THEATER

Tournee..

Omhoog die stok! is een zomerkomedie van Hetty Heyting. Over een majorettevereniging, die ten prooi dreigt te vallen aan de machtswellustige voorzitter. Met Peer Mascini, Nelly Frijda, Elsje de Wijn, Carla Mulder, Joep Onderdelinden, Jérôme Reehuis e.a. Vanavond in Leiden (Schouwburg), vrijdag in Amstelveen (Schouwburg), 24 en 25 juni in Haarlem (Stadsschouwburg), 27 juni in Apeldoorn (Orpheus) en tot slot 28 juni in Heerlen (Stadsschouwburg).

Amsterdam

In het Fin de Saison van Maatschappij Discordia en verwante toneelgezelschappen vanavond en vrijdag onder meer 'Wachten op Godot' door leerlingen van de Theaterschool; vrijdag ook Discordia met 'Dossier Crisp', zaterdag Discordia met 'Je me souviens'; maandag en dinsdag 'Black Box' van Paul Binnerts; op 23, 24 en 25 juni ook toneelschool Maastricht met 'De tijd en de kamer' van Botho Strauss. Alle voorstellingen op de Transformatorzolder van de Westergasfabriek.

In parkeergarage Fleerde aan de Bijlmerdreef spelen Antillianen en Surinamers Romeo 'n' Juliette, a young Caribbean XperienZ. De Venetiaanse families Montecchi en Capuletti heten deze keer Coropina en Madaro en de Antilliaanse Juliette Madoro wordt verliefd op de Surinaamse Romeo Coropina. Script is van Guus Pengel, John Leerdam regisseerde. Een coproductie van Cosmic, De Engelenbak en NEStheaters. Vanavond, vrijdag (première), zondagmiddag, 28 en 30 juni, 1, 2, 5 t/m 8 juli. Reserveren tel. 020-6266866.

In het Trusttheater vanavond, vrijdag en zaterdag nog Jeff Koons, een tekst van Rainald Goetz, door Theu Boermans geregisseerd tot een groot spektakel. Met Halina Reijn, Jaap Spijkers en Pieter Embrechts.

RO Theater met De Wespenfabriek van Gerardjan Rijnders in regie van Guy Cassiers, vanavond en vrijdag in Theater Bellevue.

In Carré van 27 juni t/m 29 juni Paul van Vliet, begeleid door het Residentie Orkest, met zijn Tour de Chant.

In Het Veemtheater vanavond t/m zondag Levend Wild met Jack, een regie van Maarten Lok. In dit 'bewegingsdrama' koesteren de personages Jack en de vrouwen Jackie, Jackie en Jackie hardnekkige primitieve angsten.

In Reünie spelen Annet Malherbe, Jacqueline Blom, Truus te Selle, Marlies Heuer en Ria Eimers de vrouwen van de voetballers Cruijff, Neeskens, Suurbier, Rijsbergen en Van de Kerkhof. Met zijn vijven kijken ze terug op de desastreuze WK-finale van 1974, waarvan het trauma na vijfentwintig jaar nog steeds voelbaar is. Op 24, 25, 28 en 29 juni in Nieuwe de la Mar Theater. Aanvang om 19 uur.

Haarlem

Het Onafhankelijk Toneel speelt Het Ongeluk (Camus déjà vu) van Erik-Ward Geerlings. Over Camus en Sartre, de liefde en het leven. Met José Kuijpers, Paul R. Kooij, Dimme Treurniet en Romana Vrede. Vanavond t/m 24 juni in de Toneelschuur.

In het Oliehuis van de Lichtfabriek aan de Minckelersweg, speelt theatergroep De Schiettent vanavond t/m 30 juni Medea, in regie van Maaike van Langen. Met levende muziek. Informatie tel. 023-5400345.

Utrecht

De Paardenkathedraal speelt Hartstikke Tsjechov!, eenakters van Tsjechov, gecombineerd met flarden monoloog, korte verhalen en Russische liederen. Vanavond t/m zaterdag de laatste voorstellingen in het theater in de Veeartsenijstraat.

Zundert

In het Brabantse Zundert is een replica van Shakespeare's Globe Theatre gebouwd als tijdelijk theater voor de manifestatie Shakespearement (t/m 2 juli). Amateurs en professionals storten zich op Shakespeare's Macbeth, Hamlet, King Lear, De Getemde Feeks, er is dans, mime en film, ook zijn er kindervoorstellingen en concerten. Ter afsluiting zullen alle 152 liefdesgedichten van de Engelse bard worden voorgelezen. Informatie tel. 076-5971999.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden