Theater

Ogen vol waanzin, monoloog van en door Sanne Vogel. Over een meisje dat er heel gewoon uit ziet maar alles behalve gewoon is....

Slaapschuld van Peer Wittenbols door TG Oostpool. Over een oude vrouw (gespeeld door Marcel Hensema) die wacht op haar dood na een val in haar huis. Regie: Norbert ter Hall. Reprise. Van 15 t/m 27 april als lunchtheatervoorstelling in Bellevue in Amsterdam.

Stock, Dood Paard speelt uit het repertoire: Wachten op Godot op 16 april in Concordia in Enschede.

4 Mannen van Maike Meijer door De Paardenkathedraal. Vier mannen staat op het punt vader te worden. Regie: Paula Bangels. Muziek: Jasper Boeke. Tot en met 19 april in De Paardenkathedraal; tournee.

Cie. de Koe 5-daagse, het Vlaamse gezelschap toont t/m 12 april in de Brakke Grond in Amsterdam het beste uit zijn repertoire: op 10 en 11 april Dropdeadmoney van Oscar van Woensel en 12 april My dinner with André, waarvoor Cie. de Koe in 1999 de Grote Theaterfestivalprijs kreeg.

Baron, Boni en Jolicoeur van Suzanne van Lohuizen door De Nieuw Amsterdam. Over drie gevluchte slaven die de gevaren van het oerwoud trotseren. Vrijdag in De Lieve Vrouw in Amersfoort, zaterdag in Twee Hondjes in Hellevoetsluis.

De Wilde Eend van Ibsen door Toneelgroep Amsterdam. Een meisje kan alleen de liefde van haar vader winnen door het liefste te doden wat ze heeft, een wilde eend. Regie: Gerardjan Rijnders. Vanavond in Schouwburg Arnhem, vrijdag in Theater a/h Vrijthof in Maastricht, dinsdag in Stadsschouwburg Groningen, woensdag in De Harmonie in Leeuwarden.

Vrijdag van Hugo Claus door ZT Hollandia. Regie: Johan Simons. Vader heeft in de gevangenis gezeten vanwege te intiem gedrag met zijn dochter. Moeder probeert het leven aan elkaar te redderen. Vanavond in De Lawei in Drachten, zondag in De Lievekamp in Oss, dinsdag en woensdag in Stadsschouwburg Eindhoven.

De ideale ernst of het belang van een echtgenoot. 't Barre Land en De Onderneming bewerkten twee stukken van Oscar Wilde tot een theaterstuk: Een ideale echtgenoot en Het belang van Ernst. Vanavond in de Rotterdamse Schouwburg, vrijdag in De Kunstmin in Dordrecht, zaterdag in Schouwburg Arnhem.

Bambie 8 van en door mimetheatergroep Bambi. Hoeveel emotie kan een mens hebben, dat onderzochten Jochem Stavenuiter en Paul van der Laan. Vrijdag in Provadja in Alkmaar, zaterdag in De Lieve Vrouw in Amersfoort.

Onbegonnen werk van en door Thea & tergroep Carver. Het leven zit vol raadsels en het is onbegonnen werk om er enige ordening in aan te brengen. Regie: Helmert Woudenberg. Van 10 t/m 12 april in Theater a/h Spui in Den Haag, 15 t/m 19 april in het Laktheater in Leiden.

Hoe komt het kalf bij zijn maat, tweede stuk dat Esther Gerritsen speciaal schreef voor Keesen & Co. Vijf mensen converseren gezellig over ziekte en dood. Regie: Willibrord Keesen. Vanavond en vrijdag in Stadsschouwburg, Utrecht, zaterdag Laktheater, Leiden, dinsdag De Harmonie, Leeuwarden, woensdag Orpheus, Apeldoorn.

Onder vrouwen, NNT-voorstelling door Wimie Wilhelm, Margôt Ros en Bodil de la Parra. Drie vrouwen rekenen af met 'de man'. Tot en met 13 april in Bellevue, Amsterdam.

Gloed van Sándor Márai, in een bewerking van Ger Thijs. Ursul de Geer regisseert Eric Schneider, Dries Smits en Heleen Pimentel in dit stuk over vriendschap, liefde en wraak. Vanavond in Chassé Theater, Breda, 15 april in Hanzehof, Zutphen, woensdag in Junushoff, Wageningen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden