Theater

Kopkisten van en door Warner en Consorten. Een spannende ontdekkingsreis door de voormalige drukkerij Noordholland aan de Draafsingel 57 in Hoorn langs ongewone machines en mechanieken....

Monk, Lin & Walker van en door De Maan. Montagevoorstelling met het café als conservenblik. Vanavond in Theater Kikker in Utrecht, 11 en 12 oktober in het Van Ostadetheater in Amsterdam, 15 oktober in het Kruithuis in Groningen.

Ifigeneia van Euripides door Theatergroep Aluin. Bewerking en regie: Erik Snel. Nationalistisch familiedrama over de vraag 'hoe ver ga je voor je vaderland?' Op 12 oktober in Theater Kikker in Utrecht.

Festival Film on Stage, nieuw internationaal festival dat zich beweegt tussen het grensgebied van film en theater. Met o.a. Finks van de Japanse groep Leni-Bosso, Voices of light door het Bredase Kor Kanntabile, en Fase, film met choreografe Anne Teresa de Keersmaeker. Van 11 t/m 13 oktober in het Chassé Theater in Breda.

Het verstenen van de drift van Ton Theo Smit door Drang, theater op locatie. Derde en laatste deel in een trilogie over de liefde. Ditmaal speelt Drang in Het glazen huis van Victor Freijser (Nobelstraat 3c) in Den Haag. Van 15 oktober t/m 9 november.

Rose van Martin Sherman door Henny Orri. Bijzondere monoloog over een oude, joodse vrouw die het getto in Warschau overleefde. Vrijdag in De Hofnar in Valkenswaard, zaterdag in de Agnietenhof in Tiel, 16 t/m 20 oktober in het Nieuwe de la Mar Theater in Amsterdam.

Koning Willem I of het verlies van België door Theatergroep De Kern. Hollands koningsdrama, geregisseerd door Dirk Laroy. Reprise. Tot en met 11 oktober in de Regentes in Den Haag, zaterdag in het Figi Theater in Zeist.

Het Beloofde Land van Karst Woudstra door het Nationale Toneel. Een joodse Nederlander overleeft de oorlog tegen een hoge prijs. Met o.a. Will van Kralingen, Gees Linnebank en Titus Boonstra. Vanavond in Stadsschouwburg Utrecht, zaterdag en zondag in de Rotterdamse Schouwburg, woensdag in Parkstad in Heerlen.

Requiem voor een Zwaargewicht van Rod Sterling. Joop van den Ende-productie in het Compagnietheater in Amsterdam. Met Victor Löw als topbokser Mountain die van zijn dokter niet meer mag boksen en in handen van foute managers valt. Tot en met 29 december.

Flatzooi, 59ste stuk van Alan Ayckbourn is een romantische thrillerkomedie met o.a. Lottie Hellingman en Olaf Malmberg. Regie: Andy Daal. Op 10 en 11 oktober in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, 15 oktober in De Maagd in Bergen op Zoom, 16 oktober in De Kring in Roosendaal.

Sterremix van Oscar van den Boogaard door het Vlaamse SKaGeN-. Speelse voorstelling over het verlangen naar de ideale liefde. Op 11 oktober in Theater Bis in Den Bosch, 16 en 17 oktober in het Grand Theatre in Groningen.

Twee stemmen, de bejubelde voorstelling door Jeroen Willems van ZT Hollandia maakt een reprisetournee. Aan een rijk gedekte dis speelt Willems zes topindustriëlen. Naar teksten van Pier Paolo Pasolini en in een regie van Johan Simons. Vanavond in de Rotterdamse Schouwburg.

Ubu van Alfred Jarry door Firma Rieks Swarte. 'Graaf u in, zet u schrap en hamster!' Een ruw plaatje uit de wereldgeschiedenis. Regie: Rieks Swarte. Vanavond in het Lak Theater in Leiden, 11 oktober in De Harmonie in Leeuwarden, 12 oktober in De Lieve Vrouw in Amersfoort.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden