Theater

Faust, 'hét openlucht theaterspektakel van 2002', volgens The Wonder Foundation, dat eerder 'Dante, La Divina Commedia' produceerde. Eveneens een regie van Bert Barten, die eigenhandig Goethes boek bewerkte tot een parabel over materiële welvaart....

Theaterfestival Boulevard, op het plein De Parade aan de Sint Jan en op andere (ongebruikelijke) locaties: nog tot en met zondag onder meer 'Récréation' van Cirque Plume, 'Zoom' van Vis à Vis, 'Bankzaken' door Cie Boktor, 'The Neverlands' van Kris Niklison, 'Toegift' van Ine te Rietstap, 'Freaks' van Theater Froe Froe, Arno Hintjes (vrijdag), Freek de Jonge (zaterdag) en veel muziek (Checkpoint Charlie, Soundclash). Midden op het plein De Parade staat het kunstwerk van JCJ Vanderheyden. Zie ook:

www.festivalboulevard.nl

Wat u wilt (Driekoningenavond) van Shakespeare door Theater het Amsterdamse Bos. Iedereen is verliefd op een ander, niemand op elkaar. Elke dinsdag t/m zaterdag om 21.30 uur, t/m 31 augustus in het Openluchttheater van het Amsterdamse Bos. Bij twijfel i.v.m. het weer: tel. 020-6433286 (www.bostheater.nl).

De Vliegende Hollander van Ab Gietelink door Theatergroep Nomade. Openlucht spektakel op VOC-schip Duyfken, in het kader van 400 jaar VOC. Vanavond t/m 11 augustus in Kleine Sluis Noordzeekanaal in IJmuiden (tel. 0255-515789), 13 t/m 17 aug in Sluizen Piet Heinkade in Vlissingen (tel. 0118-416662).

Maestro door Groot Russisch Staatscircus, met clowns, roofdieren, trapezewerkers, brullende motoren en turnkampioenen. Vanavond t/m 11 augustus in Groningen (Sontweg); 14 t/m 18 augustus in Emmen (Parking De Meerdijk).

Ovations door Het Groot Circus van Azië brengt naast luchtnummers en acrobatiek uit Noord-Korea een ode aan het paard. Tot en met 18 augustus in Carré in Amsterdam.

Maarten van Roozendaal zingt, begeleid door Egon Kracht op contrabas, vrijdag om 22 uur in het Openluchttheater Vondelpark, Amsterdam; vanavond zeemansliederen door het Weespertrekvaart Mannenkoor en zondagavond 4Tuoze Matroze.

De Parade, het reizende zomerfestival staat tot en met 18 augustus in het Martin Luther King Park in Amsterdam. Met o.a. 'Moeder, hoer of kwezel' door Studio 5, 'Pivetti's Macchina d'Amore' door Theater De Regentes, 'Overstag' door René van 't Hof en Jim van der Woude, 'Coppi & Bartali' door Growing Up in Public, 'Fortuna's Wedding' door de Dutch Don't Dance Devision, 'Zucht' door Orkater, 'Beest' door Suver Nuver. Verder de schutterstukken van Henk Schiffmacher en Aldert Mantje, die op 10 augustus worden geveild (www.deparade.nl). Vanaf 18.30 uur vaart de Paradeboot dagelijks vanaf Waterlooplein (Muziektheater) naar het festivalterrein.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden