THEATER

Van 4 t/m 26 juli vindt in Amsterdam-Noord de vijfde editie plaats van het Over het IJ Festival. Op de voormalige NDSM-werf kan het publiek terecht bij de Grimmige Griezelshow, FTZ met 'Box', de bewegingsvoorstelling 'Bolt' van jubilerend choreograaf Shusaku Takeuchi, de installatie 'Internal Village' van Michel Voet en het...

Amsterdam

Maatschappij Discordia speelt De Kersentuin van Tsjechov, t/m 6 juli in Felix Meritis.

Den Haag

Vrijdag om 15 uur wordt op het Spuiplein het reizende theaterfestival De Parade geopend, waarna de stoet richting het Zuiderpark trekt. Daar vertoeft de Haagse Parade t/m 13 juli. Met o.a. Loes Luca en Peter Blok in Draaikonten, de dames van De Levende Jukebox en Helga en Helmut in het Schlagerfestival.

Beeldend danstheater Telder brengt t/m 6 juli een paar keer per dag Sterk Water, een voorstelling gebracht vanuit een (water)iglo van twaalf meter doorsnee.

Dordrecht

In Muziekcentrum OLS zondag om 16 uur de gratis voorstelling Anansi verteld: Winston Stoltenberg rept over het spinnetje Anansi.

Groningen

Tot en met 6 juli dient de De Aa-kerk als decor voor De engel en de duizend doden van het Munnekeholm Theaterproject.

Maastricht

De Federatie speelt April (1864-1889), een Hollandse western van Peer Wittenbols, geregisseerd door Rob Ligthert in het voormalige ETC/Sphinx gebouw aan de Boschstraat 5b. Voorstellingen t/m 5 juli. Op 5 juli rijdt een bus tussen Amsterdam en Maastricht. Inl: 020-6243954 of 043-3252770.

Petten

Ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van Zijpe zal de opening van het zomerfestival Karavaan dit jaar plaatsvinden in Petten. Vis à Vis brengt daar op 3, 4, 5 en 6 juli 'Drift', gespeeld in een bassin met 30duizend liter water. De slotmanifestatie is 2 augustus in Hoorn.

Rotterdam

Het Onafhankelijk Toneel speelt de Engelstalige voorstelling Eternal Curse van Manuel Puig, een co-productie met het Amerikaanse Seven Stages Theatre uit Atlanta. Tot en met 5 juli in het O.T. Theater aan de Müllerpier, St. Jobsweg 3.

Bewegingstheater Bewth brengt in het Museumpark een productie over de Remonstrantse kerk. Tot en met 5 juli, om 17 en 19 uur. Reserveren (noodzakelijk): 020-6826650.

Vlissingen

Van 5 t/m 12 juli staat Vlissingen in het teken van het zeventiende Straatfestival, met zo'n 100 voornamelijk gratis toegankelijke optredens.

Zaandam

In de voormalige Bruynzeelfabriek in de Pieter Ghijsenlaan in Zaandam t/m 6 juli Hollandia met Menuet van Louis Paul Boon. Reserveren tel. 075-6310231.

Tournee

Het Engelse Kneehigh Theatre toert rond met 'The Arabian Nights': verhalen uit de wereld van 1000-en-1-nacht. Op 4 juli in Amsterdam, Vondelpark; 5 juli in Sliedrecht, VV Sliedrecht; 7 juli in Julianadorp, Karavaan, 11 juli Culemborg, Marktplein.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden