Theater

Ta s s o naar Torquato Tasso van Goethe door Zeeland Nazomer Festival in regie van Albert Lubbers. Over de positie van een kunstenaar in de samenleving en het spanningsveld tussen artistieke vrijheid en de belangen van opdrachtgevers en geldschieters, t/m 11 augustus op het Theaterfestival Boulevard in Den Bosch,...

Het temmen van de feeks, één van de vier huwelijksdrama's die regisseur Ivo van Hove maakte voor Toneelgroep Amsterdam. In Shakespeares universum laat de meestal meedogenloze feeks zich wel temmen. Met Petruchio (Hans Kesting) bouwt Halina Reijn als feeks Katherina een intense liefdesrelatie op, zorgvuldig geanalyseerd door Shakespeare. Vanaf dinsdag t/m 20 augustus in de Amsterdam (Stadsschouwburg). Tel. 020-5318484 (w w w. t o n e e l g r o e p a m s t e r d a m. n l ).

Circus Herman Renz staat met het programma Hello Hollywood, waarin iedere act een bepaalde film of een filmgenre als thema heeft, t/m 28 augustus op het Stadionplein in Amsterdam, waar dagelijks twee voorstellingen worden gegeven. Tel. 0909-5030060 (www. renz. nl).

Ivanov van Tsjechov door Theater het Amsterdamse Bos in regie van Jeroen van den Berg. Met o. a. Ad Knippels, Trudi Klever en Felix-Jan Kuypers en Vincent Croiset, t/m 3 september (behalve zondag en maandag) in het Openluchttheater van het Amsterdamse Bos (www. bostheater. nl).

Karavaan, reizend theaterfestival door Noord-Holland met o. a. Kooiboys van Vis à Vis, Ty p o van Jamie Adkins, Zwarte Ster van Danstheater Aya. Verder voorstellingen van Polly Magoo en Scrap Arts Music uit Canada. En een gratis straattheaterdag op 13 augustus in Schagen. T/m 14 augustus. Tel. 023-5319139 (www. karavaan. nl).

De Parade vijftiende editie van het theaterfestival rond het circus en de kermis. Met voorstellingen van o. a. Levende Jukebox, Ellen ten Damme, Wilde Hond, Eric Koller, Conny Janssen Danst, Bob Fosko, Growing Up in Public, Van Houts en De Ket, Lieber Gorilla, Wilfried de Jong en Matthijs van Nieuwkerk, Hans Dagelet, Daphne de Bruin, Teatro, Via Rudolphi, Orkater, Dogtroep, t/m 14 augustus in Amsterdam (Martin Luther Kingpark)

(w w w. d e p a r a d e. n l ).

De Passiespelen in regie van Pierre Driessen. De bijbelse overlevering en het lijdensverhaal van Jezus van de opwekking uit de dood door Lazarus, de intocht in Jeruzalem, het Laatste Avondmaal en de kruisiging. Multi-zintuigelijke voorstelling, vertelt vanuit de beleving van Lazarus. T/m 11 september elke zondag, en t/m 20 augustus ook elke zaterdag in Tegelen (Openluchttheater De Doolhof).

Het Heracles Complex door Theatergroep Pangaea in regie van Alan Yadegarian. De Griekse halfgod Heracles dwaalt door het kasteel van koning Eurystheus, terwijl hij terugkijkt op de twaalf heldendaden, die hij verrichtte om onsterfelijkheid te verkrijgen, vrijdag en zaterdag in Fort bij Edam. Ook 19 en 20 augustus in Fort bij Spijkerboor. Tel. 020-4889813 (w w w. t h e a t e r g r o e p p a n g a e a. n l ).

The Bitch. In bed with MacBeth door Growing up in public, in regie van en gespeeld door Daphne de Bruin.

Een vrouw, gedreven door een visioen van macht en rijkdom, stort zichzelf en haar man in een neerwaartse spiraal van verraad, moord en destructie, t/m 13 augustus in Schagen (Karavaan), 4 september in Utrecht (Uitfeest).

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden