THEATER

In Felix Meritis, Amsterdam vanavond en zaterdag nog De pijl van de tijd door het Kaaitheater met Viviane Demuynck en Maatschappij Discordia met Mademoiselle de Belle Isle....

Bij Teneeter in Nijmegen vanavond de première van Repelsteel, een muziektheaterstuk voor de jeugd van Imme Dros en Bernard van Beurden. Ook zaterdag en zondag in Het Badhuis, Nijmegen.

Koos Terpstra regisseert bij Theater van het Oosten De Troje Trilogie, een eigen bewerking van de mythen uit de klassieke oudheid rond Andromache. Door Catherine ten Bruggencate en Petra Laseur en anderen. Vanavond première in Theater aan de Rijn, Arnhem.

Jean Genets Les Bonnes (De Meiden) wordt gespeeld door een Marokkaans gezelschap is De Lanteren in Rotterdam, vanavond en zaterdag.

De Appel speelt vanaf zaterdag in een ondergelopen piste van Carré in Amsterdam in de regie van Erik Vos hèt grote succes van vorig seizoen, Trilogie van het zomerverblijf naar Goldoni. Bootjes, romances en misverstanden, aanstekelijk gespeeld op en rond het water. Tot en met 16 december.

De nieuwe voorstelling van jeugdtheatergroep Huis aan de Amstel heet Jeanne d'Arc en gaat over het korte, strijdbare leven van dit Franse vrijheidsymbool. De Vlaamse theatermaker Peter de Graef schreef de tekst en Liesbeth Coltof regisseerde. Zaterdag in De Krakeling in Amsterdam de première.

Zaterdag en zondag in Frascati Amsterdam een Dans & Muziek-improvisatieweekend, een initiatief van Tristan Honsinger (muziek) en Kathie Duck (dans).

Op 29 november begint met Vervalsing zoals ze is, onvervalst (regie Franz Marijnen) een Jan Fabre-manifestatie in de Rotterdamse Schouwburg. Van 1 tot en met 6 december reprises van voorstellingen, de presentatie van een aantal boeken, een openbaar interview (op 1 december), film en in Boymans een tentoonstelling.

De afscheidstournee van Jeroen van Merwijk Van Merwijk legt het nog één keer uit staat van 29 november tot en met 3 december in Bellevue Amsterdam.

Freek de Jonge staat vanaf 29 november met zijn juichend ontvangen solo De Tol in Nieuwe de la Mar, Amsterdam.

In de Bovenzaal van de Amsterdamse Stadsschouwburg van 29 november tot en met 4 december theatergroep De Kern met George Sand, of het monster van Nohant.

Een van Thomas Bernhards beste stukken, Ritter Dene Voss, wordt in regie van Frans Strijards bij Art & Pro gespeeld door Els Ingeborg Smits, Nettie Blanken en Rudolf Lucieer. Twee ongetrouwde zusters ontvangen hun broer uit het krankzinnigengesticht. In het Rozentheater Amsterdam van 25 november tot en met 30 december.

Robert Long schreef en regisseerde Dag vreemde man over een man die reageert op een contactadvertentie. Met Paul Röttger en Simone Rooskens. Première op 30 november in Cultureel Centrum Amstelveen.

Roberto Zucco van Koltes handelt over een jongen die zelfmoord pleegt nadat hij zijn ouders heeft vermoord. Ernst Braches regisseert deze produktie van de Toneelschuur Haarlem. Op 1, 2 en 3 december.

Frits Lambrechts met Het komt allemaal goed, vanavond in Odeon Zwolle, zaterdag in De Vest, Alkmaar en donderdag in Geert Teis, Stadskanaal.

Creatie November '94 is een nieuwe choreografie van Anne Teresa De Keersmaeker op muziek van Thierry De Mey, waarmee ze voortborduurt op Kinok van afgelopen mei. Op 30 november en 1, 2 en 3 december in het Koninklijk Circus in Brussel.

GOD DOG Variations van Ton Simons voor de Rotterdamse Dansgroep, aangevuld met Too many cocks prolong the night, nieuw werk van Rick Kam, gaat dinsdag in de Rotterdamse Schouwburg in première.

Het CaDance festival in Den Haag rondt dit weekeinde het programma af met voorstellingen van Samuel Wuersten, Eveline Altena en Charles Corneille in Korzo, Den Haag.

Het NDT 1 danst werk van Kylian en Lightfoot vanavond en zaterdag in de Rotterdamse Schouwburg, dinsdag en woensdag in het AT & T Danstheater in Den Haag, donderdag in het Muziektheater in Amsterdam.

Het NDT 2 staat met choreografieën van Delcroix, Van Manen, Obarzanek en Van Roessel zaterdag, zondag en dinsdag in het Muziektheater in Amsterdam en maandag in het AT & T Danstheater in Den Haag.

Het NDT 3 danst balletten van Kylian, Lightfoot, Bruce en Hoche vanavond, zaterdag, zondag en donderdag in het AT & T Danstheater in Den Haag.

Djazzex danst Zootcase van Glenn van der Hoff, Zebratalk en Heen en weer gelokt van Neel Verdoorn en Higher ground van Mark Bruce. Vanavond, zaterdag en donderdag in Theater aan het Spui in Den Haag.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden