THEATER

Amsterdams Eerste Tonen Festival, muziektheaterfestival voor peuters en kleuters (2 t/m 6 jaar), op 16 april vanaf 10.30 uur in de Meervaart....

Baron van Münchhausen (8+), een voorstelling van Peter Drost en Loek Beumer. Al is hij baron, hij schaamt zich niet om er flink op los te fantaseren, in zijn hoofd woelen de mooiste dromen. Vrijdag in Emmen (De Muzeval), maandag in Rotterdam (Schouwburg).

H!T (7+), een rock opera door Theater Artemis met drie acteurs en live muziek. Koen is een jongen die het moeilijk heeft en niet wil deugen. Zondag in Valkenswaard (De Hofnar), maandag in Utrecht (Stadsschouwburg), woensdag in Roosendaal (De Kring).

Grondmonsters (3+), de nieuwe kleutervoorstelling van Cees Brandt. Bonte is een grondspecialist. Niemand weet zoveel van zand. Tot hij de vondst van zijn leven doet. Zaterdag in Zwolle (Papenstraattheater), zondag in Haarlem (Toneelschuur), maandag in Venlo (De Maaspoort), woensdag in Amsterdam (De Krakeling).

Itoek het ijsbeertje (4+) van poppenspeelster Virga Lipman. Een ijsbeertje reist met zijn vader naar de Noordpool, hij gaat daar bij zijn tante wonen, maar zelf was hij liever gebleven waar hij was. Woensdag in De Meervaart in Amsterdam.

Het lied van Don Quichotte, de voorjaarsproductie van Jeugdtheater Hofplein. Een jongen in Peru denkt Don Quichot te zijn en reist met een schrijver van dorp tot dorp. Tot en met 6 mei in het Hofpleintheater in Rotterdam.

Straf (12+) van Theater Maccus is muziektheater over jongeren achter slot en grendel. Mooie kleren, scooter, mobieltje, je wilt het hebben, allemaal. Maar hoe kom je aan geld? Vanavond in Lantaren/Venster, vrijdag in Theater de Evenaar in Rotterdam.

Nijntje (3+), Ivo de Wijs maakte aan de hand van de boekjes van Dick Bruna een kleurrijke musical met vrolijke liedjes en puntige rijmpjes. Maandag première in de Stadsschouwburg in Utrecht, woensdag in Veenendaal.

Een huis vol stemmen (10+), Theatermuseum (Herengracht 168) in Amsterdam, een reis door het museum waarin de bezoeker zelf toneelspeler wordt. De jongerenvariant is een tekst van Esther Gerritsen, op muziek van Orkater. Tot en met 5 september. Tel. 020-5513300.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden