THEATER

Het Amsterdam Chambre Theatre speelt de Engelstalige komedie The Wood Demon van Tsjechov, een voorloper van diens Oom Wanja. Deze voorstelling in regie van Vladimir Koifman is te zien van 15 tot en met 24 augustus in de Bovenzaal van de Amsterdamse Stadsschouwburg....

Theatergroep Stella speelt zijn nieuwe voorstelling Revolverhelden zaterdag in Theater Bis, tijdens het festival Boulevard in Den Bosch. Johan DeHollander regisseert deze stripachtige voorstelling over een leraar en zijn leerlingen.

One Way Out is de nieuwe zomerproduktie van het Nationaal Trottoir Gezelschap waarin een eenvoudige elektromonteur zijn droom om artiest te worden in vervulling ziet gaan. Op 13 augustus om 13 en 15 uur op het IJ-plein in Amsterdam-noord.

In de tweede voorstelling van het 'Kurhaus Cabaret' over honderd jaar cabaret in Nederland ontvangt gastheer Cor Bakker (piano) de solisten Wieteke van Dort en Rients Gratema. Zondag om 15.30 uur in het Kurhaus in Scheveningen.

In het Hof/Oranjepark in Vlaardingen van 16 tot en met 20 augustus het muziek-, theater- en beeldende kunstfestival Het Hof Van Visioen. De Franse theatergroep Naphtaline brengt het spectaculaire Les derniers des Samouraïs en verder zijn er voorstellingen van de opera De Dood en de Zee, het Nationaal Trottoir Gezelschap, Jan Rot en Frank Groothof.

De jaarlijkse Shakespeare-voorstelling in het Openluchttheater van Diever is dit keer De Koopman van Venetië. Wil ter Horst regisseert de Drentse amateurs in een van de jaarlijkse zomerse theaterhoogtepunten. Op 16, 18, 19, 23, 25, 26 en 30 augustus.

Cultura Nova is het jaarlijkse zomerfestival in en rond Heerlen in Limburg. Tot en met 24 augustus een groot aantal voorstellingen, films en (jazz-)concerten. Met onder meer De verzoeking van de Heilige Antonius, De Smaakmakers van het Alibi Kollektief, een video-route, La Fura dels Baus en danstheater van Itzik Galilli.

Hans Teeuwen geeft woensdag in Doornroosje in Nijmegen een try-out van zijn nieuwe programma Met een breierdeck.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden