THEATER

Matin van Veldhuizen schreef voor Carrousel Dag en Nacht: over vier mensen die voor wederzijdse vrienden een videotape maken. Première vanavond in het eigen theater aan de Kloveniersbrugwal 131 in Amsterdam....

Mart-Jan Zegers tekent voor de regie in de nieuwe produktie van Het Veem Theater: Het liedje van Verlangen van Nirav Christophe. Première vanavond in Het Veem Theater in Amsterdam.

Go Heaven is deel twee in een drieluik over het 'Hans en Grietje'-gevoel. Spel van Catharina Haverkamp en Trudie Lute, tekst is van Rob de Graaf. Première zaterdag in Schouwburg Arnhem; van 23 tot en met 27 april in Frascati Amsterdam, op 9 en 10 mei in Theater Kikker in Utrecht.

Kruis van Bourgondië presenteert van 22 tot en met 27 april in het Amsterdamse Amphitheater drie Duitse stukken: op 22 en 23 april Boeren sterven van F.X. Kroetz, op 24 en 25 april Aimée & Jaguar naar de gelijknamige roman van Erica Fischer en op 26 en 27 april Overstekend wild van F.X. Kroetz.

David Vos brengt liederen van Jacques Brel, zondag in De Kleine Komedie in Amsterdam.

In Frascati in Amsterdam dinsdag de eerste van een reeks avonden waar improvisatie en onderzoek vanuit verschillende disciplines voorop staan. Aan deze (een avond lang) geen voorstelling doen mee Beppie Blankert, accordeonist Josef Willems en performancekunstenaar Henri van Zanten.

Kathelijne Dame regisseert de Drie Vingers in haar Spinnen kunt ge niet opereren. Over twee jongens in een voormalig kippenhok die een eigen fantasiewereld maken. Première dinsdag in De Brakke Grond in Amsterdam.

Youp van het Hek presenteert maandag in het Circustheater in Scheveningen een benefietavond ten bate van Theater PePijn in Den Haag. Met Harrie Jekkers, Paul van Vliet en Hans Liberg.

Toneelgroep Amsterdam brengt acht extra voorstellingen van Zangles van en door Hugo Koolschijn, geregisseerd door Gijs de Lange. Van 23 april tot en met 3 mei in De Toneelfabriek op het terrein van de Westergasfabriek.

'Ik ben zo dik.' 'Je bent niet dik.' 'Wel. Ik ben zo lelijk.''Je bent niet gepolijst, dat is juist mooi.''Ik ben stom.''Dat is waar.' Theatergroep Het Balkon speelt Een totnogtoe onvervuld verlangen, een tekst van Moniek Kramer. Première op 24 april in De Utrechtse School in Utrecht.

In Stadsschouwburg Amsterdam van 24 tot en met 28 april Tales from a traveller van en door Erwin Kokkelkoren, geregisseerd door Robert Delhez.

Pausin Johanna van Cees van der Pluijm: over een vrouw die weet door te dringen in het 'mannenbolwerk bij uitstek', de katholieke kerk. Première van deze Oranjehotel-produktie op 25 april in De Toneelschuur, Haarlem.

De Bende presenteert op 25 april in het Posttheater in Arnhem de première van De verpletterde werkelijkheid naar de verhalen van Maarten Biesheuvel. Op 27 april in het Bibliotheektheater in Rotterdam, van 1 tot en met 3 mei in Theater Kikker in Utrecht.

Carver speelt Het grote hoofd vanavond en zaterdag in Leiden (Laktheater), op 24 en 25 april in Arnhem (Stadsschouwburg), op 26 en 27 april in Groningen (Grand Theatre).'Door improvisaties is een geestig en ontroerend portret onstaan van een in zichzelf gekeerde samenleving, waarin zonderlingen elkaar in stand houden.' (Hein Janssen)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden