THEATER

De bal is rond (8+) door Keizer en Van der Mast. Over beroemd zijn, voetbal, fanatieke ouders langs de lijn en dromerige jongens....

Ingeblikt (14+) door Beumer en Drost. Een theatrale roadmovie waarintwee acteurs op zoek gaan naar het fortuin en nooit vertoond filmmateriaalop het spoor komen. Zondag in het Arsenaaltheater, Vlissingen.

Schildpad met Roos en Mes (10+), naar het boek van Cornel Bierens overeen jongen die denkt dat hij een schildpad is, en de kunstwerken van zijnvader gebruikt om mee te spelen. Door Onafhankelijk Toneel in regie vanGerrit Timmers. Vrijdag- en zaterdagavond en zondagmiddag in De Krakeling,Amsterdam; 23 en 24 november in Groningen (Grand Theatre).

Goud (12+) door Theatergroep Max. Een meisje in een harem krijgtlevenslessen van haar moeder en ontdekt de liefde. Woensdag in deRotterdamse Schouwburg.

Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt (8+) door Max. Een kantoorin het weekend, een leeg zwembad of een gymzaal in de grote vakantie, jeverwacht niets, maar de gebeurtenissen liggen op de loer. Zondag in GrandTheatre, Groningen.

Aan de overkant (8+) van Roel Adam door Huis a/d Amstel. Regie: LiesbethColthof. Over de Stari Most, de oude brug van Mostar, die is verwoest. Tweevrienden hebben elkaar sinds de oorlog niet meer gezien. Als de brug isherbouwd, kunnen ze dan nog wel samenleven? Zaterdag in het Huis aan deAmstel, Amsterdam.

Mie, een visserssprookje (6+) door Het Vervolg. Regie: Noël Fischer.Mie woont aan de Maas. Als haar man een vis vangt die wensen vervult, kanze haar hebberigheid niet inhouden. Zondag in Stadsschouwburg, Utrecht enwoensdag in Weijertheater, Boxmeer.

Vlieg en de verkikkerde Pad (6+) door Theater Kwatta. Tekst en regie:Josee Hussaerts. Een muzikale voorstelling over verpadden en verkikkeren,over mooi en lelijk. Zondag in de Schouwburg, Arnhem.

Het licht (15+) door Het Laagland. Regie: Bas Zuyderland. Naar hetgelijknamige boek van Torgny Lindgren. In een dorp zet een dodelijke ziektealle normen en waarden op hun kop. Zaterdag en zondag in het Rozentheater,Amsterdam.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden