Theater

Beneden de Rivieren van Ger Thijs door Het Toneel Speelt. 'Gloednieuw Nederlands toneel', gespeeld en geregisseerd door Hans Croiset en Ger Thijs....

De stad als podium, festival waarmee de Haarlemse podia de Toneelschuur, Patronaat, Stadsschouwburg en het Concertgebouw het culturele seizoen openen. Voorstellingen van o.a. Rieks Swarte ('Ubu'), Opera Trionfo ('La Tragédie de Carmen') en een concert door de Beethoven Academie, Van 4 t/m 15 september (www.destadals podium.nl).

Office 2002, hangend langs de gevels van het Haagse Stadhuis, ziet de bezoeker kantoortaferelen, gespeeld door acteurs, musici en dansers van de Haagse gezelschappen de Appel, Stella Den Haag, Nationale Toneel en het Residentie Orkest. Van 3 t/m 8 september. Reserveren tel. 070-3465272.

Cultura Nova, zomerfestival in Parkstad Limburg in Heerlen. Centraal dit jaar staat het hart. Tot en met 1 september nog voorstellingen van Het Mechels Miniatuur Teater (Barbaroi), Kris Niklison Theatre Company (The Neverlands), Vis à Vis (Zoom), Het Vervolg (Norway.today en Kunst), het jongerenproject 'Skate = Art', muziek (Lemniscaat, stuk voor vier piano's van Simeon ten Holt) en films. Tot en met 1 september. Tel. 045-5716607 (www.culturanova.nl).

Zeeland Nazomer Festival in de Abdij in Middelburg en andere locaties: met o.a. 'Coupure' van Heleen Verburg, de opera 'The Lighthouse' van Peter Maxwell Davies (première zaterdag in de Westerscheldetunnel) en voorstellingen van Het Gevolg, Toneelgroep Ceremonia & Het muziek Lod. Verder veel muziek, beeldende kunst, literaire ontmoetingen en een kinderprogramma. Tel. 0118-659659

(www.nazomerfestival.nl).

Carmen door Toneelgroep Amsterdam, met muziek van Stef Kamil Carlens (Zita Swoon), en tekst van Oscar van Woensel. Gunilla Verbeke speelt de titelrol, Maarten Claeyssens en Jim de Groot dingen als Don José en Escamillo naar haar gunsten. Regie: Ivo van Hove. Tot en met 31 augustus in Stadsschouwburg Amsterdam.

Art van Yasmina Reza door Edwin de Vries, Hans Kesting en Paul de Leeuw. Hoe een schilderij een vriendschap onder druk kan zetten. Na een succesvolle serie in het Rotterdamse Luxor een tournee. Tot en met 31 augustus in Maastricht (Theater a/h Vrijthof), 2 t/m 5 september in Utrecht (Stadsschouwburg).

Antigone van Anouilh door Theater Het Hof in regie van Wannie de Wijn. Vanavond t/m 14 september in Theater Het Hof, Arnhem.

De La Guarda, luchtspektakel van deze Argentijnse theatergroep. Tot en met 22 september in de Docklands, (voormalige NDSM-werf) in Amsterdam-Noord; di wo do om 20.30u, zo om 19u, vr za om 20u en 22.30u met een afterparty. Reserveren via 0900 300 5000 of www.reserveerlijn.nl.

Wat u wilt (Driekoningenavond) van Shakespeare door Theater het Amsterdamse Bos. Iedereen is verliefd op een ander, niemand op elkaar. Regie: Frances Sanders. Elke dinsdag t/m zaterdag om 21.30 uur, t/m 31 augustus in het Openluchttheater van het Amsterdamse Bos. Bij twijfel i.v.m. het weer: tel. 020-6433286

(www.bostheater.nl).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden