THEATER

Checkpoint door TG Com.plot in regie van Titus Muizelaar en geschreven door Don Duyns. De potentiële terrorist Yusuf ontmoet in een parenclub het meisje van zijn dromen....

Showroom Survival door Het Syndicaat en Boogaerdt/VanderSchoot in regievan Daniëlle Wagenaar. In een laboratorium waar verlangen wordtonderzocht, bevinden zich vier experts, die verstrikt raken in hun eigenonderzoek. Vanavond (première), vrijdag en zaterdag in de Brakke Grond(Frascati) in Amsterdam, 27 oktober in Arnhem (Schouwburg), 28 oktober inWageningen (Junushoff), 2 november in Schiedam (Theater a/d Schie), 3november in Goes (`t Beest), 4 en 5 november in Haarlem (Toneelschuur), 7november in Groningen (Kruithuis).

De namiddag van meneer Andesmas door `t Barre Land. Naar het verhaal vanMarguerite Duras. Drie acteurs en zes Super-8 filmprojectors spelen dehoofdrol. De oude meneer Andesmas wacht op de aannemer van het huis dat hijvoor zijn dochter heeft gekocht. Flarden muziek klinken van het dorpsplein.Daar danst zijn dochter met de aannemer. Op 25 en 26 oktober in Groningen(Grand Theatre), 2 en 3 november in Amsterdam (Frascati), 25 november inHaarlem (Toneelschuur).

Tot jij mij ziet (16+) door Huis aan de Amstel in regie van JaapSpijkers. Tragi-komedie waarin twee broers worden geconfronteerd met deplotselinge terugkeer van hun vader. Zodra hij zich in hun huis installeertworden de verstikkende familieverhoudingen duidelijk. Zondag in Breda(Chassé Theater), 30 oktober in Haarlem (Toneelschuur), 5 november inUtrecht (Stadsschouwburg).

Bagdad Blues door Keesen Co. Reinout Bussemaker speelt in een tekst vanPaul Pourveur een man op zoek naar zichzelf, waarbij alles uit de handloopt. In regie van Willibrord Keesen. Vrijdag in Doetinchem (Gruitpoort),zaterdag in Zutphen (De Hanzehof), 27 oktober in Leiden (LAKtheater), 29oktober in Amersfoort (De Lieve Vrouw), 2 en 3 november in Haarlem(Toneelschuur), 4 november in Enschede (Concordia).

ShakespeareSTOCK door DoodPaard bevat vier Shakespeare-voorstellingenwaaronder Titus, J.C., Coriolanus en Zomernachtliefde, bewerkt en vertaalddoor Kuno Bakker en Manja Topper. Vanavond t/m 29 oktober in Frascati inAmsterdam, 9 t/m 12 november in Groningen (Grand Theatre).

Macbeth van William Shakespeare in regie van Marc Becker. Macbeth enechtgenote zijn in de versie van het Noord Nederlands Toneel levendemarionetten in een poppenkast-spektakel voor volwassenen. Vanavond inStadsschouwburg in Utrecht, vrijdag in Heerenveen (Posthuis Theater), 25oktober in Almere (Metropool), 26 oktober in Maastricht (Theater aan hetVrijthof), 27 oktober in Hardenberg (de Voorveghter), 28 en 29 oktober inde Leidse Schouwburg, 31 oktober in Apeldoorn (Orpheus), 2 november inPurmerend (De Purmaryn), 3 november in Tilburgse Schouwburg, 4 november inDe Lawei in Drachten.

The way you haunt my dreams door Branoul in regie van Manon Barthels.Naar de roman Sleuteloog van Hella S. Haasse. Voor zijn onderzoek naarwesterse activisten interviewt een journalist de kunsthistorica HermaWarner. Dit leidt tot een speurtocht door het geheugen van de vrouw dieopgroeide in Indië. Vanavond t/m 23 oktober en tot slot 26 t/m 29 oktoberin Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Proust 4 : De kant van Marcel, door het Ro Theater. Voltooiing van dereeks waarin Guy Cassiers Marcel Prousts meesterwerk Op zoek naar deverloren tijd tot theater heeft geënsceneerd. Vanavond in Alkmaar (DeVest), 24 t/m 26 oktober in Amsterdam (Bellevue), 28 t/m 30 oktober inUtrecht (Kikker), 1 november in Leeuwarden (Schouwburg De Kring), 3november in Roosendaal (De Kring).

Don Carlos van Schiller door de Theatercompagnie en ToneelgroepAmsterdam in regie van Theu Boermans. Kroonprins Don Carlos is verliefd opzijn stiefmoeder Elizabeth, en wordt verraden. Vrijdag in de GoudseSchouwburg, 22 oktober in Zoetermeer (Stadstheater), 23 oktober inAmersfoort (De Flint), 26 oktober in Middelburg (Stadsschouwburg), 31oktober en 1 november in Utrecht (Stadsschouwburg), 2 november in IJmuiden(Stadsschouwburg Velsen), 3 november in Hoorn (Het Park), 5 november inTilburgse Schouwburg.

De andere sexe in regie van Bruun Kuijt. Spel: Kenneth Herdigein, EllenPieters, Alfred van den Heuvel en Margo Dames. Komedie waarin tweeechtparen beschamende ontdekkingen doen. Als ze de confrontatie met elkaaraangaan is een opeenstapeling van vernedering, ruzies en hilariteit hetgevolg. Zaterdag in Tiel (Agnietenhof), 26 oktober in Sittard(Stadsschouwburg), 27 oktober in Heesch (de Pas), 28 oktober in Amersfoort(De Flint), 29 oktober in Weert (Munttheater), 2 november in Veenendaal (DeLampegiet), 3 november in Valkenswaard (De Hofnar), 4 november inBarendrecht (Het Kruispunt).

Mijn huis uit! in regie van Mette Bouwhuys, geschreven door Paul Haenen.Met Katja Schuurman en Nelly Frijda. Moeder wil dat haar 34-jarige dochterhet huis verlaat en zelfstandig gaat wonen. Haar dochter weigert dit. Toten met 17 november in het Betty Asfalt Complex.

Wachten op Godot (reprise) door het Nationale Toneel in regie van JosThie. Met Karel de Rooij, Peter de Jong, Peter Tuinman. Vanavond envrijdag in Leeuwarden (de Harmonie), 26 t/m 29 oktober in Utrecht(Stadsschouwburg), 2 t/m 5 november in Eindhoven (Stadsschouwburg).

4.48 psychose door Nanette Edens van ZTHollandia. De Britsetoneelschrijfster Sarah Kane (1971-1999) schreef een stuk over een vrouwmet psychische problemen die zelfmoord als enige uitweg ziet. Het zou haarlaatste stuk zijn. Ook Kane pleegde daarna zelfmoord. Op 27, 28 en 29oktober in Rotterdam (Schouwburg).

Sprongen in het duister door de Toneelschuur en Toneelgroep Het Volk.Drie bewegingskunstenaars waarvan de houdbaarheidsdatum al lang versletenis. Met een frisse geest, maar een lichaam dat niet meer altijd mee wil,proberen de drie ballerino`s zich te verzetten tegen het spook van deouderdom. Nog één keer willen ze schitteren. Tekst en spel door BertBunschoten, Joep Kruijver en Wigbolt Kruijver. Vanavond in Hardenberg (deVoorveghter), vrijdag in Alkmaar (De Vest), 22 oktober in Baarn (DeSpeeldoos), 2 november in Groningen (Stadsschouwburg).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden