theater

Revuelutie! van Annette Speelt geeft een vette knipoog naar de ouderwetse revue. ‘Voelt u zich zelden rijk? En telkenmaal te arm?...

theater
De koning van het plagiaat, solo van Jan Fabre door Dirk Roofthooft. Een ‘engel’ bevindt zich in een laboratorium waar hij zowel chirurg als patiënt is. Maar hij wil vooral mens zijn. Vanavond eenmalige voorstelling in de Rotterdamse Schouwburg.

theater
Dertien Rijen is een nieuwe, verregaande samenwerking tussen ‘t Barre Land, Maatschappij Discordia en de spelers Maureen Teeuwen en Sarah De Bosschere. Op 6 juni eerst een Republiekavond (een Discordia-traditie) en van 7 t/m 10 juni l’Histoire du theatre met fragmenten uit het wereldtoneel, gesouffleerd en gespeeld en besproken. In de Toneelschuur, Haarlem. Zie ook: www.dertienrijen.nl.

theater
Osman, Öztürk en het verloren hart, door het Stut Theater, gaat over twee Turkse mannen en hun liefde voor hun vrouw. Vrijdag in Rasa, Utrecht.

theater
Dreef, een locatievoorstelling van Boukje Schweigman op het Weerwater van Almere. Klauter je aan vaste wal als de grond onder je voeten verdwijnt of spring je in het diepe? Vanavond t/m 11 juni om 15, 17 én 19 uur. Reserveren via www.bontehond.net of tel. 036-5347777. N.B. Slechts twintig bezoekers per keer.

theater
De Bolleneters, coproductie van de Haarlemse groep Het Gerucht en Toneelschuur Producties. Over een oude bollenboer en zijn zuster die naar het bejaardentehuis verhuizen en terugblikken op hun leven. Door Pieter Tiddens en Marja Kok. Tekst en regie: Bente Jonker. Vanavond t/m 10 juni in Bollenschuur Thoolen International, Marcelisvaartpad 11, Haarlem. Reserveren bij de Toneelschuur, Haarlem.

theater
All inclusive, locatievoorstelling van Noord Nederlands Toneel in coproductie met PeerGrouP en in samenwerking met Jongerentheatergroep NiznO. Over vakantie vieren aan de Turkse kust, all inclusive, maar dan op een zorgboerderij, ‘puur natuur’, in een kasteel van stro op de Norgerweg in Veenhuizen. Naar een idee van Floris van Delft en Sjoerd Wagenaar, met tekstbijdragen van Martijn de Rijk. Vanavond t/m 5 juni.

theater
De Brief, solo van Catherine ten Bruggencate op basis van het boek Leven en Lot van Grossman. Het relaas van een moeder die haar zoon schrijft, vlak voordat ze door de nazi’s wordt vermoord. Laatste voorstellingen van 7 t/m 10 juni in Frascati, Amsterdam.

theater
Juliana van Ger Thijs gaat over de Greet Hofmans-affaire in retrospectief: in het vagevuur treffen Bernhard, Juliana, Hofmans en minister-president Beel elkaar. Een Bos Theaterproductie met Renée Soutendijk, Jaap Spijkers, Marisa van Eyle en Dic van Duin. Vanavond in Enschede (Twentse Schouwburg), 2 en 3 juni in Den Haag (Kon. Schouwburg), 9 juni in Alkmaar (De Vest) en 10 juni in Zaandam (Zaantheater).

theater
Zelfportret, dat kan geen toeval zijn, door Dood Paard is een zelfportret van de oprichters (Manja Topper, Kuno Bakker en Oscar van Woensel) in relatie tot de actualiteit. Vanavond in Haarlem (Toneelschuur), vrijdag in Alkmaar (Provadja) en tot slot 9 en 10 juni in de Rotterdamse Schouwburg.

theater
Two of a kind is een tweeluik van Rotterdams Lef, dat ‘eigentijds theater vanuit een streetwise benadering’ maakt. Over volhouden en je doel voor ogen houden. Vanavond t/m zaterdag in Frascati, Amsterdam.

theater
Paris, Texas door De Paardenkathedraal, in regie van Paula Bangels. Vrijdag en zaterdag laatste voorstellingen in Stadsschouwburg, Utrecht.

theater
Nu even niet/ Nu even wel, twee eenakters van Maria Goos over mannen- en vrouwenvriendschappen. Vanavond t/m zaterdag in Chassé Theater, Breda en van 6 t/m 10 juni in Stadstheater, Zoetermeer.

theater
Hersenschimmen, bewerking van Bernlefs boek door Guy Cassiers voor Ro Theater. Met Joop Keesmaat als de dementerende Maarten Klein. Vanavond t/m zaterdag tot slot in Eindhoven (Stadsschouwburg).

dans
Burn, tweede deel van het vierluik Writing on the Walls van Dylan Newcomb over de vier elementen. Een solo over vuur, over de grenzen tussen gewenst en ongewenst, waarbij het publiek door omringende speakers wordt geprikkeld. Vanavond (première), vrijdag en zaterdag in Korzo, Den Haag.

dans
Duet voor een danseres en een cellist, door Milou Nuyens (dans) en Detmar Leertouwer (cello). Choreografieën van Ben Holder op muziek van Ligeti, Sculthorpe en Selim Dogru. Vrijdag in de Waalse Kerk, Arnhem. Reserveren tel. 026-3519837.

dans
Home Tapes, choreografie van Jenny Beyer voor drie dansers. Over prikkels en inspiratie in de dingen van alledag. Vanavond, vrijdag en zaterdag in Dansateliers, ‘s-Gravendijkwal 58b, Rotterdam.

dans
Exile Within door Galili Dance, vanavond en vrijdag in Rotterdam (Lantaren/Venster) en 7 en 8 juni tot slot in Groningen (Stadsschouwburg).

dans
Different Dimensions van Introdans bestaat uit Creatures van Patrick de Bana en Paradise attacks van Gisela Rocha, en See Blue Through van Didy Veldman. Vanavond laatste voorstelling in Orpheus, Apeldoorn.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden