Theater

Holland Festival: Bacchanten van Euripides door ZT Hollandia/Ruhr-Triennale. Een ontmoeting tussen twee muziekculturen van componist Paul Koek en regisseur Johan Simons en de Syrische componist Nouri Iskandar....

Lieve Joke van Saskia Huybrechtse door Parels voor de Zwijnen is een voorstelling over afscheid gespeeld door gedetineerde vrouwen van de Penitentiaire Inrichting Amerswiel en een actrice. Van 13 (première) t/m 15 juni in Frascati in Amsterdam.

De Parade, het reizende zomerfestival begint dit jaar wederom in Rotterdam, waar het van 19 t/m 30 juni de tenten opslaat in het Museumpark. Met o.a. 'Overstag' door René van 't Hof en Jim van der Woude, 'Coppi & Bartali' door Growing Up in Public, 'Zucht' door Orkater, 'A well fucked up play' door Alex d'Electrique en 'Beest' door Suver Nuver. Verder 'spraakmakende schilderkunst van Dam Drukker, Henk Schiffmacher en Aldert Mantje. (www.deparade.nl).

De Kersentuin van Tsjechov is uitgangspunt voor een theatrale wandeling 'Open Huis, een wandeling door de Kersentuin' door derdejaars studenten van de Amsterdamsche Toneelschool en het Utrechts Conservatorium. Van 13 t/m 16 juni op Landgoed Elswout in Overveen. Aanvang 19 uur. Reserveren: 020-5277837.

Regiedagen, presentaties van de Regie Opleiding van Theaterschool Amsterdam: 14 t/m 17 juni in het Veem Theater in Amsterdam 'Midzomernachtsyndroom', een regie van Corrina Oomen; 15 t/m 18 juni in het Rozentheater in Amsterdam 'Het litteken lip', regie van Kasper Kapteijn; 20 t/m 22 juni in het Veemtheater 'Hamlet' in regie van Christiaan Mooij; 22 t/m 24 juni in het Rozentheater 'Elckerlyc' in een regie van Karina Kroft; 26 t/m 29 juni in het Rozentheater 'Sancta Susanna' in regie van Martijn Vorstenbosch (www.regiedagen.nl).

Klein Bonheur Festival, de achtste editie van dit festival op 14 en 15 juni in het eigen theater aan de Eendrachtsstraat 81 biedt voorstellingen van collega's waarmee Bonheur zich verbonden voelt: vrijdag de verhalenveiling van Leo Hogenboom en Ruud van der Pluijm, 'Private Lives' van Coward door Jeroen van de Berg e.a.; zaterdagmiddag 'Koeterwaal' (6+) door Loot/Bonheur, zaterdagavond 'Licht!' van Stichting Barra, 'Olivetti 82' van Erik Verpale en Thomas Oerlemans en de solo 'Een echte appel' van Marijke Boon. Tussendoor een drie gangen-diner met Peter Goedhart en Erik van der Krogt.

Rotterdam-Baltimore, uitwisselingsproject met de African-American Community theatergezelschappen, de Arena Players en Sankofa Dance Theater uit Baltimore. Van 18 t/m 26 juni voorstellingen, workshops en demonstraties in Lantaren/Venster in Rotterdam. Op 18 (première), 20 en 23 juni (om 19.30 uur) de jongerentheaterproductie 'We want Just/Us part II'.

Vandeneedevandeschrijvervandekoningendiderot door TG Stan/De Koe/Discordia. Reprise van dit stuk dat wordt opgediend als 'een langgerekt slapsticknummer'. Van 18 t/m 20 juni in Frascati in Amsterdam.

Engelen door Stut Theater, een nieuw stuk over 'homo's en lesbo's uit de volkswijken'. Van 19 t/m 21 juni in Stadsschouwburg Utrecht.

Anima door de Candese 4D Art, multimedia voorstelling met video, dans, toneel en muziek. Op 15 juni beleeft de voorstelling zijn Europese première in het Chassé Theater in Breda.

Sixpack door Het Vervolg, twee korte voorstellingen op een avond en verschillende locaties. Van 18 juni t/m 29 juni 'Norway.today' van Igor Bauersima in een regie van Mieneke Bakker (om 20 uur in het Derlon Theater) en 'Wat de butler zag' van Joe Orton in een bewerking van Arie de Mol (in garage La Blache). Tel. 043-3507171

(www.hetvervolg.nl).

Equus van Peter Schaffer door De Paardenkathedraal. Psychologisch drama over een jongen die in een psychiatrische kliniek belandt nadat hij zeven paarden de ogen heeft uitgestoken. Regie Dirk Tanghe. Tot en met 29 juni in het eigen theater aan de Veeartsenijstraat 155 in Utrecht.

Welkom in het Bos door De Mexicaanse Hond. Twee vrouwen raken op drift en worden met open armen ontvangen in het bos. Met Annet Malherbe, Liz Snoijink en Pierre Bokma. Script en regie: Alex van Warmerdam. Van 18 juni t/m 4 juli in Bellevue in Amsterdam.

De Vrek van Molière door het Nationale Toneel. Komedie met Gees Linnebank als de oude Harpagon, die als een havik waakt over zijn geld. Regie: Karst Woudstra. Vanavond in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, vrijdag en zaterdag laatste voorstellingen in Stadsschouwburg Utrecht.

De Woudduivel door het Onafhankelijk Toneel. Regie: Mirjam Koen. Een onvervalste Tsjechov-enscenering. Van 18 t/m 23 juni in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden