Theater

Wie is er bang voor Virginia Woolf van Edward Albee. Na 'Scènes uit een huwelijk' staan Will van Kralingen en Edwin de Vries wederom samen in een stuk dat geregisseerd is door Lodewijk de Boer....

Blakka Lola van en door Frank Wijdenbosch. Solo over de eerste Surinaamse vrouw op de Amsterdamse Wallen. Regie: Ernst Braches. Première vanavond in Het Oude Raadhuis in Hoofddorp, 25 en 26 januari in in het Polanentheater in Amsterdam, 1 en 2 februari in het Fijnhouttheater in Amsterdam.

Delirium voor twee van Eugène Ionesco door Groen IJs. Muzikale locatievoorstelling over een echtpaar dat vastzit in het huwelijk. Buiten woedt een oorlog. Regie: Annerieke Groen. Vanavond en vrijdag in het Van Ostade Theater in Amsterdam.

Koken met Elvis/4.48u. Psychose door Het Vervolg. Dubbelvoorstelling van twee recente stukken van Britse schrijvers. 'Koken met Elvis' van Lee Hall gaat over een gezin waarvan de vader denkt dat hij Elvis Presley is. In '4.48u. Psychose' van Sarah Kane belandt een vrouw in een psychose en pleegt ze zelfmoord. Tot en met 2 maart in het Derlon Theater, première zaterdag.

Pixels door Jonghollandia. 'Pixels' is de tweede productie van deze jonge honden van ZT Hollandia. Vanuit een werkcontainer op het terrein van de TU Eindhoven maakten ze een voorstelling over de nieuwe generatie technische wetenschappers. Van 28 januari (première) t/m 1 februari in de W-Hal in de TU Eindhoven. Daarna gaat de voorstelling nog naar Amsterdam (Melkweg, 7 en 8 februari), Enschede (Universiteit Twente, 11, 12 en 13 februari), Delft (Technische Universiteit, 25 t/m 28 februari).

Lotus Drive door Lampe. Vier mensen, getekend door het leven, willen af van hun geestelijke ballast. Ze eten lotusbloemen, in de hoop geheugenverlies op te lopen. Tekst en regie: Pieter De Buysser. Een coproductie met het Nieuwpoortheater in Gent. Van 29 (première) t/m 31 januari in De Brakke Grond in Amsterdam.

Lied in de schemering van Noël Coward door Joop van den Ende Theaterproducties. Een schrijver, zijn vrouw en een ex-geliefde op zoek naar wie ze werkelijk zijn. Met Willem Nijholt, Anne-Wil Blankers en Pleuni Touw. Tot en met 26 januari in het Nieuwe de la Mar Theater in Amsterdam, 29 en 30 januari in Schouwburg Arnhem.

Niks! van en door Peter de Graef. Monoloog van een man die opgesloten zit. Op 31 januari in Plaza Futura in Eindhoven, 1 februari in de Twentse Schouwburg in Enschede.

Bezet gebied door Alex d'Electrique: absurdistisch theater met 'een aantrekkelijk pakket leugens over echte dingen'. Met o.a. Ko van den Bosch, Martin Hofstra en Manuel Boutreur. Vanavond tot en met 31 januari in Frascati in Amsterdam.

Verhalen uit het Wienerwald van Ödön von Horváth door het Nationale Toneel. Antoine Uitdehaag regiseert o.a. Marie-Louise Stheins, Stefan de Walle en Lou Landré. Caleidoscoop van het leven in een Weense wijk van arbeiders en middenstanders. Tot en met 25 januari in de Stadsschouwburg in Amsterdam, 26 en 27 januari in Stadsschouwburg Groningen, dinsdag in De Kring in Roosendaal.

Dochters en zonen door Bonheur. Portret van een merkwaardige familie, naar het gelijknamige boek van Ivy Compton-Burnett. Tot en met 9 februari in het gerenoveerde theater van Bonheur aan de Eendrachtsstraat 81 in Rotterdam. Tel. 010-4046716.

Antigone van Jean Anouilh door De Wetten van Kepler. Over een meisje op de drempel van volwassenheid. Een regie van Dominique Hoste. Vanavond en vrijdag in het Chassé Theater in Breda, zaterdag in De Hofnar in Valkenswaard, 29 januari in Theater a/h Spui in Den Haag, 30 januari in het Zaantheater in Zaandam.

Schijn bedriegt van Thomas Bernhard door De Tijd. Met Bob de Moor en Han Kerckhoffs als de twee gepensioneerde broers die met grote tegenzin elkaar blijven zien. Vrijdag in de Goudse Schouwburg, zaterdag in Den Bosch, dinsdag in de Toneelschuur in Haarlem.

Coriolanus van Shakespeare door Dood Paard in een nieuwe vertaling van Manja Topper en Kuno Bakker. Centraal staat generaal Coriolanus die in conflict komt met zijn eigen stad en zijn karakter. Vrijdag en zaterdag in de Toneelschuur in Haarlem.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden