Theater

Noorderzon Festival besteedt dit jaar veel aandacht aan nieuw Brits werk. Het festival wordt vandaag geopend door de vocale big-band The Shout....

Tasso naar Torquato Tasso van Goethe door Zeeland Nazomer Festival inregie van Albert Lubbers. Over de positie van een kunstenaar in desamenleving en het spanningsveld tussen artistieke vrijheid en de belangenvan opdrachtgevers en geldschieters, t/m 20 augustus in Kasteel hetNijenhuis in Heino/Wijhe, van 24 t/m 28 augustus in Muiderslot in Muidenen van 1 t/m 10 september in Kasteel Ter Hooge in Middelburg. Tel.0900-3300033 (tasso.nazomerfestival.nl).

Het temmen van de feeks, één van de vier huwelijksdrama's dieregisseur Ivo van Hove maakte voor Toneelgroep Amsterdam. In Shakespearesuniversum laat de meestal meedogenloze feeks zich wel temmen. Met Petruchio(Hans Kesting) bouwt Halina Reijn als feeks Katherina een intenseliefdesrelatie op, zorgvuldig geanalyseerd door Shakespeare, t/m 20augustus in Amsterdam (Stadsschouwburg). Tel. 020-5318484

(www.toneelgroepamsterdam.nl).

Scènes uit een huwelijk van Ingmar Bergman, één van dehuwelijksdrama's geregisseerd door Ivo van Hove en gespeeld doorToneelgroep Amsterdam. Johan en Marianne zijn tien jaar samen, maar wanneerhij vertelt dat hij een ander heeft, stort hun huwelijk in. De drie scènesuit het huwelijk worden gelijktijdig gespeeld. Het publiek neemt plaats ophet podium en schuift steeds door naar de volgende scène, vanaf dinsdagt/m 26 augustus in Amsterdam (Stadsschouwburg). Tel. 020-5318484(www.toneelgroepamsterdam.nl).

Hamlet van Shakespeare door Theater Nomade in regie van Ab Gietelink,vanavond, vrijdag en zaterdag in De Nieuwe Veste in Breda, vanaf woensdagt/m 27 augustus in Kasteel de Haar in Utrecht, van 30 augustus t/m 3september in de Ruïne van Brederode in Velsen. Tel. 020-6941082(www.theaternomade.nl).

Circus Herman Renz staat met het programma Hello Hollywood, t/m 28augustus op het Stadionplein in Amsterdam, waar dagelijks tweevoorstellingen worden gegeven. Tel. 0909-5030060 (www.renz.nl).

Ivanov van Tsjechov door Theater het Amsterdamse Bos in regie van Jeroenvan den Berg. Met o.a. Ad Knippels, Trudi Klever en Felix-Jan Kuypers enVincent Croiset, t/m 3 september (behalve zondag en maandag) in hetOpenluchttheater van het Amsterdamse Bos (www.bostheater.nl).

De Passiespelen in regie van Pierre Driessen. De bijbelse overleveringen het lijdensverhaal van Jezus van de opwekking uit de dood van Lazarus,de intocht in Jeruzalem, het Laatste Avondmaal en de kruisiging.Multi-zintuigelijke voorstelling, vertelt vanuit de beleving van Lazarus.T/m 11 september elke zondag, en t/m 20 augustus ook elke zaterdag inTegelen (Openluchttheater De Doolhof).

Het Heracles Complex door Theatergroep Pangaea in regie van AlanYadegarian. De Griekse halfgod Heracles dwaalt door het kasteel van koningEurystheus, terwijl hij terugkijkt op de twaalf heldendaden, die hijverrichtte om onsterfelijkheid te verkrijgen, vrijdag en zaterdag in Fortbij Spijkerboor. Tel. 020-4889813 (www.theatergroeppangaea.nl).

Hans Christian Andersen door het Groot Chinees Staatscircus. Tergelegenheid van het tweehonderdste geboortejaar presenteren circusacts uitChina de bekende sprookjes van Hans Christian Andersen zoals De kleinezeemeermin, Het Lelijke Jonge Eendje en De Prinses op de Erwt, t/m 4september elke dinsdag t/m zondag in Theater Carré in Amsterdam.

The Lion King, Van den Ende-musical naar de gelijknamige tekenfilm. Vooronbepaalde tijd elke dinsdag t/m zondag in het Circustheater inScheveningen.

Theater

Muziektheater

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden