Theater

LES BALLETS TROCKADERO DE MONTE CARLO

Van 16 t/m 18 in Lucent Danstheater Den Haag. ldt.nl

Mannen op spitzen dansen moderne stukken maar ook klasssiekers. Met een grote dosis humor en een knipoog. Op het programma o.a. Het Zwanenmeer, Concerto Barocco en Paquita!

BANKZITTEN

Eva Crutzen. Première 17/1 in Theater Bellevue in Amsterdam. Tournee t/m 6/6.

evacrutzen.nl

In 2012 won Eva Crutzen de publieksprijs op het concours om de Wim Sonneveldprijs. Dit seizoen gaat ze op tournee met haar eerste avondvullende soloprogramma vol sketches en liedjes.

LA PALOMA

Hummelinck Stuurman Theater. Première 18/1 in de Leidse Schouwburg. Tournee t/m 13/5. hummelinckstuurman.nl

Bert Edelenbos schreef speciaal voor Ingeborg Elzevier, Sigrid Koetse en Kitty Courbois de komedie La Paloma over twee oude dames die een deel van het jaar doorbrengen in een zomerhuisje in het bos. Het lijkt een vredig bestaan, maar dan verschijnt hun oudste zuster ten tonele. Wat is de reden van haar komst? En wat zijn dat voor klusjes waar kleinzoon Daan het zo druk mee heeft? Regie: Gerardjan Rijnders.

ON GOLDEN POND

Première 19/1 in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Tournee t/m 1/6.

niehevanlambaart.nl

Bram van der Vlugt en Liz Snoijink spelen in de toneelbewerking van de film On Golden Pond het bejaarde echtpaar Norman en Ethel. Ter gelegenheid van Normans tachtigste verjaardag komt hun dochter Chelsea langs in het zomerhuisje samen met haar verloofde en stiefzoon. Chelsea merkt tijdens het bezoek dat haar vader en stiefzoon een band krijgen die zij nooit met haar vader heeft gehad, maar waar ze altijd naar heeft verlangd.

KARAKTERS

Kasper van Kooten. Première 21/1 De Kleine Komedie, Amsterdam. Tournee t/m 24/5.

kaspervankooten.nl

Na Het wonderlijke leven van Jackie Fontanel is Kasper van Kooten terug met zijn tweede cabaroman Karakters. Een cabaretvoorstelling gebaseerd op zijn zelfgeschreven boek. Kasper speelt vijf verschillende karakters in dit verhaal over BN'ers die in een villa in Zuid-Frankrijk groepstherapie volgen. Onder leiding van de loshandige goeroe Franklin gaan ze op zoek naar zichzelf, maar ze kijken meer naar elkaar.

BALLET GALA

Op 20/1 in DeLaMar, Amsterdam.

dansersfonds.nl

Het Dansersfonds viert zijn 35-jarig jubileum tijdens de tweejaarlijkse galavoorstelling, ditmaal voor het eerst in DeLaMar. Met optredens van o.a. Het Nationale Ballet en de Junior Company, het Nederlands Dans Theater, Introdans en Scapino Ballet Rotterdam. Marijn Rademaker, eerste solist van het Duitse Stuttgarter Ballett, zal een duet van Hans van Manen dansen met Igone de Jongh, sterdanseres van het Nationale Ballet.

ALLEEN OP DE WERELD

Maas Theater en Dans. Première 19/1 in de Rotterdamse Schouwburg. Tournee t/m 21/4. maastd.nl

Familievoorstelling van Moniek Merkx naar het beroemde verhaal van Hector Malot met veel dans en muziek. Het kinderleven van Remi verandert totaal als hij ontdekt dat zijn moeder niet zijn echte moeder is. Hij wordt verkocht aan Vitalis, een oude man met drie honden en een aap en gaat een zwervend bestaan leiden met eindeloos veel tegenslagen. Maar Remi houdt moed. En dan, na een droevige reis, wacht een beloning.

CARMEN & FLAMENCO

Frank Groothof. Tournee t/m 23/5.

frankgroothof.nl ****

Frank Groothof maakt van deze jeugdopera een geheel nieuwe Carmen door de muziek van Bizet te combineren met flamenco.

KEN JE KLASSIEKERS II

Aluin. Tournee t/m 10/5.

aluin.nl ****

Een originele, licht rebelse spoedcursus Bijbellezen door Aluin.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden