THEATER

Na 'Cirque Interieur' presenteert Ron Bunzl en zijn groep Cloud Chamber Circusstances, het tweede deel van een circustrilogie waarin hij circus, performance en dans combineert....

Tournee

In coproductie met het Grand Theatre Groningen presenteert het Flex Theater (Stichting Wereld Premières) De koopman van Venetië van William Shakespeare. Het gaat om een locatievoorstelling, geënsceneerd door Harrie Hageman. Met Caroline van Houten, Stefan Louman, Gijs Schoneveld, Saskia Rinsma en anderen. Vrijdag en zaterdag in Olst (gymnastiekzaal Watertorenstraat 3), maandag en dinsdag in Almere (sporthal Stedewijk, Kampenweg 7). Aanvang steeds 20.30 uur. Reserveren tel. 020-6861523.

Amsterdam

De Nicaraguaanse theatergroep Guanéxio treedt vanavond op in het Soeterijn Theater. Acahualinca is een muzikale voorstelling over de gevolgen van nieuwe 'welvaart' in een dorp dat tot voor kort in harmonie met de natuur leefde.

Hartstukken is een regie van Bart Danckaert, waarmee hij afstudeert aan de regieopleiding in Amsterdam. 'Hartstukken' bestaat uit twee korte dialogen, teksten van De Musset en Rijnders, gespeeld door Peter van Heeringen en Annemieke Schenke. Op 26, 27 en 28 juni in Huis aan de Amstel (Lauriergracht 99c).

In de Nestheaters en de Theaterschool dagelijks t/m 30 juni meerdere voorstellingen in het kader van het Internationaal Theaterschool Festival. Door onder meer Toneelacademie Maastricht ('Lucifer'), Toneelacademie Arnhem ('Penthesilea'); mimeopleiding ('Pels'), P.A.R.T.S. Brussel ('Elea: Sphingein'), Toneelschool Amsterdam ('Hildegard in Hollywood') en de Kleinkunstacademie ('Ondanks de wrevel').

Het Gasthuis sluit het seizoen af met Inhaken en Gaan #2, een viertal avondprogramma's met acts (Paul Bogaert), performances (Sanne van Rijn e.a.), film (Michael Snow) en video's. Van 1 t/m 4 juli.

Nexus is een mimevoorstelling van Natasha Lushetich in het Griftheater (Oostelijke Handelskade 4), t/m 30 juni.

Aids Positive Underground Theatre presenteert het Engelstalige 'Russian Roulette', t/m 3 juli in het COC theater, Rozenstraat 14.

De Amsterdamse grachten worden onveilig gemaakt door een rondvaartboot van Rederij Noord-Zuid. Twee, op het eerste gezicht betrouwbare hostesses bezorgen een bizarre avond. Nopanic, t/m 10 oktober, woensdag t/m zaterdag, zondags ook om 13.45 uur. Reserveren tel. 020-6060946.

Discordia's 'Fin de saison' op de Transformatorzolder van de Westergasfabriek: elke avond iets anders en soms twee voorstellingen per avond, voor weinig geld. Vanavond 'Fest für Boris' door Discordia; vrijdag Bauwens/Pesseniers met 'Publikumsbeschimpfung'; zaterdag Discordia met 'Kersentuin'; zondag Tg Stan/Dito met 'Yesterday we will' en 'Black hole/Cancer'; dinsdag (en woensdag) 'Don Quichot' en Hotel Modern; op 1 juli Dood Paard met 'Sahara' en Discordia met 'Liebelei'.

Arnhem

Wim Bouwens, David Eeles, Jan van Eijndthoven, Monique Kuijpers, Michiel Nooter en Henk de Reus treffen elkaar in de productie Onderweg in een stationsrestauratie-achtige ambiance. Over een verloren kwartiertje, zomaar ergens op de dag. Een regie van Willibrord Keesen. Vanavond t/m 4 juli in de Grote Foyer van de Schouwburg.

Den Haag

In Literair Theater Branoul vanavond, vrijdag en zaterdag try-outs van Vermoorde onschuld, een monoloog door Carola Arons naar de gelijknamige roman van Karin Overmars. Het relaas van een 15-jarig meisje over gescheiden ouders, drugs, sex en haar psycholoog.

Maastricht

Seth staat voor Stichting Educatief Theater en bestaat uit theatermakers van de Toneelacademie Maastricht, die enkele educatieve schoolvoorstellingen maakten. Wachten op Godot is voor een breder publiek bedoeld. Bart van der Schaaf regisseerde. Vrijdag (première), zaterdag, zondag, maandag en dinsdag in theater Kumulus (Herbenusstraat 89).

M/V* is een samenwerkingsproject van Het Kruis van Bourgondië, de Toneelacademie Maastricht en de Academie Beeldende Kunsten afdeling theatervormgeving. Als sluitstuk van hun opleiding presenteren drie regisseurs en drie vormgevers drie korte theaterproducties, Lunch van Steven Berkoff, Colette van Arne Sierens en Le Square van Marguerite Duras. Vanavond try-out, vrijdag première, daarna ook op 27 en 30 juni, 1 t/m 4 juli. In Het Kruis van Bourgondië (Hoogfrankrijk 27).

Rotterdam

Op de Wilhelminapier op de Kop van Zuid tot eind augustus weer het jaarlijkse festival Wilhelmina's Zomers. Op 27, 28 juni, en 3 en 4 juli om 21 uur demonstreert kunstenaar/schrijver Theo Jansen zijn 'wonderkabinet' van strandbeesten. Informatie tel. 010-4390580.

In het Museumpark nog tot en met zondag het Theaterfestival De Parade, dat entertainment biedt van Suver Nuver/Growing up in Public, De Diana's, Women in Comedy, Orkater. Loes Luca als Nénette met haar Zézettes, de Levende Jukebox, de Dopegezinde Gemeente, Max Tak y sus Manditos, The Schmuc and the Schmo.

Utrecht

De Utrechtse Studenten Amerikanistiek vieren het 10-jarig bestaan van hun specialisatie met Sacred Sites/L.A., een solo door Susan Suntree. Ze is een Amerikaanse dichteres, schrijfster en performancekunstenares die een grondige studie maakte van de geologische, mythologische en ecologische geschiedenis van Los Angeles. Met behulp van maskers, zang, dia's en verhalen schetst ze in haar solo de 'prehistorie en heilige geografie' van L.A.'. Op 2 en 3 juli om 20 uur in het U-Theater/Studio T (Kromme Nieuwe Gracht 20). Reserveren tel. 030-2536628.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden