Theater

DE PARADE

T/m 3/8 in het Moreelsepark in Utrecht en van 8 t/m 24/8 in Martin Luther Kingpark in Amsterdam. deparade.nl


Reizend theaterfestival De Parade staat dit weekend nog in Utrecht met op het programma o.a. George & Eran lossen Wereldvrede op - deel 2 (jjjjj) door Theater Rast, L.O.V.E van Dansmakers Amsterdam, Cougar! door Luif en Van Laan, Carnavalskinderen door Club Gewalt en Honger naar jou door John Buijsman. Verder voorstellingen van o.a. Rosa Ensemble, Dox en Dominee Gremdaat. Net als ieder jaar is er een Kinderparade, de zweefmolen en de Silent Disco.

VAN DE BRUG AF GEZIEN

De Roovers. Van 6 (première) t/m 24/8 in de haven van Antwerpen, België.


deroovers.be


De Roovers hernemen Van de brug af gezien van Arthur Miller waarin havenarbeider Eddie Carbone twee illegaal ingeweken landgenoten in huis, tot één van hen het aanlegt met zijn nichtje. Hij verraadt hen bij de immigratiedienst en alles eindigt met high noon, een spannend en ultiem gevecht. Het lijkt een politiek drama over ontspoorde verlangens van Italiaanse migranten in het New York van de jaren vijftig, maar het schetst ook een psychologisch familieportret over trouw en verraad. Met Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Wouter Hendrickx, Luc Nuyens, Sofie Sente en Adriaan Van den Hoof.

DE LAATSTE ZOMER

BosTheater. T/m 6/9 in Openluchttheater Amsterdamse Bos.


bostheater.nl ****


De laatste zomer is een vrije bewerking van verschillende stukken van Carlo Goldoni (1707-1793), met als voornaamste basis Het Koffiehuis en de trilogie Buitenverblijf. Het resultaat is een muzikale voorstelling vol vermomming en ontmaskering over een stel rijke vrienden die gezamenlijk de zomer doorbrengen in luxe en ledigheid. In feite is iedereen bankroet, maar niemand weet het van de ander en niemand wil het weten van zichzelf. Stuk voor stuk zijn ze meester in het ophouden van de schijn, totdat de zeepbel knapt. Met rollen voor o.a. Yara Alink, Anne Lamsvelt en Jonas Leemans. Regie: Frances Sanders.

SPEKTAKEL X

Circus Treurdier. Tournee t/m 20/9.


circustreurdier.nl ****


Circus Treurdier speelt Spektakel X, een absurdistische muziektheatervoorstelling over de invloed van de media op onze maatschappij en hoe de wereld aan sensatiezucht ten onder kan gaan. Vol spektakel, satirische scènes, surrealistische twisten en vele sterke liedjes. Van en met Jan-Paul Buijs, Ellen Parren, Peter van Rooijen, Thomas Spijkerman, Bart Rijnink en Dorien van Gent in regie van Joost van Hezik.

RAMKOERS

Op diverse festivals t/m 21/8. botspeeltramkoers.nl ****


Hun liedjes zitten vol grappen en de melodieën zijn aanstekelijk, van beukend


hard tot breekbaar zacht, maar een verbindend verhaal is er niet te bekennen in


Ramkoers van Bot.

PICNIC!

Vis á Vis. T/m 7/9 bij het Almeerderstrand in Almere. visavis.nl


Vis á Vis herneemt op veler verzoek hun succesvolle voorstelling Picnic, een komische thriller in de open lucht, waarbij het publiek letterlijk twee kanten van de zaak krijgt voorgeschoteld.

SOLDAAT VAN ORANJE

T/m 31/3/2015 in TheaterHangaar, Vliegveld Valkenburg, Leiden.


soldaatvanoranje.nl ***


Musical gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Nederlandse verzetsstrijder Erik Hazelhoff Roelfzema. Met rollen voor o.a. Matteo van der Grijn, Loes Haverkort, Sylvia Poorta en Myranda Jongeling.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden