober in het Gasthuis in Amsterdam, 8 oktober in het Grand Theatre in Groningen.

Carmen door Toneelgroep Amsterdam, met muziek van Stef Kamil Carlens (Zita Swoon), en tekst van Oscar van Woensel. Regie: Ivo van Hove. Vanavond in de Twentse Schouwburg in Enschede, 4 en 5 oktober in Stadsschouwburg Groningen, 7 oktober in de Rotterdamse Schouwburg.

De Koopman van Venetië van Shakespeare door Toneelgroep Amsterdam. In de regie van Ola Mafaalani gaat het stuk over het grote spel van de moderne, dolgedraaide economie van nu. Vanavond in De Flint in Amersfoort, vrijdag en zaterdag in Theater a/h Spui in Den Haag, 9 oktober in De Purmeryn in Purmerend.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden