THEATER

De 75ste verjaardag van poppenspeler Feike Boschma wordt gevierd: tot en met 29 april trekt figurentheater Feike Boschma met de voorstellingen Petruschka en Tristan en Isolde langs Amsterdamse podia: vanavond en zaterdag in Kampina in Amsterdam-noord....

Het Ostadetheater presenteert Pasolini's Affabulazione, een bizar stuk over een vader die zijn zoon vermoordt. Geregisseerd door Ditmer Rouwenhorst. Première vanavond in het Van Ostadetheater in Amsterdam.

De Shooting Party staat met het programma Wild op 31 maart in de Kleine Komedie in Amsterdam.

'Man en vrouw verwikkeld in Pinokkio-variaties', dat is de ondertitel van Collodi's waanzin, de nieuwe produktie van Orkater. Première op 2 en 3 april in De Brakke Grond in Amsterdam. Acteur Porgy Franssen vervangt Beppe Costa die bij een val zijn heup brak.

Theatergroep Aluin herneemt Het, Ger Thijs' bewerking van James' The Beast of The Jungle. Over een man en een vrouw die elkaar na tien jaar tijdens een rondleiding in een kasteel weer ontmoeten. Dinsdag in Leeuwarden (Theater Romein), woensdag in Utrecht (Theater Kikker), zaterdag in Alkmaar (Provadja).

Rabelais, de nieuwe muziektheaterproduktie van De Werf is geïnspireerd op Rabelais' fantastische wereld van reuzen met gigantische hoeveelheden voedsel, drank en vrouwen. Op 2, 3, 4 en 5 april in De Brakke Grond in Amsterdam, op 6 april in Theater Bis in Den Bosch.

Dinsdag in Theater Bellevue in Amsterdam de première van Ken Kan, een programma over Wim Kan door Rob van de Meeberg en Nico van der Linden. Tot en met 6 april.

Proficiat: crosstalks, sketches en liedjes over drie jongens die vieren dat ze al twaalfenhalf jaar alles tegen elkaar kunnen zeggen. Première woensdag in Diligentia in Den Haag.

Het RO Theater presenteert in Three of a kind, drie kluchten in regie van Koos Terpstra en in drie weken gemaakt, nummer twee: De man die kwam dineren van Moss Hart en George S. Kaufman. Van 3 tot en met 13 april in het RO Theater in Rotterdam.

Het Canadese Cirque du Soleil dat vorig jaar met Saltimbanco zijn Europese première beleefde in Amsterdam, is terug op het Amsterdamse Museumplein. Van 3 april tot en met 5 mei.

Woensdag in de Rotterdamse Schouwburg de Nederlandse première van Shakespeare's Macbeth door Needcompany. Een bewerking en regie van Jan Lauwers. Wie zijn vorige twee Shakespeare-ensceneringen kent, mag een eigenzinnige versie verwachten. Op 3 en 4 april in de Rotterdamse Schouwburg, van 9 tot en met 13 april in De Brakke Grond in Amsterdam.

Wat is geluk? Is geluk met de domme blondjes? Dolly Bellefleur voert het publiek met liedjes en improvisatie mee naar de wereld van contactadvertenties, candlelight en kaasblokjesromantiek. Première donderdag in Stadsschouwburg Amsterdam.

Growing Up in Public presenteert Zomertrilogie, een drieluik van stukken van de Duitse auteur Franz Xavier Kroetz. In de regie van Don Duyns worden gespeeld Hartelijke groeten uit Grado, Van Harte Beterschap en Balans. Première donderdag in het Amphitheater in Amsterdam. Tot en met 13 april.

Dick van de Heuvel schreef en regisseerde Stand Up, het verhaal van een stand-up comedienne die een ongeluk krijgt en euthanasie overweegt. Toetssteen brengt het stuk donderdag in première in De Engelenbak in Amsterdam.

Over de dorpen van Peter Handke door De Tijd, een regie van Lucas Vandervost. Zaterdag in Lantaren/Venster in Rotterdam, op 4 april in Theater aan het Spui in Den Haag, op 6 april in de Haarlemse Toneelschuur. 'Dat de voorstelling van De Tijd ruim drie uur lang toch zo opzienbarend theatraal is, komt door de tekst zelf, de manier waarop de Vlaamse acteurs die tekst behandelen en de regie van Lucas Vandervost. Het is een regie van het grote weglaten, maar wat er staat is genoeg en beeldschoon.' (Hein Janssen)

De Appel brengt Don Juan of de liefde voor de meetkunde van de Zwitserse auteur Max Frisch. In deze versie heeft de Don Juan niets van een mythische vrouwenverleider. Vrouwen leiden af van het zuivere, het calculeerbare: de wiskunde. Een regie van Aram Adriaanse en Aus Greidanus. Op 4 en 5 april in Stadsschouwburg Amsterdam.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden