Theater

THE TRUTH ABOUT KATE

Frascati Producties. Première 13/2 in Theater Frascati Amsterdam. Aldaar t/m 22/2 en op tournee t/m 11/3. frascatitheater.nl

The truth about Kate is de reconstructie van een zelf gefabuleerde identiteit meets geënsceneerde documentaire, waarin een jonge vrouw terugblikt op haar leven. Zij spreekt over zichzelf in de voltooid verleden tijd, derde persoon enkelvoud. En ze speelt alle rollen zelf. Ook de voice-over. In haar zoektocht naar bewondering, dramatiek en mysterie raakt zij verstrikt in haar eigen creatie. Gespeeld door Naomi Velissariou in regie van Davy Pieters.

THE FAIRY QUEEN

Veenfabriek/Nationale Reisopera. Première 14/2 in Wilminktheater Enschede. Tournee t/m 8/3. reisopera.nl veenfabriek.nl

De Nationale Reisopera en Muziektheaterensemble de Veenfabriek spelen samen de semi-opera The Fairy Queen (1692), een sterk aangepaste versie van A Midsummer Night's Dream van Shakespeare. Regisseur Paul Koek maakt er een spektakel van met veel kleur, veel kostuums en veel personages.

THE RED PIECE

Ann Van den Broek - WArd/waRD.

15 en 16/2 in Theater Bellevue in Amsterdam. theaterbellevue.nl jjjjj

Laatste twee voorstellingen van The Red Piece, een choreografie voor zes dansers van Ann Van den Broek. Te midden van krachtige constanten proberen de dansers te overleven. Ze worden als groep voortgestuwd en vormen een geoliede machine. De Belgische band Dez Mona zorgt voor de muziek.

DIE AVOND IN PARIJS

Ivo Niehe. Première 17/2 in DeLaMar, Amsterdam. Tournee t/m 10/5.

niehevanlambaart.nl

Na twee jaar afwezigheid is Ivo Niehe terug in het theater met zijn nieuwe muzikale show Die avond in Parijs. In de stad van de liefde komt hij onder andere Carla Bruni, Charles Aznavour en Edith Piaf tegen, maar vooral ook zichzelf.

ROBIN HOOD (8+)

Het Laagland. Première 16/2 in Theater Heerlen. Tournee t/m 18/5. hetlaagland.nl

Een rebelse, muzikale theatervoorstelling van Inèz Derksen over heldhaftigheid en zoete wraak. Vijf angsthazen kruipen in de huid van Robin Hood en durven zo de wereld naar hun hand te zetten. Maar kunnen ze ook dapper zijn zonder zich achter een held te verschuilen?

BEKDICHTZITSTIL (8+)

Theater Artemis en Theater Antigone. Première 14/2 in Verkadefabriek, Den Bosch. Tournee t/m 16/5. artemis.nl

Raven Ruëll brengt met de voorstelling Bekdichtzitstil een ode aan het wild spelende kind. In een onweerstaanbare anarchistische omgeving razen de veelkleurige personages naar hartenlust rond.

DANTONS DOOD

Toneelgroep Amsterdam. T/m 19/2 in Stadsschouwburg Amsterdam. Tournee t/m 13/4. tga.nl ****

Na zijn radicale Macbeth neemt Johan Simons opnieuw een klassieker uit het wereldrepertoire onder handen. In Dantons dood van Georg Büchner plaatst hij de twee kopstukken van de Franse Revolutie, Danton (Hans Kesting) en Robespierre (Gijs Scholten van Aschat), lijnrecht tegenover elkaar.

Karakters

Kasper van Kooten. Tournee t/m 24/5.

kaspervankooten.nl *****

Met zijn vertelling over een stel Nederlandse BN'ers biedt Van Kooten niet alleen een verrassende verhaallijn maar laat hij ook een aantal schitterende nieuwe liedjes horen.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden