THEATER

Peutertheaterfestival Confetti, woensdag in het Kennemertheater in Beverwijk. Het hele theater is die dag voor de 2- en 3-jarigen. Er zijn speelse objecten, voorlees- en verkleedhoekjes en voorstellingen, zoals Jip en Janneke vervelen zich nooit en Poep!....

Heksenstreken (8+) door Theater Gnaffel. Poppentheater met levensgrotepoppen over een meisje dat haar heksenfantasie uit de hand ziet lopen.Zaterdag in De Cirkel, Heemskerk; woensdag in Kunstmin, Dordrecht.

Kindercabaret (6+) door Pieter Tiddens. Liedjes, verhaaltjes en grappen.Onvervalst cabaret waarin kinderen onder meer worden aangesproken op hunhebberige gedrag. Vrijdag in De Muzeval, Emmen; zaterdag in CC Harderwijk;zondag in Theater Zuidplein, Rotterdam; woensdag in het Stadstheater,Zoetermeer.

Sprookjes van nu (10+) van Kees van Loenen door Het Waterhuis. Regie:Roel Twijnstra. De dood is een aardige man en praat in de hemel met Bala,een meisje dat wil vergeten hoe hard ze op aarde heeft moeten werken. MaarBala is hindoe en moet na haar dood weer terug. Zaterdag in De Kring,Houten; woensdag in `t Klooster, Rotterdam.

Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt (8+) door Max. Een kantoorin het weekend, een leeg zwembad of een gymzaal in de grote vakantie, jeverwacht niets, maar de gebeurtenissen liggen op de loer. Vrijdag in DeVorst, Tilburg.

Aan de overkant (8+) van Roel Adam door Huis a/d Amstel. Regie: LiesbethColthof. Over de Stari Most, de oude brug van Mostar, die is verwoest. Tweevrienden hebben elkaar sinds de oorlog niet meer gezien. Als de brug isherbouwd, kunnen ze dan nog wel samenleven? Zondag in het Grand Theatre,Groningen.

Vlieg en de verkikkerde Pad (6+) door Theater Kwatta. Tekst en regie:Josee Hussaerts. Een muzikale voorstelling over verpadden en verkikkeren,over mooi en lelijk. Vanavond in Orpheus, Apeldoorn; zondag in het ChasséTheater, Breda.

Het licht (15+) door Het Laagland. Regie: Bas Zuyderland. Naar hetgelijknamige boek van Torgny Lindgren. In een dorp zet een dodelijke ziektealle normen en waarden op hun kop. Vrijdag in het Jeugdtheaterhuis, Gouda.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden