THEATER

Fidelio (8+) door Frank Groothof en Erna Sassen. Florestan is gevangen gezet. Zijn dappere vrouw verkleedt zich als man en dringt de gevangenis binnen....

Ik teken wat ik wil (4+) door Speeltheater Holland. Was 15 jaar geleden een groot succes, het Speeltheater brengt nu een remake. Een meisje bladert in een metershoog prentenboek. Zaterdag in Heemskerk (De Cirkel), woensdag in Delft (De Veste).

H!T (7+) door Theater Artemis. Koen is een jongen die niet wil deugen. Hij is de held in een rockopera met drie acteurs en live muziek. Zaterdag in Enschede (Twentse Schouwburg), zondag in Amsterdam (Brakke Grond).

Grondmonsters (3+) door Cees Brandt. Bonte is grondspecialist. Niemand weet zoveel van zand. Zaterdag in Heemskerk (De Cirkel), woensdag in Delft (De Veste).

Itoek het ijsbeertje (4+) door poppenspeelster Virga Lipman. Een ijsbeertje reist met zijn vader naar de Noordpool. Zondag in Landgraaf (Theater Landgraaf), woensdag in Den Haag (Theater Pierrot).

Mama Pia (4+) door Teatro Munganga. De zorgen van Mama Pia verdwijnen als sneeuw voor de zon als ze een jonge merel vindt en ineens iets anders aan haar hoofd heeft. Woensdag in Hoofddorp (Het Oude Raadhuis).

Scheur (14+) door Het Syndicaat. Met vier spelers hebben drie regisseurs ieder hun eigen toneelaflevering gemaakt over eenzaamheid en alleen zijn. Twee keer met tekst, een keer alleen met muziek. Een project van Het Syndicaat met onder meer workshops, ontmoetingen en een performance. Dinsdag en woensdag in de Utrecht (Theater Kikker).

Het lied van Don Quichot is de voorjaarsproductie van Jeugdtheater Hofplein. Een jongen in Peru denkt Don Quichot te zijn. Vanavond t/m 6 mei in het Hofpleintheater in Rotterdam.

Straf (12+) door Theater Maccus. Mooie kleren, mobieltje, je wilt het hebben, allemaal. Maar waar haal je geld vandaan? Muziektheater over jongeren achter slot en grendel. Zaterdag om 19.30 uur in Lantaren/Venster in Rotterdam.

Een Midzomernachtsdroom, familievoorstelling van Opus One naar het sprookje van Shakespeare. Vrijdag in Steenwijk (De Meenthe), zaterdag in Deventer (Schouwburg), zondag in Goor (De Reggehof), tot slot op 10 april in Nijmegen (Schouwburg).

Nog niet jarig (8+), opera door Xynix naar een libretto van Jurrian van Dongen op muziek van Fons Merkies in een regie van Joke Hoolboom, op 8 april in de Rinkelboom in Heerenveen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden