Theater

Stand in door Kas & De Wolf. Onder het motto 'Acteren kan toch iedereen' laten Kas & De Wolf stand-ins opdraven....

Dat het 's morgens ochtend wordt (het is geen hond) van Judith Herzberg door De Roovers. Over Annetje die op één kamer met 'permanente logé' Michel woont, een jongen die zijn bed niet uitkomt. Dinsdag (Nederlandse première) en woensdag in de Toneelschuur in Haarlem.

De Brabant Show 2 door Drie Ons, waarin theatermaker/antropoloog René Jagers wil aantonen dat wetenschap en kunst een interessante combinatie is. Acteurs, zangers, tekenaars, filmers, architecten, beeldende en culinaire kunstenaars lieten zich inspireren door de Brabantse cultuur, daarbij geholpen door de Identiteitsfabriek Zuid-Oost (historici Cor van der Heijden en Gerard Rooijmakers). Vrijdag en zaterdag in De Vorst in Tilburg.

In a Land van David Weber-Krebs door vijftig performers. 'Roadmovie' op het toneel over de betekenis van grenzen. Tot en met 27 september in Het Gasthuis in Amsterdam.

Naar de vuurtoren, Toneelschuurproductie naar To the Lighthouse van Virginia Woolf. Met Stella Denier van der Gon en Maureen Teeuwen. Regie: Nienke Rooijakkers. Tot en met 20 september in de Toneelschuur in Haarlem, première vrijdag. Op 24 en 24 september in het Laktheater in Leiden.

Kommer door Kassys, bewegingstheatervoorstelling gevolgd door een videofilm over de troosteloosheid van het bestaan. Première vrijdag in Theater Bis in Den Bosch, woensdag in Schouwburg Arnhem.

Shoes and bags van en door perfomers Anneke Bonnema en Hans Petter Dahl. Muzikale performance over de gevaarloosheid van de 21ste eeuw. Van 23 t/m 27 september in Frascati, Amsterdam première dinsdag.

Koken met Elvis van Lee Hall door Het Vervolg. Over een gezin waarvan de vader denkt dat hij Elvis Presley is. Tot en met 21 september in Bellevue in Amsterdam, 23 t/m 27 september in Stadsschouwburg Eindhoven.

Drie zusters van Tsjechov door Toneelgroep Amsterdam in een regie van Ivo van Hove. Bewerking: Judith Herzberg. Met o.a. Pierre Bokma, Marieke Heebink en Marjon Brandsma. Woensdag in Stadsschouwburg Arnhem.

Dwarsdenken, serie theatermonologen die De Theatercompagnie in regie van Theu Boermans t/m 22 september in Stadsschouwburg Amsterdam speelt. Zangeres/actrice Ricky Koole speelt het stuk Bombsong van Thea Dorn, Harry van Rijthoven Virus van Albert Ostermaier, Sylvia Poorta, Jappe Claes en Jaap Spijkers hernemen achteenvolgens de monologen De Koorts en Rouwklacht (beide van Wallace Shawn) en Koliek van Rainald Goetz.

Vleesch door Annette Speelt, zwarte komedie naar de filmklassieker La Grande Bouffe uit 1973. Regie Theo van Gogh. Tot en met 23 september in Theater a/h Spui in Den Haag.

Zonnekinderen van Maxim Gorki door het Noord Nederlands Toneel, tragikomedie uit 1905 over de chemicus Protassov, die een heilig geloof heeft in de vooruitgang en de goedheid van de mens. Regie: Koos Terpstra. Tot en met 4 oktober in de Machinefabriek in Groningen. Tel. 050-3113388.

Sloof van Suzanne van Lohuizen, lunchtheatervoorstelling over vrouwen die hoge eisen stellen aan hun leven. Met Marijke Beversluis, Debbie Korper en Wiske Sterringa. Regie: Netty Droog. Tot en met 28 september in Bellevue in Amsterdam.

De Internationale Keuze van de Rotterdamse Schouwburg, biedt nog Het Sprookjesbordeel (16+) van Peter Verhelst door het Toneelhuis (t/m 20 september); Compré una pala en Ikea para cavar mi tumba 3/5Ik kocht een schop in Ikea om mijn graf te graven) van Rodrigo García door La Carniceria Teatro (vanavond); The H.C. Andersen Project - Tales and costumes door Michael Laub/Remote Control Productions, collage naar de sprookjes van Andersen (zaterdag en zondag).

Annie M.G., de dochter van de dominee van Ton Vorstenbosch door Marisa van Eyle (titelrol), Daniel Boissevain, Els Ingeborg Smits en Alfred van den Heuvel. Vrijdag in de Schouwburg in Deventer, zaterdag in de Meervaart in Amsterdam, 24 september in de Junushoff in Wageningen.

Waanzee door het Onafhankelijk Toneel. Gerrit Timmers regisseert de Marokkaanse groep Theater Tensift in dit 'Hollands vissersdrama'. Met Nederlandse boventiteling. Bewerking: Robert Haasnoot/Ad van de Kieboom. In O.T. Theater, Rotterdam, t/m 3 oktober.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden