theater

holland festival..

Kabuki, traditioneel Japans Kabukitheater door Ebizo Ichikawa XI, die twee verhalen vertelt, over liefde, dood en wraak. Vanavond t/m zondag in Stadsschouwburg, Amsterdam.

Yotsuya Ghost Story, moderne versie van een oud Kabuki-spookverhaal door twaalf Japanse acteurs. Regie: Jossi Wieler. Op 21 en 22 juni in Stadsschouwburg, Amsterdam.

Le corps déporté, voyage d`un cheminot van Michel Casanovas vertelt de oorlogsgeschiedenis van zijn grootvader. Een danssolo op muziek van Pierre Favre met video-projecties van Marianne Eggenberger. Op 19 en 20 juni in Theater Bellevue, Amsterdam.

Macbeth van Shakespeare door het Düsseldorfer Schauspielhaus. Regisseur Jürgen Gosch maakt van Macbeth een koelbloedige moordenaar, die het bloed rijkelijk doet vloeien. Vanavond in de Zuiveringshal van de Westergasfabriek, Amsterdam.

Gatz, het boek The Great Gatsby als uitgangspunt en leidraad van een voorstelling door Elevator Repair Service uit New York. Een voorleesmarathon op een muf kantoor, op 15 (deel 2) juni, 16 en 17 juni (marathon v.a. 16u) in Theater Bellevue, Amsterdam.

Nightwatching, Rembrandts beroemde schilderij als theaterstuk in een installatie van Peter Greenaway. Dagelijks van 9 tot 18 uur in het Rijksmuseum, Amsterdam. Tot en met 6 augustus.theater

Ion Burning Bombay II door Mimegroep Amsterdam is een tekst van Oscar van Woensel over de overeenkomsten tussen de Hindoestaanse en Griekse mythologie. Door Dik Boutkan, Anil Jagdewsing en Bas Jilesen m.m.v. zangeres Sharla Sookha. Vanavond t/m zaterdag om 21 uur in Frascati, Amsterdam.

Regiedagen van de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam met afstudeervoorstellingen van Thibaud Delpeut, Tallulah Hazekamp Schwab en Joachim Robbrecht, en études van tweede en derdejaars studenten. Van 18 juni t/m 2 juli in het Rozen-theater, Amsterdam. Zie ook: www.regiedagen.nl

Paradiso, (mobiele) locatievoorstelling van Theatergroep Max. in samenwerking met architectuurstudenten van de TU Delft en de Design Academy in Eindhoven. Een `ervaringsvoorstelling` over de nieuwe mens in een ideale wereld, die zich afspeelt in vier utopische huizen, gebouwd in een loods. Regie en tekst: Moniek Merkx. Muziek: Joop van Brakel. In Sportcentrum TU Delft, vanavond t/m 25 juni. Zie ook: www.tgmax.nl

Huis-clos van Sartre door Theater Het Hof. Over twee vrouwen en een man die in de hel terecht komen: voor de eeuwigheid in elkaars gezelschap. Reprise. Vanavond t/m 2 juli in Theater Het Hof, Arnhem.

Blind, solo van Lizzy Timmers over een wetenschapper die door de eenzame dood van een bovenbuurvrouw besluit haar leven om te gooien. Een tekst en concept van Tom Helmer en Willem de Vlam. Vanavond t/m 2 juli in de Nieuwe Anita, Frederik Hendrikstraat 111, Amsterdam.

Revuelutie! van Annette Speelt geeft een vette knipoog naar de ouderwetse revue. `Voelt u zich zelden rijk? En telkenmaal te arm? Dit is een tri tra troost revue, speciaal voor u!` In regie van Kees Prins. Laatste voorstellingen: vanavond t/m zondag in Den Haag (Theater a/h Spui).

Dertien Rijen is een nieuwe, verregaande (en tijdelijke) samenwerking tussen `t Barre Land, Maatschappij Discordia en de spelers Maureen Teeuwen en Sarah De Bosschere. Vanavond t/m zaterdag Der Narr und seine Frau: heute abend in pancomedia , een nieuw stuk van Botho Strauss over het verval van Europa. Van 20 t/m 24 juni een keuze uit o.a. Umsonst van Nestroy, Der Narr und seine Frau van Strauss en Wat voor brommertje met verchroomd stuur achter op de binnenplaats? van Perec. In de Toneelschuur, Haarlem. Zie ook: www.dertienrijen.nl.

Thuisfront door Theatergroep Wederzijds. Reprise. Over schuld en verlies van onschuld bij soldaten in oorlogsgebieden. Geschreven door de veteraan Barry Hofstede, die in 1992 in Bosnië was. Zaterdag, zondag en 24 en 25 juni in het Veteraneninstituut in Doorn. Reserveren tel. 0343-474200.

One flew over the cuckoo`s nest, naar het boek van Ken Kesey. Met Victor Löw en Simone Kleinsma. Regie: Hans Croiset. Laatste voorstellingen: vanavond t/m zondag in Theater Fabriek, Amsterdam en maandag in Schouwburg De Meerse, Hoofddorp. dans

1000 + 1 nacht is een dansvoorstelling van Lorenzo Borella in samenwerking met beeldend kunstenaar Gerben van der Woude. Een eigentijdse versie van het Arabische sprookje waarin sterke vrouwen de strijd aanbinden met boze mannen, en daarbij gebruik maken van hun magische krachten. Van 21 t/m 25 juni in de Steile Tuin in Park Sonsbeek in Arnhem.

Inc. door Dansgroep Krisztina de Châtel bestaat uit vier werken van de gastchoreografen Jens van Daele, Noara Heilmann, Massimo Molinari, Inari Salmivaara. Vrijdag om 21 uur in Openluchttheater Vondelpark, Amsterdam.

Summertime door danstheatergroep Illac gaat over nieuwe liefdes, die op den duur vanzelfsprekend worden, waarna kleine conflicten ontstaan? Tot slot op 23 en 24 juni in Theater Kikker, Utrecht.kleinkunst

Ballyhoo door Ashton Brothers. Vanavond t/m 24 juni in De Kleine Komedie, Amsterdam.

Diamonds & Pearls door Het Groot Niet Te Vermijden, vrijdag in Twentse Schouwburg, Enschede.

Omwille van de Smeer door Droog Brood. Vanavond t/m zaterdag in Utrecht (Blauwe Zaal), 20 juni in Eindhoven (Stadsschouwburg).

Comedytrain door Jan Jaap van der Wal en Daniel Arends, zaterdag om 21 uur in Openluchttheater Vondelpark, Amsterdam.

Stef Bos treedt zaterdag om 20.30u op in Openluchttheater Caprera, Bloemendaal.muziektheater

Sjaan, geen Jeanet, muzikaal portret van een `rasechte Leidse`, 89 jaar oud, die erg van zingen houdt en graag nog een man wil. Door Yonina Spijker (spel) en Ton van der Meer (muziek) van de VeenFabriek. Regie: Paul Koek. Van 20 t/m 24 juni in Scheltema, Leiden (www.veenfabriek.nl).

Cabaret, met Pia Douwes, Anne-Wil Blankers en Ara Halici. Sfeervolle show in Theater Carré, Amsterdam, dat is omgetoverd tot een Berlijnse nachtclub. Verlengd t/m 2 juli.

Jesus Christ Superstar, laatste voorstellingen in Beatrix Theater, Utrecht. Nog t/m 9 juli.

The Lion King, Van den Ende-musical naar de gelijknamige tekenfilm. Tot en met 27 augustus elke dinsdag t/m zondag in Fortis Circustheater in Scheveningen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden