THEATER

Margot Nies en Terence Roe spelen The Game Room naar Les enfants terribles van Jean Cocteau. Vanavond en zaterdag in het LAK, Leiden....

De musical Into the woods van Stephen Sondheim, vanavond tot en met 30 december in de voormalige vertrekhal van de Holland Amerika Lijn op de Wilhelminapier in Rotterdam.

Paul Feld regisseert bij Het Nationale Toneel Drenkelingen van Terry Johnson. Over een journalist die verstrikt raakt in een reportage over een kerncentrale, zijn vrouw die hem zoekt en hun liefde die er niet meer is. Met Peter Paul Muller en Antoinette Jelgersma. Vanavond première in Theater aan het Spui, Den Haag.

Thomas Bernhards Vor dem Ruhestand, een komedie van de Duitse ziel, wordt in regie van Tony Vijzelman gespeeld door Jaap Maarleveld, Annemarie Prins en Helen Juurlink. Vanavond en zaterdag (première) in Frascati, Amsterdam, ook van 20 tot en met 30 december.

In het Tomaat-programma van het Theater Instituut Nederland in Amsterdam zaterdag en zondag een videoprogramma met opnamen van onder meer Neerlands Hoop, Proloog, Werkteater en Baal.

Arjan Ederveen en Loes Luca spelen mèt een groot kerstkoor de voorstelling Natte Sneeuw naar een tekst van Ederveen en met muziek van Gerard Atema. Over Kerstmis, wat te doen met moeder en een weekje Israël. In Bellevue Amsterdam, van 9 tot en met 26 december.

Ab Gietelink (tekst en spel) en Don Duyns (regie) presenteren Het Hollandsch Kabinet, een expositie van de ziel van Nederland. In Amphi-theater, Amsterdam van 10 tot en met 23 december.

Margreet Dolman brengt weer een speciaal december-programma, Margreet Dolman brengt nieuwe warmte, dat los staat van Paul Haenens Smakelijke voortzetting dat in januari weer door het land tourt. Met medewerking van ds. Gremdaat en dr. Valentijn. Van 13 tot en met 24 december in Betty Asfalt Complex, Amsterdam.

Svejk Now! is op De brave soldaat Swejk van Hasek, gespeeld door de Poolse groep Poor Comrads in Theater de Bochel, Amsterdam. Van 12 december tot en met 7 januari.

Muziektheatergroep

W.A.C.K.O speelt La sopa del dia 13 tot en met 17 december in de Kleine Komedie, Amsterdam.

tennistrainer, tekenaar en columnist Martin Simek heeft een theatersolo gemaakt, Simek Single. In het Veem Theater Amsterdam, van 14 tot en met 17, en op 28, 29 en 30 december.

No Place Nowhere is een dansstuk van Kay Izlar voor negen dansers over herinneringen aan de kinderjaren. In De Melkweg, Amsterdam van 15 tot en met 18 december.

Het festival Jonge Dans 3, van 11 tot en met 17 december in het Rotterdamse theater Lantaren/Venster, biedt studentenvoorstellingen (van academies uit Portugal en Duitsland) en produkties van professionele choreografen uit binnen- en buitenland.

Het Nationale Ballet danst het avondvullende Zwanenmeer in de versie die Rudi van Dantzig in 1988 maakte naar de oorspronkelijke produktie van Petipa en Ivanov uit 1895. Het Nederlands Balletorkest speelt Tsjaikovski onder leiding van Nicolette Fraillon. Van 12 tot en met 30 december in het Muziektheater in Amsterdam.

Handel with care solo's from a suitcase, de opmerkelijke choreografie van Samuel Wuersten, is vanavond in Lantaren/Venster in Rotterdam en op woensdag in de Blauwe Zaal in Utrecht.

Het Nederlands Dans Theater 3 danst een bijzonder programma met werk van Paul Lightfoot, Jiri Kylian, Lionel Hoche en Christopher Bruce. Maandag in Utrecht, dinsdag in Eindhoven en woensdag in Hengelo.

Scapino Rotterdam is met het drieluik Perfect Skin van Ed Wubbe zaterdag in Sittard, woensdag in Roermond en donderdag in Heerlen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden