Theater

Leuk voor later van en door Loes Luca en Arjan Ederveen. Een show vol humor, muziek en variété. Van 6 t/m 29 november in het Compagnietheater in Amsterdam; tournee....

Gotf! van Compagnie KaiET/Geert Hautekiet, one-man-musical over de laatste, volledig onbekend gebleven kruistocht. Tot en met 13 december in de Roode Bioscoop in Amsterdam.

Urbi et Orbi van Loek Beumer en René van 't Hof. Vanavond in Schouwburg Arnhem, vrijdag en zaterdag in Plaza Futura in Eindhoven, 11 en 12 november in Toneelschuur Haarlem.

Antigone van Sofokles door Theater Rast. In de bewerking van Celil Toksöz speelt de klassieke tragedie van Sofokles zich af in de islamitische wereld. Zondag première in De Meervaart in Amsterdam, 11 t/m 14 november in de Brakke Grond in Amsterdam.

Orchidee, beeldend theater over een bewegend stilleven van twee bloemen van Harriët van Reek & Geerten Ten Bosch, op compositie van Arthur Sauer. Tot en met 22 november in de Krijn Boon Studio van de Rotterdamse Schouwburg, première vrijdag.

Sterk Water door De Omweg is geïnspireerd op het boek Moskou op sterk water van de Russische schrijver Venedikt Jerofejev over de hallucinerende wereld van een drinkeboer. Regie: Rob List. Tot en met 8 november in Frascati in Amsterdam, première vanavond.

Vlegeljaren van en door Het Volk. Drie vrienden zien met angst en beven het einde van hun lagere school-periode naderen. Vanavond (première) in De Meerse in Hoofddorp, zaterdag in De Vest in Alkmaar, dinsdag in Stadsschouwburg Heerlen.

Black Magic Woman Festival, de 8ste editie van dit festival met zwarte- en migrantenvrouwen in de hoofdrol draait om liefde & erotiek. Met bijdragen van o.a. Roberta Alexander, Denise Jannah en Gerda Havertong. Van 7 t/m 16 november in de Ganzenhoef, Artotheek Zuidoost en Cosmic Theater in Amsterdam.

Cyrano de Bergerac is een groot gemonteerde productie van Het Nationale Toneel. Romantische held met de ziel van een dichter en de neus van een clown. In de titelrol Stefan de Walle. Regie: Franz Marijnen. Vanavond en vrijdag in Orpheus, Apeldoorn, 11 november in de Agnietenhof, Tiel.

De Meid/Kwelling van Herman Heijermans door Olga Zuiderhoek en Ria Eimers. In De Meid chanteert een dienstmeid haar madam met een geheim; Kwelling is een dialoog over een onuitgesproken liefde van een ouder echtpaar, waarvan de man blind is. Tot en met 8 november in de Toneelschuur in Haarlem.

Schicklgruber, alias Adolf Hitler van Neville Tranter door Stuffed Puppet Theatre. De laatste uren van Hitler en consorten, verbeeld door virtuoos poppenspel. Vanavond in de Poorterij in Zaltbommel, vrijdag in De Kring in Roosendaal, 11 november in Orpheus in Apeldoorn.

Luiaards door Ze Doen Wat Ze Kunnen (Dik Boutkan & Martin van Poppel). Tot en met 9 november in de Roode Bioscoop in Amsterdam.

E 21 van Kees Roorda, een Veem-productie over vijf mensen die na een ongeluk in het schemergebied tussen leven en dood belanden. Van 6 t/m 9 november, 12 t/m 16 november in het Veem Theater in Amsterdam.

Oom Vanja van Tsjechov door Het Toneelhuis, in regie van Luk Perceval, wiens bewerking bewijst dat Tsjechovs tekst van alle tijden is. Woensdag in de Rotterdamse Schouwburg.

Nu even niet, lunchtheatervoorstelling van Maria Goos. Vier vrienden, veertigers, ontmoeten elkaar al vijftien jaar elke maand. Tot en met 23 november in Bellevue in Amsterdam.

De Getemde Feeks van William Shakespeare door het Noord Nederlands Toneel. Een meisje mag van haar vader pas trouwen, als haar oudere zus aan de man is. Regie: Karina Kroft. Tot en met 8 november in de Machinefabriek in Groningen.

Hoofd zonder wereld door 't Barre Land naar de roman Het Martyrium van Elias Canetti over de ondergang van een boekengek. Laatste deel van een drieluik. Op 11, 12, 14 en 15 november in Frascati in Amsterdam (aanvang 20 uur). Op 13 november organiseert 't Barre Land daar een Oostenrijkse thema-avond met Strauss, Schnapps en Kaiserschmarren en een gediplomeerde berggids.

Tartuffe van Molière door Het Nationale Toneel. Regie: Jürgen Gosch. Klassieke satire over een oplichter in het huishouden van een rijke koopman. met o.a. Will van Kralingen, Catherine ten Bruggencate en Rik van Uffelen. Van 7 t/m 10 november in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, 12 november in de Leidse Schouwburg.

Rosmersholm van Henrik Ibsen door het Nationale Toneel. Na de zelfmoord van zijn vrouw zoekt een dominee zijn heil bij de huishoudster. Regie: Maaike van Langen. Tot en met 15 november op Landgoed Ockenburg in Den Haag. Tel. 0900-3456789.

Het licht in de ogen van Ger Thijs door Hans Croiset en Annet Nieuwenhuijzen, die hiermee hun 50-jarig toneeljubileum vieren. Vrijdag in Stadsschouwburg Eindhoven, zaterdag in het Chassé Theater in Breda, woensdag in Stadsschouwburg Sittard.

Stand in door Kas & De Wolf. Onder het motto 'Acteren kan toch iedereen' laten Kas & De Wolf stand-ins opdraven. Tot en met 8 november in de Brakke Grond in Amsterdam.

Kommer door Kassys, bewegingstheatervoorstelling gevolgd door een videofilm over de troosteloosheid van het bestaan. Vanavond in Lux in Nijmegen, vrijdag in de Lieve Vrouw in Amersfoort, zaterdag in de Kunstmin in Dordrecht, woensdag in het Chassé Theater in Breda.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden