THEATER

Vrijdag begint in een aantal Limburgse steden de vijftiende editie van het Limburg Festival, dat voorstellingen biedt uit onder meer Amerika (Paul Nathan & Cherry Bomb), uit Spanje (Iris), Rusland (Farces), Turkije (Sandimay), Australië (Neil Thomas), Frankrijk (La Compagnie en Pyramide Fanfare S.N.O.B.) en Nederland (De Federatie en Het Vervolg)....

Tournee

Almere

Een drie meter hoge, afgeplatte berg van aarde ter grootte van een voetbalveld is het terrein voor de nieuwe voorstelling van Trajekt, Gaten in de polder. Vreemde wezens, een soort vloervolk, bewegen zich door gangetjes en in kamers en verrichten ondoorzichtige handelingen. Van 21 t/m 24 augustus en van 26 t/m 30 augustus, een doorlopende voorstelling van 18 tot 23 uur aan de Havendreef in Almere-Haven.

Amsterdam

Dansgroep Velvet brengt Wolf, een avondvullende choreografie van de Australische Joanne Leighton voor twee danseressen. Op 21, 22 en 23 augustus in Felix Meritis.

Kopfsprung is een productie van Danswerkplaats Amsterdam op de vijfde verdieping van Vrieshuis Amerika aan de Oostelijke Handelskade. Door het duo Elshout/ Händeler en het geluids- en muziekcollectief Lucid Terror. Op 22, 23, 24, 27, 28 en 29 augustus en van 2 t/m 9 september om 21.30 uur.

Het Onafhankelijk Toneel staat met 'Eternal Curse' in de Bovenzaal van de Stadsschouwburg. Naar een verhaal van Manuel Puig. Gerrit Timmers regisseert twee Amerikaanse acteurs en een Nederlandse actrice.

Carline Brouwer, Heddy Lester en Wilfred Klaver wilden graag een keer samen een voorstelling maken. Dat werd De warme en de koude kant, een komedie van Jan de Groot, die zich afspeelt in de keuken van een Amsterdams eetcafé. Op 22, 23, 24, 29, 30 en 31 augustus en vanaf 15 september alleen op maandag, in Extender, Haarlemmerdijk 46.

Fly Away, de kunstrevue van Arjan Ederveen zal drie maanden in het Nieuwe de la Martheater staan. Tot en met 2 september zijn er inspeelvoorstellingen van deze 'spirituele snippertrip', waarin de schilderes Ans Markus de rol van duivel speelt. Het decor is van Rieks Swarte.

Teatro Immagine uit Venetië speelt Romeo & Giulietta t/m 24 augustus in de Bovenzaal van de Stadsschouwburg. Teatro Immagine heeft een eigen stijl van geïmproviseerde commedia dell'arte en schrikt er niet voor terug een klassiek toneelstuk een ander einde te geven.

Tot en met 30 augustus in Carré voorpremières van Joe, De Musical. Met Stanley Burleson als de piloot en Vera Mann als zijn vriendin die zijn waaghalzerij verafschuwt. Mathilde Santing speelt een engel die de verongelukte Joe terug naar aarde stuurt.

Theater het Amsterdamse Bos speelt Om de liefde van Laurentia, een bewerking van 'Das Brennende Dorf' van Rainer Werner Fassbinder. Een regie van Frances Sanders, spel van o.a. Mijs Heesen, Vincent Croiset, Maarten Wansink. In het Openluchttheater van het Amsterdamse Bos. De (gratis toegankelijke) voorstellingen beginnen steeds om 21.30 uur, t/m 30 augustus.

Diever

In het openluchttheater Leer om Leer van Shakespeare in een modern jasje. Op 23, 27, 30 augustus, 3 en 6 september.

Groningen

Nog tot en met zondag in het Noorderplantsoen het festival Noorderzon met Strange Fruit, De Federatie, Suver Nuver, The Sax Beasts, Artemis, een 'Battleopera', Feri de Geus & (ex)Nerve en veel muziek.

Nijmegen

Drie dagen theatersport, een wedstrijd improviseren, op 22, 23 en 24 augustus, in de openlucht. Rooie Oortjes, in de Ooypolder, vóór Hotel Huiskamercafé Oortjeshekken.

Rotterdam

Het RO Theater brengt Onder het Melkwoud van Dylan Thomas in reprise. Een spel van stemmen en geluiden, dat een dorp in Wales tot leven roept. Guy Cassiers regisseerde. Tot en met 12 september in het RO Theater in de William Boothlaan.

In Box van FTZ spelen twee graafmachines de hoofdrol en komt speelgoed tot leven. Van 21 t/m 24 augustus om 21 uur op de Wilhelminapier, naast Hotel New York.

In het Rotterdams Centrum voor Theater (Mathenesserdijk 293) t/m 28 september de voorstelling 'Over operazangers armoe noodzaak 'n castraat èn eten in de bitterzoete comedie de opera van Smyrna van Goldoni'. Paul Röttger regisseerde amateurspelers en professionele theatermakers, die het publiek tijdens het eten niet met rust zullen laten. Reserveren tel. 010-4773891.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden