Theater

Tasso naar Torquato Tasso van Goethe door Zeeland Nazomer Festival in regie van Albert Lubbers. Over de positie van een kunstenaar in de samenleving en het spanningsveld tussen artistieke vrijheid en de belangen van opdrachtgevers en geldschieters, vanaf zondag t/m 11 augustus op het Theaterfestival Boulevard in Den Bosch, van...

Tel. 0900-3300033 (tasso. nazomerfestival. nl)

Ivanov van Tsjechov door Theater het Amsterdamse Bos in regie van Jeroen van den Berg. Met o. a. Ad Knippels, Trudi Klever en Felix-Jan Kuypers en Vincent Croiset, t/m 3 september (behalve zondag en maandag) in het Openluchttheater van het Amsterdamse Bos (www. bostheater. nl).

Karavaan, reizende theaterfestival door Noord-Holland met premières van Dansity/Pieter de Ruiter en Axis Theatre en de wereldpremière van Mind and Matters van Dance Works Rotterdam. Verder voorstellingen van Beer Producties, Vis à Vis, Jamie Adkins, Polly Magoo en Scrap Arts Music uit Canada. En gratis straattheaterdagen op 28 in Texel, 30 juli in Den Helder, 2 augustus in Bergen, 6 augustus in Alkmaar en 13 augustus in Schagen. T/m 14 augustus. Tel. 023-5319139 (www.karavaan.nl).

Sprongen in het duister door de Toneelschuur en Toneelgroep Het Volk. Drie bewegingskunstenaars waarvan de houdbaarheidsdatum al lang versleten is. Met een frisse geest, maar een lichaam dat niet meer altijd mee wil, proberen de drie ballerino's zich verzetten tegen het spook van de ouderdom. Nog één keer willen ze schitteren. Tekst en spel door Bert Bunschoten, Joep Kruijver en Wigbolt Kruijver.

De Parade vijftiende editie van het theaterfestival rond het circus en de kermis. Met voorstellingen van o. a. Levende Jukebox, Ellen ten Damme, Wilde Hond, Eric Koller, Conny Janssen Danst, Bob Fosko, Growing Up in Public, Van Houts en De Ket, Lieber Gorilla, Wilfried de Jong en Matthijs van Nieuwkerk, Hans Dagelet, Daphne de Bruin, Teatro, Via Rudolphi, Orkater, Dogtroep, t/m 14 augustus in Amsterdam (Martin Luther Kingpark)

(www.deparade.nl).

De Passiespelen in regie van Pierre Driessen. De bijbelse overlevering en het lijdensverhaal van Jezus van de opwekking uit de dood door Lazarus, de intocht in Jeruzalem, het Laatste Avondmaal en de kruisiging. Multi-zintuigelijke voorstelling, vertelt vanuit de beleving van Lazarus. T/m 11 september elke zondag, en t/m 20 augustus ook elke zaterdag in Tegelen (Openluchttheater De Doolhof).

The Bitch. In bed with MacBeth door Growing up in public, in regie van en gespeeld door Daphne de Bruin.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden