THEATER

A Musical Century is een 'theaterconcert' door de musicalsterren Simone Kleinsma, Vera Mann, Ernst Daniël Smid en Bas Groenenberg. Rob Hauser maakte een compilatie van klassieke en meer recente musicalnummers....

Winkeldochters van Ger Thijs door Theater van het Oosten met Margreet Blanken, Jan van Eijndthoven en Loes Wouterson. Vanavond in het Chassé Theater in Breda, zaterdag in De Lieve Vrouw in Amersfoort, en van 18 tot en met 23 maart in Frascati, Amsterdam. 'Mark Timmer ziet kans het aanwezige acteertalent naar boven te halen en op een verrassende manier in te zetten.' (Marian Buijs)

Voor In de Palm, een produktie van Stichting Papa, schreef Rob de Graaf een tekst op basis waarvan Mirjam van Dam en Roy Peters een voorstelling maakten. Van 19 (première) tot en met 23 maart in Frascati, Amsterdam.

Peter Handke's Over de dorpen is een moderne Griekse tragedie over een schrijver die na lange tijd terugkeert naar zijn geboortedorp. Het bezoek brengt groot onvrede in zijn familie aan het licht. Lucas Vandervost regisseert. Van 19 en 23 maart in De Brakke Grond in Amsterdam.

Art & Pro speelt Uit den vreemde van Ernst Jandl in de vertaling van Judith Herzberg. Frans Strijards regisseert Theo de Groot, Marieke van Leeuwen en Kees Scholten. Een dichter probeert zich met drank en pillen af te schermen voor de dingen van alledag; hij komt niet toe aan zijn werk en verwaarloost zijn vriendin. Van 15 maart tot en met 13 april in het Rozentheater in Amsterdam. Première op 20 maart.

De voorstelling Conventiecomfort van het Brusselse gezelschap Dito'Dito is gebaseerd op Huis Clos van Sartre. Van 20 tot en met 23 maart in De Brakke Grond in Amsterdam.

In een afgelegen landhuis houden de vrouw des huizes en haar personeel de schijn op dat de grandeur van vroeger nog bestaat. Carver speelt Het Grote Hoofd in regie van Mirjam Koen en in een decor van Gerrit Timmers. Met Leny Breederveld, René van 't Hof, Beppie Melissen, Hans Dagelet, Saskia Rinsma en Juul Vrijdag. Vanavond en zaterdag try-outs in De Utrechtse School, van 19 tot en met 23 maart in de Toneelschuur in Haarlem. De première is op 21 maart.

Weiger nooit een dans is een stuk van Vonne van der Meer voor het RO Theater. Lieneke Le Roux speelt een blueszangeres die is verdwaald in een hotel in een provinciestad en een ontmoeting heeft met een geheimzinnige nachtportier (Kees Coolen). Peter de Baan regisseert. Van 20 tot en met 30 maart in het RO Theater in Rotterdam. Première op 21 maart.

Het Duitse Theater an der Ruhr staat met Der Diener zweier Herren van Goldoni op 21 in Groningen (Stadsschouwburg) en op 22 maart in de Leidse Schouwburg. 'Ein Abend des intelligenten Geblödels, ein Lachstück für jeden...', schreef het tijdschrift Theater Heute.

Koos Terpstra regisseerde Lebbis en Jansen in Lange halen, gauw thuis, vanavond in Goes, zaterdag in Lelystad en van 19 tot en met 23 maart in de Kleine Komedie in Amsterdam. 'Sinds ze zijn afgestapt van het idee dat elke grap in één zin moet worden afgerond, zijn ze nog leuker geworden.' (Patrick van den Hanenberg)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden