Theater

500 NACHTGASTENFESTIVAL

Bellevue Amsterdam. Op 11, 12 en 13/4.


theaterbellevue.nl


Nachtgasten spelen een 'verboden aflevering' van een bekende televisieserie, met de acteurs uit de betreffende serie. Vrijdag is dat Dokter Deen met o.a. Leopold Witte, Rian Gerritsen en Vincent Croiset. Zaterdag is dat Circus Waltz met Aart Staartjes, Theo Maassen, Marja Kok en Koen Wouterse en zondag Penoza


met o.a. Monic Hendrickx, Raymond Thiry en Sigrid ten Napel. Acteurs krijgen de kans om hun karakters dingen te laten zeggen of doen die ze niet in de serie zouden kunnen doen.


OP DE BODEM

Orkater. Première 12/4 in Stadsschouwburg Amsterdam. Tournee t/m 31/5.


orkater.nl


Onder de noemer Orkater/De Nieuwkomers presenteert de nieuwe generatie muziektheatermakers zich aan het publiek. In Op de Bodem lijkt de tijd stil te staan. Er staat met grote letters HOTEL op de gevel, maar alles wat je normala gesproken gewend bent is hier anders. De mensen lijken hier eeuwig te verblijven.


DUTCH DOUBLES

Het Nationale Ballet. Première 16/4 in Muziektheater Amsterdam. Aldaar t/m 7/5.


het-ballet.nl


In Dutch Doubles brengt Het Nationale Ballet vier wereldpremières uit waarbij choreografen Hans van Manen, Jorma Elo, Ton Simons en Juanjo Arqués samenwerken met wereldberoemde Nederlandse kunstenaars: harpist Remy van Kesteren, modeontwerpers Viktor&Rolf, fotografe Rineke Dijkstra en beeldend kunstenaar Krijn de Koning.


MAMMA (14+)

NTJong/Frascati/Rabarber. Première 16/4 in NTGebouw, Den Haag. Tournee t/m 31/5. ntjong.nl


NTJong maakt samen met jeugdtheaterschool Rabarber een voorstelling over mama's. Regie:Alexandra Broeder.


DE DAG DAT DE PAPEGAAI ZELF IETS WILDE ZEGGEN (14+)

Theater Artemis. Tournee t/m 3/5.


artemis.nl ****


Jetse Batelaan is aangetreden als artistiek leider van Artemis. De dag dat de papegaai zelf iets wilde zeggen is de eerste in een reeks voorstellingen die Batelaan maakt voor jongeren vanaf 14 jaar. Hij hoopt op voorstellingen die zo min mogelijk op theater lijken. Soms zal hij hiervoor uitwijken naar een onverwachte plek, een andere keer zal hij werken met een bijzondere groep spelers. De dag dat de papegaai zelf iets wilde zeggen gaat over mensen die elkaar napraten. Over de schroom om jezelf te laten zien. Wie durft er echt alles te zeggen wat hij denkt, wenst of voelt? In een wereld waarin je vooral uniek moet zijn, is deze voorstelling stiekem ook een liefdevol pleidooi voor een verdwijnen in elkaar.


DANTONS DOOD

Toneelgroep Amsterdam. Tournee t/m 13/4. tga.nl ****


Na zijn radicale Macbeth neemt Johan Simons opnieuw een klassieker uit het wereldrepertoire onder handen. In Dantons dood van Georg Büchner plaatst hij de twee kopstukken van de Franse Revolutie, Danton (Hans Kesting) en Robespierre (Gijs Scholten van Aschat), lijnrecht tegenover elkaar.


DE DROOM KOMT BINNEN...

OT Theater. Van 13/4 (première) t/m 4/5 in OT Rotterdam. ot-rotterdam.nl


OT Theater presenteert een eigen nieuwe versie van de Amerikaanse televisieshow Kukla, Fran and Olly, een voorloper van The Muppet Show. De show was niet alleen populair bij kinderen, maar ook bij o.a. John Steinbeck, Talullah Bankhead, Edward Albee en Orson Welles.


DE LAATSTEN DER ONVERSTANDIGEN

De Roovers. Op 15 en 16/4 in de Brakke Grond in Amsterdam en op 17/4 in Theater Kikker in Utrecht. deroovers.be


De Laatsten der Onverstandigen is een tragikomedie van Peter Handke over een clubje bikkelharde topondernemers. Ze maken prijsafspraken om de concurrentie definitief uit te schakelen. Maar één man besluit om zich niet aan die afspraak te houden. Van en met Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Jurgen Delnaet, Frank Dierens, Wouter Hendrickx, Luc Nuyens en Sofie Sente.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden