Theater

DE NACHTMIS 2013

Circus Treurdier. Op 24/12 in het Compagnietheater in Amsterdam.

circustreurdier.nl

Theatercollectief Circus Treurdier viert de terugkeer van het licht met een seculiere, muzikale en literaire kerstnacht waarin het einde van de crisis wordt aangekondigd en een oplossing wordt gevonden voor het herstel van het vertrouwen.

SCROOGE

Van 20/12 t/m 5/1 in de Stadsschouwburg in Haarlem. scroogeinhaarlem.nl

Regisseur Ira Judkovskaja maakt een beeldend spektakel van de kerstklassieker Scrooge, over de verzuurde rijkaard Ebenezer Scrooge, die zijn brave klerk geen tijd en geld geeft om kerst met zijn familie door te brengen. Na bezoek van drie geesten komt Scrooge op de valreep tot inkeer. In de familievoorstelling onder meer Peter de Jong als gierigaard Scrooge, Joost Prinsen als geest van zijn dode vriend Marley en Elsje de Wijn als mevrouw Cratchit, een spook uit het verleden.

LANG EN GELUKKIG

Ro Theater. Tournee van 18/12 t/m 29/4.

rotheater.nl ****

Ro Theater herneemt de familievoorstelling Lang en gelukkig met de originele cast. In 2007 oordeelde de Volkskrant-recensent: 'Een bonte avond vol volkomen uit de bocht vliegende sprookjesfiguren, geniale regie- en decorvondsten en voortreffelijke acteurs in allerlei mallotige dubbelrollen.'

OLIVER TWIST (6+)

Hofplein Theater. T/m 3/1.

hofpleinrotterdam.nl

De wees Oliver wordt verkocht aan een doodskistenmaker, maar vlucht de straten van Londen op. Hij raakt bevriend met schurken en straatdieven en leert de kunst van het zakkenrollen. Als hij wordt opgepakt voor een misdaad die hij niet heeft gepleegd, moet hij met gevaar voor eigen leven zijn onschuld bewijzen. Met René Groothof als vrekkige bendeleider Fagin. Regie: Jaco van der Moolen.

HANS EN GRIETJE (6+)

Op 20/12 in Theater aan de Parade in Den Bosch. ntgent.nl ****

Sprookje over vier mannen - ze heten allen Hans - die lange dagen werken achter de lopende band. Als de verveling toeslaat, is zingen het enige dat afleiding biedt. Spelenderwijs verliezen de mannen zich in een fantasiewereld. Van en met Christoph Homberger, Wim Opbrouck, Alexander Paeffgen en Louis van Beek in regie van Servé Hermans.

THE NEW HOUDINI

Hans Klok. Tournee t/m 7/1.

stardustcircus.com

Hans Klok brengt een eerbetoon aan de legendarische boeienkoning en ontsnappingskunstenaar Harry Houdini. Met Houdini's bekendste illusies en spectaculaire nieuwe stunts.

DE NOTENKRAKER

Sint Petersburg Ballet. Tournee t/m 2/1.

ntk.nl

Authentieke opvoering door Sint-Petersburg Ballet op muziek van Tsjaikovski, live uitgevoerd door het orkest van het Nationaal Bolshoj Theater Minsk.

THE SLEEPING BEAUTY

Nationale Ballet. T/m 1/1 in het Muziektheater in Amsterdam.

het-ballet.nl

Het klassieke sprookjesballet van Tsjaikovski en choreograaf Marius Petipa in de versie van Sir Peter Wright uit 1981. Muzikale begeleiding door Holland Symfonia o.l.v. Ermanno Florio.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden