theater

Flowerboom, een Lantaren/Vensterproductie van Shertise Solano is gebaseerd op het boek Twee oude vrouwtjes van Toon Tellegen. Over liefde, eenzaamheid en agressie....

Jong en Onschuldig van Marc Becker (tekst/regie) gaat over vijf jongemensen die hun dromen proberen te verwezenlijken in de seksindustrie. DoorNoord Nederlands Toneel, van 6 t/ 23 december in De Machinefabriek,Groningen.

De tranen van Den Uyl, toneelstuk van Hugo Pos wordt gelezen door o.a.Wouter Bos, Kenneth Herdigein, Jörgen Raymann, Noraly Beyer en GerdaHavertong. Ter herdenking van de december-moorden in Suriname. In Paradiso,Amsterdam, zondag om 17 uur.

Gesloten hoofd is een monoloog door Sanne Vogel over een dove vrouw diede wereld soms niet begrijpt. Vanavond (première) t/m zaterdag inFrascati, Amsterdam.

Winterhard, een `spannende mix van theater en muziek` belooftTheatergroep Aluin, van 6 t/m 10 december in eigen huis, Villa Concordiain Utrecht. Van 13 t/m 16 december in Rozentheater, Amsterdam.

Phèdre van Racine door het Nationale Toneel, met Ariane Schluter alsde wanhopige vrouw die door haar verliefdheid een groot onheil over haargezin afroept. Vrijdag in Utrecht (Stadsschouwburg), 7 t/m 11 december inDen Haag (Koninklijke Schouwburg).

Agents & Assets door LAPD, dat staat voor Los Angeles PovertyDepartment, opgericht door theatermaker/activist John Malpede. Over dewereldwijde gevolgen van het drugsbeleid. Vanavond en vrijdag inLeeuwenbergh, Servaasbolwerk 1a, Utrecht. Na afloop een discussie overdrugsbeleid.

Tirannie van de tijd door Het Zuidelijk Toneel in regie van MatthijsRümke. Associatief relaas van negen reizigers op een perron na een heftigeontploffing. Vanavond t/m zaterdag in Rotterdamse Schouwburg, 7 t/m 10december in Schouwburg, Tilburg.

Vendetta, De Godvader deel IV door De Ploeg en gasten (o.a. NUHR, Marisavan Eyle) is een bloederig familiedrama. Vanavond in Utrecht(Stadsschouwburg), zaterdag in Alphen a/d Rijn (Castellum), 7 en 8 decemberin Schiedam (Theater a/d Schie).

Camille Claudel door De Paardenkathedraal in regie van Dirk Tanghe. Overde beroemde beeldhouwster die zich uit de schaduw van Rodin moest vechten.Vanavond t/m 14 januari in De Paardenkathedraal, Utrecht.

Dorst, een tragikomedie van Tjeerd Bischoff over drie vrouwen en grotegevoelens op het Drentse platteland. Door Petra Laseur, Elsje de Wijn,Trudy de Jong en Theo de Groot, die samen met regisseur Ad van Kempen, deToneelgroep Dorst vormen. Vanavond in Almelo (Theater Hof 88), vrijdag in Oostburg (Ledeltheater), zaterdag in Den Haag (Theater a/h Spui), zondagin Nijmegen (Lux), 5 en 6 december in Rotterdamse Schouwburg, 8 decemberin Arnhem (Schouwburg).

Extase, onderzoek van Suver Nuver naar de verschillen tussen deNederlandse en Arabische cultuur. Vanavond en vrijdag in Leiden(LAKtheater), 8 december in Capelle a/d IJssel (Isala Theater), 10 decemberin Wageningen (Junushoff), 14 december in Almere (De Roestbak).

Bruid in de morgen van Hugo Claus door het Nationale Toneel, in regievan Maaike van Langen, vanavond in Meppel (Ogterop), vrijdag in Leeuwarden(De Harmonie), zaterdag in Zeist (Figi Theater), 7 december in Breda(Chassé Theater), 8 december in Stadskanaal (Theater Geert Teis), 9december in Tiel (Agnietenhof).

Frozen, van Bryony Lavery, laat een wanhopige moeder zien die haar kindverloor aan een seriemoordenaar. Tegenover haar staat de psychiater die opeen afstandelijke manier geïnteresseerd is in de dader. Met Catherine tenBruggencate en Wivineke van Groningen. Zaterdag in Groningen(Stadsschouwburg), 7 december in Rijswijkse Schouwburg, 8 december inDoetinchem (Amphion)

Macbeth van Shakespeare in regie van Marc Becker door het NoordNederlands Toneel. Een poppenkast-spektakel voor volwassenen. Vanavond inHoofddorp (De Meerse), vrijdag in Arnhem (Schouwburg), zaterdag in Deventer(Schouwburg), 6 december in Den Haag (Kon. Schouwburg), 7 december inEnschede (Twentse Schouwburg), 8 december in Zaandam (Zaantheater).

Brak door Mugmetdegoudentand in regie van Michiel van Erp. Door OlgaZuiderhoek en Leny Breederveld als twee oudere zusters die elkaar in eenpsychologische wurggreep houden. Vanavond in Theater aan het Spui, DenHaag, vrijdag in Breda (Chassé), zaterdag in Schouwburg Kunstmin,Dordrecht, 6 december in Stadstheater, Zoetermeer, 8 december in Theaterde Vest, Alkmaar, 9 en 10 december in Leiden (LAKtheater).

Poste Restante (reprise), coproductie van Bonheur en muziekgezelschapLoot over de (hilarische) gebeurtenissen op een postkantoor. Laatste regievan Annekee van Blokland, en van Ernst Braches. Vanavond in Den Bosch,Verkadefabriek, vrijdag in Schouwburg Arnhem, zaterdag in Theater deVerbeelding in Purmerend, 7 december in het Zaantheater in Zaandam en 9december in Den Haag, Theater aan het Spui.

The Shooting Gallery door The Glasshouse in regie van Catherine Henegan.Hein van der Heijden speelt een oorlogsfotograaf die zijn wanhoopsrelaasdoet. Vanavond in Rotterdam (Lantaren/Venster) en tot slot zaterdag inAlkmaar (Provadja).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden