Theater

Ivanov van Tsjechov door Theater het Amsterdamse Bos in regie van Jeroen van den Berg. Met o. a. Ad Knippels, Trudi Klever en Felix-Jan Kuypers en Vincent Croiset, t/m 3 september (behalve zondag en maandag) in het Openluchttheater van het Amsterdamse Bos (www....

Karavaan, reizende theaterfestival door Noord-Holland met premières van Dansity/Pieter de Ruiter en Axis Theatre. Verder voorstellingen van Beer Producties, Dance Works Rotterdam, en Scrap Arts Music uit Canada. Met woensdag (première) t/m 6 augustus Ty p o van Jamie Adkins; Op hoop van zegen door Polly Maggo van 2 t/m 6 augustus; Kooiboys van Vis à Vis van 3 t/m 6 augustus in Alkmaar (terrein huisvuilcentrale). En gratis straattheaterdagen op 28 juli in Texel, 30 juli Den Helder, 2 augustus in Bergen, 6 augustus in Alkmaar. T/m 14 augustus. Tel. 023-5319139 (w w w. k a r a v a a n. n l ).

De Parade, vijftiende editie van het theaterfestival rond het circus en de kermis. Met voorstellingen van o. a. Levende Jukebox, Ellen ten Damme, Wilde Hond, Eric Koller, Conny Janssen Danst, Bob Fosko, Growing Up in Public, Van Houts en De Ket, Lieber Gorilla, Wilfried de Jong en Matthijs van Nieuwkerk, Hans Dagelet, Daphne de Bruin, Teatro, Via Rudolphi, Orkater, Dogtroep. Vanaf vrijdag t/m 14 augustus in Amsterdam (Martin Luther Kingpark) (www. deparade. nl).

De Passiespelen in regie van Pierre Driessen. De bijbelse overlevering en het lijdensverhaal van Jezus van de opwekking uit de dood door Lazarus, de intocht in Jeruzalem, het Laatste Avondmaal en de kruisiging. Multi-zintuigelijke voorstelling, vertelt vanuit de beleving van Lazarus. Tot en met september elke zondag, en elke zaterdag van t/m 20 augustus in Tegelen (Openluchttheater De Doolhof).

Zonder Jurk door Theater te Water in regie van Just Vink. 'Zonder jurk, geen huwelijk', is het motto van weduwe Martha Willes, eigenares van een naaiatelier. Maar zal zij zelf nog ooit een jurk dragen? Of delft ze het onderspit tussen broderie en kantwerk? Over de duistere kant van het naai-atelier.

t/m 31 juli op Terschelling (haven West Terschelling).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden