Theater

Unreal City, nieuw en oud werk van toneelgezelschap 't Barre Land in Stadsschouwburg Utrecht. Vanavond 'Platonov', vrijdag en zaterdag 'Langs de grote weg', zaterdag ook 'Congo', een reeks korte voorstellingen en het elfkoppige Roemeense Fanfare Ciocarlia....

The Tempest van Shakespeare door het Engelse gezelschap Theatre Set-Up, vrijdag in Slot Loevestein in Poederoijen, zaterdag en zondag in Muiderslot, Muiden. Aanvang 19.30 uur. Reserveren via Ticket Service 0900-3001250 en grotere postkantoren.

Bewth in de Oude Kerk: van 21 juni t/m 29 juli speelt bewegingstheater Bewth in de Oude of St. Nicolaaskerk in Amsterdam, elke donderdag t/m zondag om 17 en 19 uur; premiÁere op 23 juni. Reserveren noodzakelijk: tel. 020-6826650 (www.bewth.nl).

Actania, dansen voor alleenstaanden van Ingrid Kuijpers door Het Huis van BourgondiÃe. Van 26 t/m 4 juli in Harmonie Ster der Toekomst (Bredestraat 19) in Maastricht. Reserveren tel. 043-3219960.

Aluin 10 jaar: feestelijk programma t.g.v. 10-jarig bestaan van de Utrechtse theatergroep Aluin in Theater Kikker, Utrecht. Van 27 t/m 30 juni met 'Medea', 'De heilige Antonio' en de compilatievoorstelling 'The Tell Tale Bar' door Aluin en gastvoorstellingen door Het Syndicaat, DOX en Wannebe, Polder & Plante. Elke middag vanaf 15 uur 'Aluin-tuin' met muziek, improvisaties en cabaret. Tel. 030-2723092 (www.aluin.nl).

In on it door de Canadese groep Da Da Kamera. Over twee toneelschrijvers, geliefden, die een stuk schrijven over een vriend die een dodelijke ziekte heeft. Van 23 t/m 26 juni in Theater Bellevue, Amsterdam (www.hollandfestival.nl).

TheaterFestival Almere: van 21 t/m 24 juni op de Grote Markt met bewegingstheater, poppentheater, steltenlopers, objecten, slapstick, acrobatiek, poppenkast en veel muziek. In De Metropole de Kris Niklison Theatre Company met 'Dilemma'.

Lazarus, verzameling portretten van Rotterdammers van toen en nu, in de vorm van poëtisch monologen, geschreven door Robert Anker, Lex Bohlmeijer, J.A.Deelder, Anna Enquist, Eva Gerlach, Willem Jan Otten, Anne Vegter en andere dichters. Het dodenrijk, gesitueerd in zes loodsen is vormgegeven door beeldend kunstenaars. Een voorstelling van Peter Sonneveld. Tot en met 7 juli om 19.30 uur op het Westelijk Handelsterrein (Van Vollenhovenstraat) in Rotterdam. Tel. 010-4118110 (www.poetry.nl).

Oerol: met o.a. 'De Trojaansen' door De Appel, 'Mare Tranquilitatis' door The Lunatics, 'Actania, dansen voor alleenstaanden' van Ingrid Kuipers en op het Groene Strand klinkt muziek uit alle windstreken. Nog t/m 24 juni (www.oerol.nl).

Einder, laatste voorstelling van het Griftheater dat geen subsidie meer krijgt. Een film-/theaterproductie met scÁenes en filmbeelden uit eerdere mimevoorstellingen. Vanavond t/m 29 juni om 21 uur in het v/h Wiener Apparatenbouw, Oostenburgervoorstraat 1-3, Amsterdam. Reserveren noodzakelijk, tel. 020-4193088.

De Regiedagen: presentaties van de Amsterdamse regieopleiding i.s.m. de Theatercompagnie. Van 20 t/m 23 juni in het Rozentheater, Amsterdam 'Mijn kippenhersentjes' van Ko van den Bosch in regie van Marcus Azzini; op 21 en 22 juni ook 'Vrolikstraat 26h' (www.regiedagen.nl).

Internationaal Micro Festival: op verschillende locaties in Dordrecht een poppentheaterfestival voor jongeren én volwassenen, georganiseerd door Damiët van Dalsum. Nog t/m 24 juni; tel. 078-6140342 (www.microfestival.dordt.nl).

Oude Honger van Peer Wittenbols door Oostpool. Na veertig jaar zien Tijl Uilenspiegel, Nele en Philips II elkaar weer eens terug. De helden zijn bejaarden geworden. Regie: Rob Ligthert. Gespeeld wordt in de openlucht, naast kasteel Zijpendaal in Arnhem. Vanavond t/m 8 juli. Reserveren tel. 026-4459625 (www.oostpool.nl).

Oraculos is een Holland Festival-voorstelling van het Colombiaanse Teatro de los Sentidos ('Theater van de Zintuigen'). De bezoeker maakt een solitaire tocht door een labyrint waar hem talrijke zintuigelijke ervaringen te wachten staan. Vanavond t/m 30 juni (18-22 uur) in Loods 6, Surinamestraat (KNSM-eiland), Amsterdam. Reserveren noodzakelijk, tel. 0900-0191 (www.hollandfestival.nl).

Fin de Saison: Maatschappij Discordia en toneelgezelschap 't Barre Land presenteren in het Machinegebouw op het Westergasfabrieksterrein in Amsterdam repertoire, voordrachten, monologen, discussies en gasten (www.discordia.nl).

Circus Shakespeare, een productie van Zuidelijk Toneel Hollandia en de Stadsschouwburg in Utrecht die daarmee zijn 60ste verjaardag viert. Een circusvoorstelling met een tekst ('Timon van Athene') van Shakespeare. Tot en met zaterdag in HAL 4 van Jaarbeurs Utrecht. Tel. 030-2302023 (www.circusshakespeare.nl).

Jean, Julie et Christine van Strindberg door De Paardenkathedraal in regie van Dirk Tanghe. Met Paula Bangels als 'freule Julie', Barry Atsma als haar bediende en Maike Meijer als de jaloerse kokkin. Tot en met 28 juni in het eigen theater, Veeartsenijstraat 155, Utrecht (www.paardenkathedraal.nl).

De Trojaansen door het Onafhankelijk Toneel in regie van Mirjam Koen. Met Ria Eimers, Joke Tjalsma, JosÀe Kuijpers, Marlies Heuer e.a. Laatste voorstellingen: vanavond t/m 30 juni in Haarlem (Toneelschuur).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden