THEATER

In de Bovenzaal van de Stadsschouwburg in Amsterdam brengt de Engelse theatergroep Van Dyk & Co A Doll's House van Henrik Ibsen....

Discordia speelt in co-produktie met het Grand Theatre Hela Gij Bloemje van Albert Blitz in regie van Matthias de Koning. Van 7 tot en met 15 april in het Grand Theatre in Groningen.

Art & Pro speelt Goldberg Variaties van Tabori. Alleen in het Rozentheater Amsterdam, tot en met 28 april. 'Vanaf de eerste repetitiedag ontaardt de hele onderneming in een fantastische heksenketel, waarin het scheppingsverhaal, het lijdensverhaal en het verhaal van zes miljoen vermoorde joden op een bijna hallucinerende wijze in elkaar worden geschoven. (Hein Janssen)

Peter Eversteyn regisseert de eindexamenklas van de Toneelacademie in Maastricht in De Eerste Waarschuwing en Spelen Met Vuur van Strindberg. Op 7, 10, 13 en 14 april in de Toneelacademie in Maastricht (8 en 15 april 's middags), op 11 en 12 april in de Brakke Grond in Amsterdam.

Zaterdag om 20.45 uur de première van de Theater aan de Werf-produktie Astronauten/Kosmonauten van en door Magne van den Berg en Martje Vos-de Wael in De Utrechtse School. Van 11 tot en met 15 april om 22 uur.

Maatschappij Discordia staat met Dodendans van August Strindberg, van 11 tot en met 15 april in Felix Meritis in Amsterdam. 'Discordia biedt theaterbezoekers met Traumata de kans een reeks bijzondere toneelteksten tot zich te nemen (. . .) En dat zo nu en dan het tekstboek wordt geraadpleegd, doet daar niets aan af. Sterker nog, op die momenten is toneel - hoe paradoxaal - op zijn best.' (Ronald Ockhuyzen)

Zaterdag om 13 uur wordt de stilte in de Nes in Amsterdam doorbroken door Vliegend Paard, een gezelschap dat de straat als decor voor haar voorstelling Susanne gebruikt.

Jasperina de Jong staat met de one-womanshow Morgenster van 11 tot en met 17 april in de Stadsschouwburg, Amsterdam.

Peter de Graaf speelt de solo Ombat, een produktie van Nova Zembla uit Antwerpen. Op 11 april in Odeon in Zwolle. 'Niets leidt de aandacht af van die man met die zachte stem en dat verlegen lachje, de krulharen recht omhoog, alsof de haren hem te berge rijzen.' (Marian Buijs)

No Theater met solo-voorstelling Dupe door Woostergroup-acteur Roy Faundree. Dupe was vorig jaar het hoogtepunt op het Triple X Festival in Amsterdam. Van 12 tot en met 15 april in theater Bellevue in Amsterdam.

Het RO Theater speelt de Griekse tragedie Hekabe (een vrouw) naar Euripides met Geert de Jong in de titelrol. 'Regisseur Peter de Baan heeft zichzelf met deze voorstelling overtroffen, hij voert zijn spelers schitterend door dit weerbarstige stuk.' (Marian Buijs) Op 7 en 8 april in Rotterdamse Schouwburg, 12 april in Enschede, 13 april in de Groningse Stadsschouwburg.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden