Theater

Utrecht Uitfeest, 75 Utrechtse culturele instellingen presenteren zich op 5 september tijdens het Utrechts Uitfeest middels voorproefjes van voorstellingen, tentoonstellingen en concerten....

Poldergasten door Dox, op locatie in Leidsche Rijn bij Utrecht. Een familiedrama loopt uit de hand als een Kip-caravan aan de horizon verschijnt. Van 4 t/m 8 september aan de Vleuterweide in Leidsche Rijn bij Utrecht. Info: www.theatergroepdox.nl.

Stadsduiven van Bram Coopmans door Generale Oost. Een vrouw en haar buurman raken in verwarring als plotseling hun tussenmuur verdwijnt. Tot en met 6 september in Theater a/d Rijn, Arnhem premi vanavond.

Tantalus, de alombejubelde 9-delige Tantalus-cyclus van John Barton in een regie van Aus Greidanus wordt vanaf zaterdag weer hernomen in het Appeltheater in Den Haag, elke zaterdag en zondag vanaf 11.00 uur. Reserveren: 070-3502200 en

www.toneelgroepdeappel.nl

Zeeland Nazomer Festival, t/m 12 september biedt dit zomerfestival nog Sweetheart Come, een nieuwe opera van Mariecke van der Linden, Variaties door De Eend in de havens van Arnemuiden, De Oranje Kasuaris van Nirav Christophe over Maurits van Oranje en zijn rivaal Johan van Oldenbarneveldt, en Diep in het Bos van Eric de Volder en Dick van der Harst. Verder veel muziek, onder meer van de Vlaamse groep Het Muziek Lod. Centrale festivallocatie is de Abij in Middelburg (www.nazomerfestival.nl).

Theaterfestival, deze 18de editie van dit Vlaamse en Nederlandse theaterfestival in Amsterdam en Gent is samengesteld door een eenmansjury in de persoon van Martin Schouten. Met o.a. Emilia Galotti van De Tijd (3 en 4 september in de Brakke Grond), Rouw siert Elektra door Toneelgroep Amsterdam (7 en 8 september in de Stadsschouwburg). Zie ook:

www.theaterfestival.org.

Novecento - pianist der oceanen, theatermonoloog van Alessandro Baricco door Porgy Franssen. Over een pianist, als baby op de oceaanstomer Virginia geboren en die zijn hele leven niet aan wal is geweest. Vanavond in Nieuwe de la Mar in Amsterdam, 7 t/m 11 september in de Toneelschuur in Haarlem.

Cultura Nova, de 13de editie van dit zomerfestival in Heerlen brengt tien dagen een mix van theater, muziek, dans, beeldende kunst en film. Met o.a. Amozozo, een 'zintuigelijke beleving' van Architects of Air, het caravanproject Ter land, ter zee en op de vlucht van kunstenaar Remi Vervloet, Carwash door de Dogtroep, Werktitel Pinokkio door Huis van BourgondiLunch door Het Vervolg. Tot en met 5 september (www.culturanova.nl).

De Meid/Kwelling van Heijermans door Olga Zuiderhoek en Ria Eimers. In De Meid chanteert een dienstmeid haar madam. Kwelling gaat over de onuitgesproken liefde van een ouder echtpaar, waarvan de man blind is. Reprise. Tot en met 11 september in Theater Bellevue in Amsterdam.

Timon van Athene door Toneelvereniging Diever in de openlucht. Een Shakespeare-drama over een rijke man die al zijn vrienden verliest. Voorstellingen t/m 11 september. Zie ook: www.shakespearetheaterdiever.nl

Het Beloofde Land, een theaterproject van Ab Gietelink over het leven van Jezus de Nazarener n.a.v. zijn reis naar Israen de Palestijnse gebieden. Met Gietelink in de rol van Jezus. Tot en met 4 september in de Ru van Brederode, Velsen, 7 t/m 11 september in De Burcht in Leiden.

Zie ook: www.abgietelink.nl

Caesar en Cleopatra naar de opera Giulio Cesare van Hel, in het openluchttheater van het Amsterdamse Bos. Een liefdesdrama over macht en manipulatie. Met Vincent Croiset en Trudi Klever. Regie: Frances Sanders. Tot en met 4 september (beh. zo ma), om 21.30 uur. Bij twijfel i.v.m. slecht weer bellen met 020-6433286 of www.bostheater.nl raadplegen. Toegang gratis; reserveren beperkt mogelijk.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden