THEATER

Fly Away, de kunstrevue van Arjan Ederveen zal drie maanden in het Nieuwe de la Martheater staan. Vanaf zaterdag (t/m 2 september) zijn er inspeelvoorstellingen van deze 'spirituele snippertrip', waarin de schilderes Ans Markus de rol van duivel speelt....

Amsterdam

Nog tot en met zondag staat het reizende festival De Parade in het Martin Luther Kingpark. Vrijdag en zaterdag zijn om 23.30 uur extra voorstellingen van het Parade-succes 'Draaikonten' met Loes Luca en Peter Blok als wanhopig dansechtpaar. Voorts de Gebroeders Flint met 'Veiling', Vis à Vis met 'Drift', De Levende Jukebox, Ria Marks en Titus Tiel Groenstege met 'Valse Wals', de salsaband Cha Charanga en de illusionist Celsiusti. De dubbeldekkerkeukenbus van Artichique voert de bezoeker mee in een anderhalfuur durende eetvoorstelling. Vanaf de Stopera vaart vanaf 18.30 uur elk uur de tjalk 'Hoop op Behoud' met een goedgebekte crew naar het festivalterrein.

Teatro Immagine uit Venetië speelt Romeo & Giulietta van 19 t/m 24 augustus in de Bovenzaal van de Stadsschouwburg. Teatro Immagine heeft een eigen stijl van geïmproviseerde commedia dell'arte en schrikt er niet voor terug een klassiek toneelstuk een ander einde te geven.

Van 20 t/m 30 augustus in Carré voorpremières van Joe, De Musical. Met Stanley Burleson als de piloot en Vera Mann als zijn vriendin die zijn waaghalzerij verafschuwt. Mathilde Santing speelt een engel die de verongelukte Joe terug naar aarde stuurt.

Theater het Amsterdamse Bos speelt Om de liefde van Laurentia, een bewerking van 'Das Brennende Dorf' van Rainer Werner Fassbinder. Een regie van Frances Sanders, spel van o.a. Mijs Heesen, Vincent Croiset, Maarten Wansink. In het Openluchttheater van het Amsterdamse Bos. De (gratis toegankelijke) voorstellingen beginnen steeds om 21.30 uur, t/m 30 augustus.

In New York zijn de voorstellingen van STOMP avond aan avond uitverkocht. In Nederland zijn ze tot nu toe alleen bekend van de reclames voor Coca Cola (dansen op immense ijsblokken met pikhouwelen) en Heineken (dans met vuilnisvaten). Tot en met 17 augustus treedt deze groep van percussionisten en theatermakers op in de Stadsschouwburg.

Den Bosch

Tot en met zondag in de binnenstad van Den Bosch het jaarlijkse theaterfestival Boulevard. Vanavond, vrijdag en zaterdag nog Korbes; unne mèns in Fort Crèvecoeur (buspendel); Teneeter met 'De Bark van No Way'; Hans Dagelet met 'De Beestmens'; Arjan van Dijk Groep met theater-diner 'Il Pleut'; La Dolce Vita met 'De Grimmige Griezelshow', de Federatie met April, 1864-1889 en nog veel meer.

Rotterdam

In het Rotterdams Centrum voor Theater (Mathenesserdijk 293) van 15 augustus t/m 28 september de voorstelling 'Over operazangers armoe noodzaak 'n castraat èn eten in de bitterzoete comedie de opera van Smyrna van Goldoni'. Paul Röttger regisseerde amateurspelers en professionele theatermakers, die het publiek tijdens het eten niet met rust zullen laten. Reserveren tel. 010-4773891.

Skarl

De Stifting Súdwesthoeke Lokaasje Teater produceert de voorstelling van Theatergroep Sult in het Friese buurtschap Skarl (bij Warns). Sult speelt het drama De Bloedbrulloft van Federico Garcia Lorca in en rond een boerderij, op 14, 15, 16, 19, 20 en 21 augustus om 20.15 uur. Reserveren tel. 0514-581871 en 572007.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden